Mi o pęcherzu nigdy nic nie mówiłmi np przy pierwszym powiedziano, że pęcherz ma być maksymalnie napełniony a przy drugim było opóźnienie i już nie mogłam wytrzymać więc się trochę załatwiłam i pęcherz nie zdążył się napełnić do transferu i lekarka powiedziala, że czasem jest lepiej jak jest nie w pełni napełniony. I u mnie się to sprawdziło
reklama
Mimi94
Fanka BB :)
podobno wtedy lepiej na usg widaćMi o pęcherzu nigdy nic nie mówił
Madame JS
Chodzi chyba też o kształt macicy, jaki przybiera przy pełnym pęcherzu. Lepiej widać i łatwiej dokonać całej operacji.podobno wtedy lepiej na usg widać
Devin
Moderator
Mi mowili ze ma byc napełniony. Wypilam od 12:30 do 13 litr wody (tak mialam w zaleceniach) i mi powiedzial o 13:30 ze mam średnio napełniony. I ze łatwiej jest z napełnionym przeprowadzić transfer ale to nie wpływa na wynikmi np przy pierwszym powiedziano, że pęcherz ma być maksymalnie napełniony a przy drugim było opóźnienie i już nie mogłam wytrzymać więc się trochę załatwiłam i pęcherz nie zdążył się napełnić do transferu i lekarka powiedziala, że czasem jest lepiej jak jest nie w pełni napełniony. I u mnie się to sprawdziło
Podczas pierwszego transferu lekarz stwierdził, że pęcherz miałam zbyt mało napełniony (dokładnie @Madame JS, chodzi o ryzyko zadrapniecia szyjki macicy - pełny pęcherz podobno zmienia kształt szyjki i łatwiej wprowadzić przyrząd), dał 2 butelki wody i czekałam 20 min.Chodzi chyba też o kształt macicy, jaki przybiera przy pełnym pęcherzu. Lepiej widać i łatwiej dokonać całej operacji.
Ja też nic nie czuję, poza mdłościami od progesteronu, ale z drugiej strony jakby cokolwiek było czuć to ciążę nie zaskakiwalyby kobietDziś leniwa niedziela, zero planow i odrazu myśle i smutek bo nic nie czuje i pewnie sie nie udało
Staram się myśleć pozytywnie, choć nie jest to łatwe
A co u Ciebie?Mi o pęcherzu nigdy nic nie mówił
reklama
Mimi94
jutro testujesz?Dziś leniwa niedziela, zero planow i odrazu myśle i smutek bo nic nie czuje i pewnie sie nie udało
Podziel się: