reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Witam :-)

Jestem nowa w waszym gronie ale już zdąrzyłam się zorientować co u was...
No i z tego co widzę to wasze maluchy chorują...
Mam nadzieję że szybciutko wrócą do zdrowia! Trzymam kciuki!

Jeśli chodzi o mnie to z moją córcią jest tak że jak tylko pojawi się katar to zaraz za tym idzie kaszel i to taki że spać nie może bo aż wymiotuje... Jedyne co nam pomaga to faktycznie diphergan, dzięki któremu trochę się uspokaja i nie wymiotuje...
Nasza lekarka zazwyczaj przepisuje nam Eurespal (przeciwzapalny) żeby się coś gorszego z tego nie porobiło.
Moja mała rzadko ma gorączkę. :-) Dopiero (czy może aż) 2 razy w życiu brała antybiotyki. I to było w czasie kiedy miała ok roku i zaczęła chodzić do żłobka...
Z reszta czytam o waszych zmartwieniach z chorującymi pociechami i wiem że nic nowego wam nie powiem ale za to szczerze życzę i wszystkim aby te choróbska zostawiły je w spokoju!!! :-)
Zdrowia zdrowia i jeszcze raz zdrowia :happy2:

reklama
Ja tez jako nowo czytam, bo nie mam czasu zbyt intensywnie póki co w forum uczestniczyć, Wasze posty i uczę się...u mnie też w ostatnim czasie szpital...katar...gorączka...ząbki itp.

Ale dzisiaj moja córcia ma jubileusz dwójek.
Same dwójki...
Zresztą większość tak będzie miała bo w końcu październikowe dzieciaczki!
Oby te nasze dzieciaczki w szokle nie miały samych dwójek ;-)

Ostatnia edycja:
U nas była ciężka noc, oczy mam na zapałki...
Dzięki Dziewczynki za rady, ale poszłąm dziś z Kubą do lekarza, to wirusowe, obejdzie się bez lekarstw, przepisał nam Dicoflor (probiotyk, który jako jedyny na rynku ma badania potwierdzające, że pomaga przy biegunkach- to taka info od lekarza) i Orsalit... dziś juz jest chyba lepiej, ale nie chce zapeszać...

Zdrówka dla rodziny Katkowej...:-)

Dawidek Mariczka Kubuś Mati Hania i Zuzia...zdrowiejcie kochane szkraby !!!

:tak:

:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

A my zdecydowalismy sie na badanie krwi w kierunku krztuśca bo kaszle w nocy nie mocno ale kaszle tak na wszelki wypadek badanie oczywiscie nie refundowane w dodatku popsuł sie nam samochód więc od 3 dni taksówki jak sie nie da autobusem.Troche sie denerwuje bo ta choroba moze trwać nawet ponad 2 mce!!! mimo,że marcel był szczepiony bo jest w pakiecie szczepień obowiazkowych.Wynik ma byc jeszcze dzisiaj.

Ika...jesteśmy z Wami !!!

Elis...współczuję :-:)-(...zawsze mi smutno jak czytam o chorobach naszych maluszków...

reklama
Ika jak wyniki... napisz nam tu szybko koniecznie!!!

U nas poprawa, nie ma już gorączki, tylko "pierdzioszki z zawartością";-), Kuba nie chce pić tego Orsalitu:baffled:, trudno...

Buźka dla dzieciaczków!!!

Do góry