reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze cztery koła dla naszych skarbów czyli wszystko o wózkach

Ja mysle ze na krotkie wypady takie do 3 godzin to mozna....byle z umiarem....np tak jak piszesz do lekarza albo do galerii najakieś zakupy to chyba nic złego sie nie stanie...byle nie przesadzac....przeciez jak gdzies dalej jedziesz autem to tez dziecko jest w takim foteliku.....ale spacery to mysle ze zdecydowanie w gondoli....ale niech może wypowiedzą sie bardziej doswiadczone mamy bo mnie tylko sie wydaje:-)

reklama
claudia musisz brać pod uwagę pogodę...a jeszcze w Twoim wypadku to nie będzie takie proste,bo Ty nie masz samochodu. Fotelika raczej się używa jak się jedzie np. na szybkie zakupy albo do lekarza a Ty wszędzie musisz dość piechotą....w Twoim wypadku odradzam.

mi tez sie wydaje,że fotelik bardziej do auta i na zakupy- noworodka jak najmniej meczyc.. niech lezy plasciutko.. u nas ja widuje tylko stelaz i fotelik w CH- bo to wygoda.. no ale decyzja nalezy do Ciebie..
zreszta ja w miare mozliwosc wszedzie gondolke bede brala- bo do gondolki wrzuce portfel, komore, klucze itp. a do fotelika musze brac torebke- ktora bedzie mi spadala z ramion- juz testowalam;/

Właśnie dlatego prosiłam o opinie, na pewno nie chciałabym wozić w tym dziecka przez zimę....
jedynie dopiero koło kwietnia jak będzie cieplej....
Fotelik z tego wózka nie jest do kompletu - bo ta firma nie prowadzi, trzeba tylko dokupić adaptery , aby móc zamontować zwykły fotelik....
najbardziej myślałam pod kątem jazdy do lekarza z dzieckiem- to u mnie z bloku kwestia 10 minut i jestem już w przychodni, a tam wiamomo - schody, tak więc tylko bym odpięła ten fotelik, i w nim zaniosła dziecko na górę.....
a na spacery, to normalnie gondola, a potem spacerówka
taki rodzaj jazdy koleżanka bardzo chwaliła, dlatego ja nad tym myślę

I jeszcze mam pytanko właśnie jak długo wozić dziecko w gondoli - póki nie zacznie siadać?

mam pytanie do dziewczyn, które oglądały bądź już kupiły coneco toledo.

byłam dziś z mężem w sklepie pokazać mu te wózki, a on stwierdził, ze szajs :szok: bo cała rączka chodzi tak jakby była obluzowana w tych miejscach gdzie się je składa. I wiecie co zgłupiałam. Wypróbowaliśmy wszystkie modele, które były w sklepie i w każdym rączka latała.

Mieliśmy kupować ten model, a teraz to już sama nie wiem.:-(

u was też tak jest??

Właśnie dlatego prosiłam o opinie, na pewno nie chciałabym wozić w tym dziecka przez zimę....
jedynie dopiero koło kwietnia jak będzie cieplej....
Fotelik z tego wózka nie jest do kompletu - bo ta firma nie prowadzi, trzeba tylko dokupić adaptery , aby móc zamontować zwykły fotelik....
najbardziej myślałam pod kątem jazdy do lekarza z dzieckiem- to u mnie z bloku kwestia 10 minut i jestem już w przychodni, a tam wiamomo - schody, tak więc tylko bym odpięła ten fotelik, i w nim zaniosła dziecko na górę.....
a na spacery, to normalnie gondola, a potem spacerówka
taki rodzaj jazdy koleżanka bardzo chwaliła, dlatego ja nad tym myślę

I jeszcze mam pytanko właśnie jak długo wozić dziecko w gondoli - póki nie zacznie siadać?

Zależy jeszcze do ilu kg masz fotelik bo wiesz dzieci w różnym tempie rosną i moja znajoma jak mały miał 5mcy juz zmieniała fotelik bo z tego poprostu wystawał :D

Co do tego do kiedy gondola to nie wiem ale liczyłam że może w wakacje przesiądziemy się na spacerówkę ale to wyjdzie w praniu ;)

Zależy jeszcze do ilu kg masz fotelik bo wiesz dzieci w różnym tempie rosną i moja znajoma jak mały miał 5mcy juz zmieniała fotelik bo z tego poprostu wystawał :D

Co do tego do kiedy gondola to nie wiem ale liczyłam że może w wakacje przesiądziemy się na spacerówkę ale to wyjdzie w praniu ;)

dowiedziałam się więcej na ten temat
i jeżeli nie mam specjalnego fotelika - czyli tego co pasuje do wózka to taki adapter tez nie będzie pasował, bo są różnie foteliki
Więc będę wozić normalnie w gondoli , a potem spacerówce :-)

to zobaczymy jak to będzie z tą gondolką - na pewno będzie przez zimę potrzebna, a potem to tak jak piszesz wyjdzie w praniu ....

fogia ja Ci niestety nie pomogę bo ja raczej Mutsy albo X-lander....ale możę na ceneo.pl będą opinie o tych wózkach?

mam pytanie do dziewczyn, które oglądały bądź już kupiły coneco toledo.

byłam dziś z mężem w sklepie pokazać mu te wózki, a on stwierdził, ze szajs :szok: bo cała rączka chodzi tak jakby była obluzowana w tych miejscach gdzie się je składa. I wiecie co zgłupiałam. Wypróbowaliśmy wszystkie modele, które były w sklepie i w każdym rączka latała.

Mieliśmy kupować ten model, a teraz to już sama nie wiem.:-(

u was też tak jest??
szczerze tego wózka za darmo bym nie chciała. Moja bratowa sobie kupiła rok temu dla córy i nawet pół roku nie pojezdzila bo cały stelaż się rozklekotał, koła latały każde inaczej itp. Ja dla Marcela miałam coneco v3 wtedy akurat zaczęły wchodzić i też średnio byłam zadowolona. Te wózki to moim zdaniem niewypały są, dlatego teraz takie wyprzedaże na allegro i w sklepach. Nie wiem jak jest z tymi chameleon czy baracuda.. baracude ma sąsiadka, zieloną i jezdzi już długo ponad rok. A może w zamian x-landera sobie zobaczcie.

reklama
Hej :)

Prześledziłam cały wątek.
Dzisiaj zarezerwowałam sobie MURE 4. Oglądałam mocno mutsy bo mnie interesowały ale niestety są malutkie, mają małą gondolkę i wąską spacerówkę niestety. Za to MURA składa się extra szybko, wchodzi nawet do mojego bagażnika (HONDA HR-V 3 drzwiowa), ma szeroką spacerówką no i dosyć sporą gondolkę (rodze w marcu więc jeszcze załapię się na ciepłe śpiworki), przekładane siedzosko. X-landerki są prześliczne ale nie mają przekładanej rączki :/. Zachwycona byłam quinny buzz i bardzo go chciałam ale w dwóch sklepach mi go odradzano jest ponoć mega awaryjny i wycofują go ze sprzedaży w tym sklepie gdzie zamówiłam wózek a w drugim już wycofali, speedi za to ponoć super ale...brak przekładanej rączki lub siedziska-znów :(. Murę odbieram w lutym ...jakby któraś z was miała do tej pory jakieś doświadczenia to chętnie poczytam :)

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie :)

Do góry