reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

mi np przy pierwszym powiedziano, że pęcherz ma być maksymalnie napełniony a przy drugim było opóźnienie i już nie mogłam wytrzymać więc się trochę załatwiłam i pęcherz nie zdążył się napełnić do transferu i lekarka powiedziala, że czasem jest lepiej jak jest nie w pełni napełniony. I u mnie się to sprawdziło
Mi o pęcherzu nigdy nic nie mówił

reklama
mi np przy pierwszym powiedziano, że pęcherz ma być maksymalnie napełniony a przy drugim było opóźnienie i już nie mogłam wytrzymać więc się trochę załatwiłam i pęcherz nie zdążył się napełnić do transferu i lekarka powiedziala, że czasem jest lepiej jak jest nie w pełni napełniony. I u mnie się to sprawdziło
Mi mowili ze ma byc napełniony. Wypilam od 12:30 do 13 litr wody (tak mialam w zaleceniach) i mi powiedzial o 13:30 ze mam średnio napełniony. I ze łatwiej jest z napełnionym przeprowadzić transfer ale to nie wpływa na wynik

Chodzi chyba też o kształt macicy, jaki przybiera przy pełnym pęcherzu. Lepiej widać i łatwiej dokonać całej operacji.
Podczas pierwszego transferu lekarz stwierdził, że pęcherz miałam zbyt mało napełniony (dokładnie @Madame JS, chodzi o ryzyko zadrapniecia szyjki macicy - pełny pęcherz podobno zmienia kształt szyjki i łatwiej wprowadzić przyrząd), dał 2 butelki wody i czekałam 20 min.

Dziś leniwa niedziela, zero planow i odrazu myśle i smutek bo nic nie czuje i pewnie sie nie udało ☹️
Ja też nic nie czuję, poza mdłościami od progesteronu, ale z drugiej strony jakby cokolwiek było czuć to ciążę nie zaskakiwalyby kobiet 😁
Staram się myśleć pozytywnie, choć nie jest to łatwe 🤪

Z tym pęcherzem to i tak jak z leżeniem po zabiegu - tutaj się tego nie praktykuje, 30 sekund po inseminacji czy transferze się normalnie wstaje. Bo i trzeba biec do toalety :p - ale przyznaję, było to najdłuższe siku w moim życiu... 😂

reklama
Do góry