reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

No dobra, żeby i u nas nie było za wesoło to... dziś o 2ej w nocy Kuba obudził się z 38 stopni goraczki... od rana miał tyle samo, ale nic poza tym, w sumie zachowywał się całkiem normalnie, tyle że było po nim widac, że coś mu dolega... teraz śpi, przed snem dałam mu Panadol... mam nadzieję, że to (ostatni już) ząb...

zdrówka dla wszystkich...

reklama
No i niestety u nas pediatra kazała włączyć antybiotyk :-( Marika po drzemce strasznie mocno kasłała, katar ją normalnie zalewał, dostała znowu gorączki 38,6 a lewe oczko ma całe czerwone i leją się jej z niego łezki :-( Poza tym pokłada się bardzo i nie ma sił na zabawę. A rano jeszcze wydawało mi sie że jest nieźle :-( Teraz drugi raz poszła spać. Tak mi strasznie żal tego mojego maleństwa kochanego :-( od południa to najchętniej leżała z główką u mnie na kolanach i nie miała ochoty na nic :-( Jedyne co dobre to to, że apetyt jej dopiesuje. Mam tylko nadzieję że antybiotyk szybko pomoże...

Elis to u Nas identycznie goraczka i nic poza tym ... i tak 3 dzien... wczoraj wieczorem zaczal kaszlec ... mamy Flavamed ... chyba jednak odwolam wizyte nocna bo Dawid w chwili obecnej jak nowo narodzony ;-) ... zadzownie i najwyzej zapytam co robic gdyby ...

Inesku ojoj biedna Mariczka :-( ... no szkoda ze antybiotyk trzeba wlaczyc, ale jak ma pomóc ... zdróweczka dla Was kochaniutkie!!!:tak:

Kasiu to moze kaszelek tez alergiczny ... zdroweczka szybkiego!!!:tak:

A ja sie dzisiaj dowiedzialam ze przy zapaleniu zatok sitowych czesto u dziecka wystepuje przykry zapach z buzi ... u Dawidka tak wlasnie jest od 2 dni ... czyzby zapalenie wrocilo :-( ... ale uprzedzala mnie lekarka ze moga byc nawroty ... i moze ta goraczka tez od tego ... eHh ...

U nas niestety zapalenie oskrzeli +silny katar, i antybiotyk włączony przemycam z herbatką bo smerf nie chce żadnych leków przyjmować:-( aż mnie ciary przechodza jak pomyślę o ewentualnej grzybicy:no: cały czas daję mu lacidobaby. Najgorsze że przestał znowu jeść ( dosłownie), niestety jedzenie u nas nawet w dobrych czasach (bez choróbska) jest wielkim problemem poprostu nakarmić Mata to jeden wielki koszmar:-(Lekarka dzisiaj na wizycie stwierdziła że Matiemu zaczynaja się duże problemy z ząbkami zaczęły się przebarwiać, mleka juz nie pije od ponad roku :no: wszystkim co mleczne pluje

MoniQa-
wizyta faktycznie o koszmarnej porze ale jesli lekarka sprawdzona i dobra warto spróbować, tylko jak Dawidek da sobie radę:confused: bo u Mata na 100% histeria
Ines - biedna Mariczka
Elis, Kasiu - mam nadzieję że szybko się chłopaki wykurują
Dużo zdrówka, precz choróbska

no to się porobiło...

Kuba po popołudniowej drzemce miał pogorszenie... temp nadal ok 38 stopni a do tego doszła biegunka:baffled: (takie niestrawione resztki pokarmu, co to może być?), pierwszy raz nam się cos takiego zdarza (od dwóch lat)... dałam mu Panadol na zbicie gorączki i przeciwbólowo, wygazowana colę (tak jak pisałyscie niedawno) i kupiłam probiotyk, no i do herbaty vit C dodaję... nie wiem co mam jeszcze zrobić, poradźcie coś... kataru i kaszlu nadal zero... albo to ząb, albo coś złapał w sobotę w tym figloraju, tyle ludzi tam było (wiedziałam, że tak będzie, dlatego nie chciałam jechac w sobotę:wściekła/y:)
:-:)-:)-(

Loja o matko, jeszcze wam zapalenia oskrzeli trzeba bylo ... bidulek maly ... mam nadzieje ze antybiotyk szybko zadziala i bez zadnej grzybicy sie obedzie :tak: Zdrówka!!1

Eli Dawidek tez czasami robi takie kupki (niestrawione) ... przy zabkach czytalam ze czesto moze pojawic sie biegunka ... trzymam kciuki aby to jednak byly zabki !!:tak:

U Nas nadal goraczki brak ufff (tfu,tfu) ... próbuje sie wlasnie dodzownic do lekarki aby odwołac wizyte ... poki co bez skutku :baffled: ... tak jak pisalam wczesniej odwoluje bo po 1. nie bede wyciagac dziecka z łózka , a po 2. to chyba jednak zabki bo wyszla mu dolna 5 a w chwili obecnej ma prawie górna i druga dolna :blink: ... babka pomysli ze matka histeryczka, tymbardziej ze bylismy w panstwówce (tez dobry lekarz nas przyjął- biorac pod uwage ze chociazby nie zaaplikowal odrazu antybiotyku, tylko kazal poczekac jeszcze ze 2 dni- a znam go tez bo sama czasami korzystam z jego uslug ;-)- bez skojarzen :-D) i nie powiedzial nic co by mogło swiadczyc o chorobie :no:

Moniqa dzięki... czyli ja też bedę obserwowac Kubę i jak za dwa dni nie przejdzie lub (tfu, tfu, tfu) się pogorszy wtedy pójdę do lekarza... pije dosyć, apetytu w sumie nie ma, ale cos tam zjada, mleko pije, więc chyba nie jest źle...

Czy cos oprócz tego o czym pisałam wcześniej mogę mu jeszcze podac? albo powinnam podac?

Buziak dla Dawidka... no dobra, dla Ciebie też;-):-)

Elis ja mysl ze jesli masz Eurespal w domu to zapobiegawczo mozesz dac Kubusiowi , my dajemy 2x 5ml ... zreszta po dzisiejszej wizycie lekarz powiedzial Nam zeby dawac tylko ibufen (u was Paracetamol) i Eurespal :tak: ... a na kaszelek dostal Flavamed ale u was kaszelku nie ma wiec mysle ze to co dostaje to calkowicie wystarczy :tak:
a na kupki - jakby Go dalej czyscilo smecta ;-) ... u Nas wystarcza jedna saszetka :tak:

zdroweczka malenstwa...
niestety moje pikne nadal lubia figurowac w tym watku:baffled:
jak pislalam ostatnio,musialam isc z Hania ponownie do pediatry,stwierdzila jelitowke...
z pon na wtorek Zuzka zaczela ostro wymiotowac,juz bylismy blisko aby jechac z nia na ostry dyzur,ale sie wstrzymalismy i ustalo..miala jednodniowa jelitowke...mnie chwycilo,zwymiotowalam zaledwie 2 razy,ale dostalam wysokiej temperatury,nie bylam w stanie stac na nogach,we wtorek i w srode nie poszlam do pracy,Hania wymiotowala jeszcze wczoraj w nocy,Wtk nadal srujta na calego.... obie pikne pokasluja...Wtk siedzi juz 2 tydzien z nimi na opiece w chacie,mysle ,ze juz wyczerpaly limit chorob w tym roku,co?

Elis - przy biegunkach.wymiotach,to podstawa dieta,nawadnianie i lekiJa podaja zawsze 2 razy dziennie po saszetce smecty,priobiotyk,a jesli an prawde duzo ejst kupek,to wegiel.Na wymioty diphergan,

reklama
Dawidek Mariczka Kubuś Mati Hania i Zuzia...zdrowiejcie kochane szkraby !!!

Mamusie dajcie znać co z maluchami :tak:

Do góry