reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze 4 kólka - na co sie zdecydować?

tez myslalam o Deltim Focusie ale u mnie to jest taa sytuacja ze dziadkowie chca kupic wozek i znajc ich musze jak najszybciej zasugerowac im co chcemy bo jeszcze przedobrza i kupia to co im sprzedawca wcisnie hehhe :-D

reklama
Wcześniej braliśy pod uwagę Roan Maritę, Defendera UFO firmy Polak i Implast.Defender jest za ciężki zdecydowanie, a o implaście strasznych sięrzecy nasłuchaliśy:baffled: . Marita odpadła bez większego powodu, po prosru Deltim jest lżejszy..

obejrzałam sobie tego Deltima i faktycznie jest fajny. Jedyne czego się mozna doczepić to fakt, że w spacerówce ma podpórkę na nóżki na końcu siedziska. To oznacza, że dzidzia po roku - półtora będzie miała skulone kolanka. Mój poprzedni wózek miał podpórkę między przednimi kółkami (trochę powyżej), i woziłam nim Olę jeszcze jak miała trzy latka. Ale to szczegół. Potem przecież mozna kupić typową spacerówkę.

Ja mam deltima i powiem wam , ze jesteśmy zadowoleni. Fotelik jest super... służył nam nawet jako kołyska . Emilka uwielbiała w nim zasypiać. Gondola słuzyła nam prawie do września. Teraz Emilka jeździ spacerówka i jest cała szczęsliwa bo siedzi i wszystko widzi. Przyznam wam sie , ze poprzednio jak byłam wciązy to juz we wrzesniu kupilismy łóżeczko a w grudniu wózek. łożeczko to sobie nawet sama skręciłam jak mąż byl w pracy ( potem mi sie za to oberwało:tak: ). Teraz kupilismy na allegro wózek kolcraft dwuosobowy ( taki tramwajowy krzeselko za krzeselkiem) zobaczymy jak sie spisze......

Jak już pisałam w którymś wątku obejrzalam dzis 3 z 4 typowanych wózków.

Deltimy (Fokus i Premier) po dokładnym obejrzeniu przestaly się nam podobać. Wersja spacerowa jest bardzo dziwna. Wózek wg. nas wyglada trochę pokracznie ale.. przede wszystkim po zlozeniu bedziemy mieć problem z włozeniem go do bagażnika.

Implast 4XL - dość fajny - ale potwornie ciężki.

X-Lander XA - narazie jest u nas na szczycie listy. Jedyny feler - niestety bardzo duzy to nieprzeklądana rączka i siedzisko więc dzidzia jeździ tylko w jednym kierunku. Poza tym dla nas - bez zarzutu.

Hauck Traxx Jaguar - tego wozeczka niestety jeszcze nie widzialam w zadnym sklepie, a nie zdecyduje się na zakup online bez wcześnniejszego "pomacania".
Pierwsza wersja jaką widzialam wyglada mniej więcej tak:
BAZAREK.COM: Hauck TRAXX JAGUAR 4 BROWN 2006

Na allegro dojrzalam jeszcze dwie inne wersje:
nowy Jaguar z 2006 r:
HAUCK TRAXX JAGUAR 4 MODEL 2006 + GONDOLA + FOLIA (132345328) - Aukcje internetowe Allegro
i Ontario:
@HAUCK@ WIELOFUNKCYJNY ONTARIO 2007 +FOLIA +GRATIS (133032030) - Aukcje internetowe Allegro

Po powrocie do domu przypomniałam sobie, że będac jeszcze na Ślasku, w jednym ze sklepów w Gliwicach (Tup-Tup przy Rynku) sprzedawca na moje zachwyty nad X-landerem pokazal mi fajny wozeczek-dość podobny i sporo tańszy. Znalazłam go dziś w sieci. To nowa linia Baby Design firmy Baby Dreams. Dokladnie chodzi mi o model Atlantic.

Baby Design

Podczas następnej wizyty musze go doklądnie obejrzec, bo wyglada dośc zachęcająco zarówno jak chodzi o funkcje jak i design. Cenowo również wyglada nieźle :-D

a moze któraś z Was coś o tym modelu slyszała?

traxxa widziałam dzisiaj, ciekawy design:-) . nie weim czy Ines (październik 2006) nie ma takiego, albo podobny, przynajmniej ta rączka.

a co do baby dreams, to mają interesująco zrobioną stronę, zwłaszcza te klikania;-)

Mi też podobał się Implast 4XL. Ale na żywo kolory sa gorsze niż w internecie. No i mimo tej osi przedniej skrętnej trochę żle się skręca. Natomiast obejrzałam Implasta chyba 3XL (taki z dwoma kółkami blisko siebie z przodu) i prowadził się go jedna ręką. Fajny jest. tylko czy po wertepach te kółka z przodu zdarzą egazmin?

Hauck Traxx Jaguar- podoba mi się cena i wygląd wózka- musze go obejrzec koniecznie w sklepie...

X-landera - nie widziałam jeszcze na żywo , ale tez mi się podoba na stronie internetowej.

A Baby Design chyba nie ma fotelika samochodowego mocowanego na wózku. A dla nas to ważne, bo dużo jeździmy autem i przydałby się fotelki mocowany do wózka...

Kamilala mi też na początku bardzo na tym zależało. Ale wszędzie trabią o tym, by dzidzie jak najmniej wozić w foteliku samochodowym ze względu na szkodliwość tej pozycji dla delikatnych kręgoslupkow. Argument ten do mnie przemowil i teraz już mi na tym nie zależy.
Poza tym wczepiać w wózek można tylko foteliki 0-13 kg, więc po niedlugim czasie ta opcja odpadnie.

Elżbietka ;-) strona może i interesująca pytanie tylko czy wózio się sprawdza :-):happy2:

Jak obejrzycie traxxy gdzies w sklepie to napiszcie swoje odczucia, bo w Trójmieście jeszcze nie zdarzyło mi się trafic na sklep, w ktorym by je sprzedawali.

Witajcie, pozwolę się wtrącić choć jestem z "marcówek" ;).
Właśnie dziś byłam chyba w tym samym sklepie co AbEja w Gliwicach i ogladałam X-landera XA. Baaardzo mi się podobał i chyba się nieźle prowadzi właśnie przez te skrętne koła. Nie był taki napakowany materiałem i różnymi pierdółkami jak np. Tako no ale do tanich nie należy jak na polskie wózki bo kosztował prawie 1400zł. I pewnie ten sam sprzedawca wspomniał o tym Atlanticu Baby Design. Jeśli faktycznie jest podobny do X-Landera to dobrze bo kosztuje niecałe 900zł i niewykluczone, że sie na nim skupię :). A na stronce producenta jest lista dystrybutorów więc może w Trójmieście też będą :).

Pozdrawiam Styczniówki :)

reklama
Qrcze musze kupic chrzesniakowi spacerowke. :-( Czasu coraz mniej a ja mam coraz mniej pomyslow. Dla mnie one wszystkie zaczynaja wygladac tak samo, mam metlik w glowie. :-(

Do góry