reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Pierwsze 4 kólka - na co sie zdecydować?

tez myslalam o Deltim Focusie ale u mnie to jest taa sytuacja ze dziadkowie chca kupic wozek i znajc ich musze jak najszybciej zasugerowac im co chcemy bo jeszcze przedobrza i kupia to co im sprzedawca wcisnie hehhe :-D

reklama
Wcześniej braliśy pod uwagę Roan Maritę, Defendera UFO firmy Polak i Implast.Defender jest za ciężki zdecydowanie, a o implaście strasznych sięrzecy nasłuchaliśy:baffled: . Marita odpadła bez większego powodu, po prosru Deltim jest lżejszy..

obejrzałam sobie tego Deltima i faktycznie jest fajny. Jedyne czego się mozna doczepić to fakt, że w spacerówce ma podpórkę na nóżki na końcu siedziska. To oznacza, że dzidzia po roku - półtora będzie miała skulone kolanka. Mój poprzedni wózek miał podpórkę między przednimi kółkami (trochę powyżej), i woziłam nim Olę jeszcze jak miała trzy latka. Ale to szczegół. Potem przecież mozna kupić typową spacerówkę.

Ja mam deltima i powiem wam , ze jesteśmy zadowoleni. Fotelik jest super... służył nam nawet jako kołyska . Emilka uwielbiała w nim zasypiać. Gondola słuzyła nam prawie do września. Teraz Emilka jeździ spacerówka i jest cała szczęsliwa bo siedzi i wszystko widzi. Przyznam wam sie , ze poprzednio jak byłam wciązy to juz we wrzesniu kupilismy łóżeczko a w grudniu wózek. łożeczko to sobie nawet sama skręciłam jak mąż byl w pracy ( potem mi sie za to oberwało:tak: ). Teraz kupilismy na allegro wózek kolcraft dwuosobowy ( taki tramwajowy krzeselko za krzeselkiem) zobaczymy jak sie spisze......

Jak już pisałam w którymś wątku obejrzalam dzis 3 z 4 typowanych wózków.

Deltimy (Fokus i Premier) po dokładnym obejrzeniu przestaly się nam podobać. Wersja spacerowa jest bardzo dziwna. Wózek wg. nas wyglada trochę pokracznie ale.. przede wszystkim po zlozeniu bedziemy mieć problem z włozeniem go do bagażnika.

Implast 4XL - dość fajny - ale potwornie ciężki.

X-Lander XA - narazie jest u nas na szczycie listy. Jedyny feler - niestety bardzo duzy to nieprzeklądana rączka i siedzisko więc dzidzia jeździ tylko w jednym kierunku. Poza tym dla nas - bez zarzutu.

Hauck Traxx Jaguar - tego wozeczka niestety jeszcze nie widzialam w zadnym sklepie, a nie zdecyduje się na zakup online bez wcześnniejszego "pomacania".
Pierwsza wersja jaką widzialam wyglada mniej więcej tak:
BAZAREK.COM: Hauck TRAXX JAGUAR 4 BROWN 2006

Na allegro dojrzalam jeszcze dwie inne wersje:
nowy Jaguar z 2006 r:
HAUCK TRAXX JAGUAR 4 MODEL 2006 + GONDOLA + FOLIA (132345328) - Aukcje internetowe Allegro
i Ontario:
@HAUCK@ WIELOFUNKCYJNY ONTARIO 2007 +FOLIA +GRATIS (133032030) - Aukcje internetowe Allegro

Po powrocie do domu przypomniałam sobie, że będac jeszcze na Ślasku, w jednym ze sklepów w Gliwicach (Tup-Tup przy Rynku) sprzedawca na moje zachwyty nad X-landerem pokazal mi fajny wozeczek-dość podobny i sporo tańszy. Znalazłam go dziś w sieci. To nowa linia Baby Design firmy Baby Dreams. Dokladnie chodzi mi o model Atlantic.

Baby Design

Podczas następnej wizyty musze go doklądnie obejrzec, bo wyglada dośc zachęcająco zarówno jak chodzi o funkcje jak i design. Cenowo również wyglada nieźle :-D

a moze któraś z Was coś o tym modelu slyszała?

traxxa widziałam dzisiaj, ciekawy design:-) . nie weim czy Ines (październik 2006) nie ma takiego, albo podobny, przynajmniej ta rączka.

a co do baby dreams, to mają interesująco zrobioną stronę, zwłaszcza te klikania;-)

Mi też podobał się Implast 4XL. Ale na żywo kolory sa gorsze niż w internecie. No i mimo tej osi przedniej skrętnej trochę żle się skręca. Natomiast obejrzałam Implasta chyba 3XL (taki z dwoma kółkami blisko siebie z przodu) i prowadził się go jedna ręką. Fajny jest. tylko czy po wertepach te kółka z przodu zdarzą egazmin?

Hauck Traxx Jaguar- podoba mi się cena i wygląd wózka- musze go obejrzec koniecznie w sklepie...

X-landera - nie widziałam jeszcze na żywo , ale tez mi się podoba na stronie internetowej.

A Baby Design chyba nie ma fotelika samochodowego mocowanego na wózku. A dla nas to ważne, bo dużo jeździmy autem i przydałby się fotelki mocowany do wózka...

Kamilala mi też na początku bardzo na tym zależało. Ale wszędzie trabią o tym, by dzidzie jak najmniej wozić w foteliku samochodowym ze względu na szkodliwość tej pozycji dla delikatnych kręgoslupkow. Argument ten do mnie przemowil i teraz już mi na tym nie zależy.
Poza tym wczepiać w wózek można tylko foteliki 0-13 kg, więc po niedlugim czasie ta opcja odpadnie.

Elżbietka ;-) strona może i interesująca pytanie tylko czy wózio się sprawdza :-):happy2:

Jak obejrzycie traxxy gdzies w sklepie to napiszcie swoje odczucia, bo w Trójmieście jeszcze nie zdarzyło mi się trafic na sklep, w ktorym by je sprzedawali.

Witajcie, pozwolę się wtrącić choć jestem z "marcówek" ;).
Właśnie dziś byłam chyba w tym samym sklepie co AbEja w Gliwicach i ogladałam X-landera XA. Baaardzo mi się podobał i chyba się nieźle prowadzi właśnie przez te skrętne koła. Nie był taki napakowany materiałem i różnymi pierdółkami jak np. Tako no ale do tanich nie należy jak na polskie wózki bo kosztował prawie 1400zł. I pewnie ten sam sprzedawca wspomniał o tym Atlanticu Baby Design. Jeśli faktycznie jest podobny do X-Landera to dobrze bo kosztuje niecałe 900zł i niewykluczone, że sie na nim skupię :). A na stronce producenta jest lista dystrybutorów więc może w Trójmieście też będą :).

Pozdrawiam Styczniówki :)

reklama
Qrcze musze kupic chrzesniakowi spacerowke. :-( Czasu coraz mniej a ja mam coraz mniej pomyslow. Dla mnie one wszystkie zaczynaja wygladac tak samo, mam metlik w glowie. :-(

Do góry