reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pieluszkowanie, jakie pampersy itp

zakladajac, ze:
- w Polsce jest 300 tys. dzieci w wieku 0-2 lata uzywajacych pieluszek jednorazowych;
-w miesiacu zuzywa sie 200 pieluch
200x12x300000=720000000 pieluch rocznie

zastraszajace... :o
ale i tak wole jednorazowki od wielokrotnego uzytku...tylko moze ktos by sie zajal utylizacja...

reklama
Czesc dziewczyny!
zachecam do zajrzenia na link:
http://www.kittykins.co.uk/cloth-nappies/type/5/brand/tots+bots
Mieszkam w Angli i od 9 miesiecy uzywam pieluszek wielokrotnego uzytku podobnych do Popolini, takich majteczek frotte firm Motherease i Tot Bots. Jestem nimi naprawde zachwycona i wyjasnie dlaczego:
1.Sa miekkie, mile w dotyku i nie uczulaja
2.Zaklada je sie latwo nawet jak malec sie wije ;)
3. Owszem trzeba je prac, ale nie trzeba wygotowywac, wystarczy 60 stopni i nie trzeba prasowac, po wyjeciu z suszarki sa gotowe do ponownego uzytku
4. Wzgledy ekologicze, powolam sie tu na maile kolezanek, podobno rocznie w UK wyrzuca sie tyle pieluszek, ze moglyby one pokryc terytorium Belgii!!!
5.Wzgledy ekonomiczne, jednorazowy zakup to o 2/3 mniej wydatkow niz w przypadku pampersow, nawet pzry odliczeniu kosztow wody i proszkow do prania
6. Wzgledy ekonomiczne jeszcze raz: zwraca sie jeszcze lepiej przy nastepnych dzieciach
7. Sa ladne i chlonne, nigdy mi sie nie zdarzyla, zadna katastrofa ani przeciekanie
8. Dzieci wczesniej sie przy nich ucza zalatwiac na nocniczku

Przy tym wszystkim slowo o pieluszkach jednorazowych typu Pampers: pozostaja one nadal najpraktyczniejsze w podrozy, podczas przewijania na spacerze i ja zakladam takiego Pampersa na noc, co by maluch spal przez 10 godzin w spokoju.

W Polsce sie z takimi pieluszkami nie spotkalam, moze mozna je kupic przez Internet?

Pozdrawiam
Surykatka

ja i tak wolę pampersy bo na pewno taniej mnie to wyniesie gdyż jak piszesz pampers na 10 h czyli na dobe 3 szt to wychodzi 90 na miesiać czyli 47 zł pampers w promocji niech wyjdzie ok 60 bo róznie bywa to na pewno takiej niż woda proszek i zakup a poza tym wcale nie uczulaja mojej małej i ma sucha pupke cały czas. Ja wole pampersy, poza tym kupy pozostawiaja okropne plamy których nie da sie sprać i to mnie ostatecznie odstrasza od pieluch wielokrotnego użytku ::)

jsorbek pisze:
ja i tak wolę pampersy bo na pewno taniej mnie to wyniesie gdyż jak piszesz pampers na 10 h czyli na dobe 3 szt to wychodzi 90 na miesiać czyli 47 zł pampers w promocji niech wyjdzie ok 60 bo róznie bywa to na pewno takiej niż woda proszek i zakup a poza tym wcale nie uczulaja mojej małej i ma sucha pupke cały czas. Ja wole pampersy, poza tym kupy pozostawiaja okropne plamy których nie da sie sprać i to mnie ostatecznie odstrasza od pieluch wielokrotnego użytku ::)

Jsorbku,
;)
Wcale nieprawda, plamy z kupek spieraja sie BEZ SLADU.A pieluszki sa swieze i pachnace. Wbrew pozorom proszki dla dzieci sa wydajne i nie takie drogie.
Fajnie, jesli Twojej malej akurat pampersy nie uczulaja, ale niestety znam wiele maluszkow, ktore zle reaguja na zawarty w nich chemiczny zel.
A co do oszczednosci, oczywiscie w nocy pozwole dzecku spac i nie bde go przewijac, ale w dzien nie wyobrazam sobie trzymania malucha przez 10h w pampersie. 3 miesieczne dziecko przewijalam kolo 7-9 razy dziennie...A Ty? Chyba nie 3 razy???!!

Pozdrawiam

Surykatka

Jestem za pampersami.Uzywamy ich od 2 miesiecy i jeszcze nigdy synek nie mial nawet zaczerwienienia.Za to sprobuj zostawic dziecko na 15 min w tetrze jak zzrobi kupke i zobaczysz efekt!
A uzywac yetry ze wzgledow na ekologie to juz zupelna bzdura.To nie kupujciew nic w sklepie bo wszystko teraz jet pakowane w plastk.

Nawet pampersów nie trzyma sie 10 h bez przesady jak zrobi kupke to ma sie w niej kiśic kilka godzin bo to pampers.
kilka pampersów dziennie idzie i napewno nie idzie tu zaoszczędzić

Ja bym chętnie spróbowała tych PoPoLiNi, tylko że to strasznie duży jednorazowy wydatek :-[ Jeśli umożliwią mi wypróbowanie towaru...

Mam pytanie onewaz jestem mama z malutkim stazem, to mam pytanir ile razy zmieniacie pieluche swojemu dzieciatku. Czy ile pieluch wychodzi wam na dzien?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Matiha, z tymi pieluszkami to różnie bywa ponieważ to zależy od dziecka, ile razy robi kupkę, czy duzo siusia no i przede wszystkim czy sie odparza. Ja obecnie potrzebuje okolo 5-6 pieluch, i z reguly jedna na noc, poniewaz w nocy kupki nie mamy:-)ale jak byl mniejszy to w nocy zmienialam okolo 3 razy bo synus sie odparzal.
Pozdrawiam

reklama
Ja tak jak poprzedniczka zuzywam ok 5-6 na dobe. Na noc idzie jedna. Jak Gabrys sie urodzil schodzilo mi ich wiecej ok 8-10, a pozniej coraz mniej.W nocy staralam sie nie przewijac, by nie rozbudzac go ze snu i nie mialam problemow z odparzeniami. Smarowalam mu na noc pupe grubo Sudokremem.
pozdrawiam

Do góry