reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Szlachetne zdrowie....U nas byl spokoj...a dzis po wczorajszych skokach po kaluzach u Stasia wystapil katar cieknacy, i jest taki podrazniony, ale poza tym nic sie nie pojawia, takze moze na razie dam mu witaminke C i tyle. I jeszcze na brzuchu ma takie suche krostki, najpierw myslalam ze to go pampers obtarl, ale to jakos by inaczej wygladalo, narazie natluszczam kremem z witaminami i zobaczymy czy pomoze.
Zyczymy zdrowia chorowitkom.

reklama
Kolezanka i jej coreczka miały krztusiec i opowiadała ze kaszel jes paskudny przy tej chorobie.Nie da sie spac.Ika uszy do gory...co moze lekarz przez telefon?Zaczniesz sie martwic jak postawi diagnoze:tak:Podobno jak sie szybko wykryje chorobe i poda odpowiedni antybiotyk to łagodniej sie przechodzi,dobrze wiec ze zllecił wam badania:tak:Trzymam kciuki,zeby to jednak nie było to.

Dziekuje Mada dobrze madrego posłuchać:-):-)

Dziewczyny moze Was to zszokuje ale jest dobry sposób na biegunke, sprawdzony na dzieciach małych i dużych - odgazowana coca- cola. Moja kuzynka lekarka go stosuje, i jak podpowiedziałam to koleżankom w robocie to tez to zasrosowały i biegunka sie uspokoiła. Ja na szczęście nie musiałam tego stosowac jeszcze ale może faktycznie to pomaga. Pozdraiwam - asia

Rudykocie tez o tej coli slyszalam. Podobno powinna byc odgazowana i lekko podgrzana:baffled:

Ika jakis wirus panuje, wywolujacy zapalenie krtani. U nas przez 3 tyg. Paula kaszlala, najpierw to byl suchy kaszel atakujacy w nocy, pozniej mokry. Pol rodziny to zlapalo. Mam nadzieje, ze u Was jest to samo. Dlugo trwa, ale nic strasznego (no, moze oprocz nocnych wymiotow:baffled:).

Dziewczyny trzymam kciuki za zdrowie wszystkich - oby do świąt wszystkie choroby przeszły:tak:.

Mój Kuba na tych policzkach ma uczulenie - dostal maść witaminową i zyrtec...najprawdopodobniej to jest od czekolady:nerd:

U nas też choróbsko:wściekła/y: ja już od tygodnia ledwo zipię i nadal mnie trzyma cały czas na antybiotyku:crazy: za to dzisiaj zaczęło rozbierać Matka :-(najgorsze że Mati nie chce brać zadnych lekarstw nawet tych smacznych:no:

Dużo zdrówka dla wszystkich:tak:

U Nas jest zle ... Dawidek nadal goraczkuje ... w chwili obecnej goraczka zbita do 37,3 Dawidek pod dwoma kołdrami i sie trzesie :-( ... dzisiaj sie juz nie dostaniemy do lekarza ale jutro idziemy na ... 0:30:szok: ... chyba ze ktos zrezygnuje to bedzie dzwonic do Nas ... zaczal kaszlec i chyba to jednak nie są zęby ... :-:)-:)-:)-:)-:)-(
pojde jutro jeszcze do przychodni z NIm ... ale wolałabym isc do tej Naszej nowej lekarki ... tylko przeraza mnie godzina wizyty, znaczy mnie jak mnie, ale Dawidek bedzie juz spal i bede musiala Go obudzic ... :-(

Wizyta o 0.30:szok::szok::szok::szok:o zgrozo.... U nas u Stanislawa wczorajszej nocy wystapil jakze znajomy szczekajacy krtaniowy kaszel, uspokoil sie nieco po podaniu sterydow. Bylismy u lekarki, ktora to stwierdzila ze to wirusowe, i zalecila kontynuacje malejaca sterydow i zirtec, i powinno byc dobrze i bez antybiotykow :)
A suche krostki i takze nieco szorstkie policzki to najprawdopodobniej reakcja alergiczna na mleko, ktorego ostatnio nieco wiecej pijal z uwagi na uwielbienie platkow kukurydzianych z mlekiem :), na razie nie dostanie, no chyba ze z mlekiem modyfikowanym.

Monia o matko taka godzina wizyty:szok:. Trzymam kciuki:tak:

Kasiu u nas też są takie policzki i też alergiczne. Zdrówka dla Stasia:tak:

reklama
Do góry