reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Chciałam Was zapytac czy smarujecie dzieci jakims specyfikiem po kapieli?Bo ja od jakiegos czasu nie smarowałam i bardzo sie przesuszyła Julci skora,kupiłam szybko Oilatum i Nivea intensywnie nawilzajacy i troche pomogło.Ale nie do konca.Dzis kupiłam Mleczko nawilzajace Nivea,czy ktoras juz miała takie problemy z przesuszona skora?

reklama
Tak co nieco poczytałam i widzę, że nie jesteśmy osamotnieni w temacie alergii:-( Mój Wiktor jako niemowlak męczył się z rzadkimi kupkami, potem problem zniknął, odkąd zaczął jeść coś oprócz mleczka. Nawet przeszliśmy z Nutramigenu na NAN Ha; i tak było do czasu jak podałam mu po raz pierwszy białko kurze czyli ok 12mc. Wyszły na łydkach plamki/krostki czerwone, które przeszły w suche plamy. Odstawiłam białko, plamki zeszły, znowu podałam dla próby białko, znowu wyszły plamy i zejść nie chciały mimo odstawienia wszystkich produktów zawierających białko kurze, i mimo że wróciliśmy na Nutramigen. Dopiero po 1,5 mc poschodziło wszystko przy łykaniu oczywiście 5 kropli dziennie Zyrtec.
Zostaliśmy skierowani na testy alergologiczne, i wszystko byłoby super bo testy zrobiliśmy (skórne) tylko nikt nam nie powiedział że należy na conajmniej tydzień odstawić Zytrec:baffled: Ale z tego co wyszło pani dr alergolog stwierdziła, że na 80% jest pewna że nie ma Wiktor alergii ani na białko mleka, ani na kurze, ani na kakao, psa, kota, roztocza.. Testy powtarzamy za miesiąc to się okaże na 100%. Ale jeśli się potwierdzą to całkiem zgłupieję, bo w tej sytuacji co robic, gdzie winowajca wysypki?? Macie jakieś pomysły, sugestie?

Ja Wiktora smaruję po kąpieli emulsją Emolium, a gdy plamki były bardzo zaognione przez 3 dni stosowaliśmy krem sterydowy Elosone (chyba tak to się nazywa).

Nadia ta masc to chyba Elocom,tak?Bardzo dobra.
Moja Julia nie jest alergiczka,mleko sztuczne zaczeła jesc od pazdziernika a ta wysypke ma od miesiaca.Nawet na poczatku myslałam ze to potowki i posmarowałam mascia Pimafucort ale to nic nie dało.
Nadia a moze u ciebie tez jest jakies suche powietrze?Albo cos nie tak z proszkiem do prania albo płynem?Jest jeszcze opcj ze sie przegrzewa,nie ubierasz go za ciepło?
Ja ci powiem,ze trzeba wszystko po koleji chyba sprawdzac i wykluczac..Ja jestem w trakcie ...

U nas jest problem jedynie z suchą skórką na policzkach i podbródku :tak:...smaruję Kremem Specjalnym Emolium i jest dobrze...buzia delikatna :-)

Ja buzie i cale cialko Pauli smaruje mascia/kremem Nanobasa. U nas nic innego sie nie sprawdzilo (a probek, tubek i butelek mam juz cala szuflade:crazy:)

Aha- Katka pytalas kiedys o barwniki. Nie znam sie na tym, Paula nie je niczego 'barwionego' ani sztucznymi, ani naturalnymi:no:

reklama
Do góry