reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

U nas skorka sliczna,nie ma zadnego sladu uczulenia w tej chwili.Stosuje tez emoilium,adventanu juz nie,plus dieta,choc nie do konca - daje malej banany i doprawiam ziolami.

Ale co mnie martwi,zakladam,ze to od zabka,bo wydaje mi sie,ze nastepny w natarciu,prawie nie spala dzisiaj w nocy i plakala duuuzo.Hania dzis miala rozwolnienie i ma znowu mocno odparzona pupe. I mam nadzieje,ze to nie kolejna jelitowka.

Kajenka - -moze z tymi barwnikiami,chodzi o jakies glaretki?????Ale Hani i tak tego nie daje/dawalam,bo nie lubi.

reklama
Katka barwniki sa np. w napojach, lizakach, cukierkach typu landrynki, kislu itd. Musisz zaczac czytac etykietki...;-)

Oby to byl zabek:blink:

Wpadłam tylko na chwilkę, żeby Wam powiedzieć, że wczoraj Hania dostała drgawek i wysokiej goraczki i Katka trafiła z nią do szpiatala. Dzis pisałam do niej ale nie wiem co jest bo nie odpisała.
Katuś 3maj się!!!!

Mogłam się wstrzymac z tym wcześniejszym postem... właśnie Katka napisała, że w szpitalu co najmniej do poniedziałku, bo Hania goraczkuje i wymiotuje. To reakcja po szczepieniu i anginie:-(. Jeśli temp. spadnie to wrócą do domku.

Hania, ile to maleństwo sie wycierpi, a Katka razem z nią :( a moja Marysia tez ma chyba jelitówkę, bo lekarz nie za bardzo wie :/ wysoka gorączka od poniedziałku nawet do 40,3 st. a od wtorku wymioty, własnie we wtorek byłam u lekarza, to nic nie przepisał, tylko kazał zbijac goraczke i obserwować, do czwartku jeszcze doszła biegunka, i w czwartek przepisała nam Bactrim. marysia schudła w oczach i wagowo tez, bo juz było co dzwigac, ale nie ma sie co dziwic, od poniedziałku nie je nic oprócz piersi i paru chrupek dziennie. pozdrawiam

Ojej, biedna Hanusia, Katka trzymaj się!!
Mój Wiktorek 2 tygodnie temu też zmagał się z grypą żołądkową:-( Najpierw biegunka, więc dietka czyli ryż z jabłkami, marchwianka których nie chciał jeść, pił tylko Hipp Ors 200, zażywał Enterol, no i białe pieczywo. Po dwóch dniach podałam mu delikatne danie ze słoiczka z ryżem, ale niestety zwymiotował:-( Więc ponownie dieta, dołożyłam mu Orsalit, i uff mamy to za sobą wreszcie :-)
Życzymy wszystkim zdrówka, wstrętne choróbska precz, poszły sio!!!!:wściekła/y:

reklama
Biedna Hania...Elisabeth pozdrow Katke,trzymamy tu za malutka kciuki :-(
Duzo zdrowka dla Marysi i apetytu zyczymy...Dobrze Agazet,ze jeszcze karmisz:tak:
Ach,te maluszki...ile sie nacierpia..

Do góry