Czesc dziewczyny!
zachecam do zajrzenia na link:
http://www.kittykins.co.uk/cloth-nappies/type/5/brand/tots+bots
Mieszkam w Angli i od 9 miesiecy uzywam pieluszek wielokrotnego uzytku podobnych do Popolini, takich majteczek frotte firm Motherease i Tot Bots. Jestem nimi naprawde zachwycona i wyjasnie dlaczego:
1.Sa miekkie, mile w dotyku i nie uczulaja
2.Zaklada je sie latwo nawet jak malec sie wije
3. Owszem trzeba je prac, ale nie trzeba wygotowywac, wystarczy 60 stopni i nie trzeba prasowac, po wyjeciu z suszarki sa gotowe do ponownego uzytku
4. Wzgledy ekologicze, powolam sie tu na maile kolezanek, podobno rocznie w UK wyrzuca sie tyle pieluszek, ze moglyby one pokryc terytorium Belgii!!!
5.Wzgledy ekonomiczne, jednorazowy zakup to o 2/3 mniej wydatkow niz w przypadku pampersow, nawet pzry odliczeniu kosztow wody i proszkow do prania
6. Wzgledy ekonomiczne jeszcze raz: zwraca sie jeszcze lepiej przy nastepnych dzieciach
7. Sa ladne i chlonne, nigdy mi sie nie zdarzyla, zadna katastrofa ani przeciekanie
8. Dzieci wczesniej sie przy nich ucza zalatwiac na nocniczku
Przy tym wszystkim slowo o pieluszkach jednorazowych typu Pampers: pozostaja one nadal najpraktyczniejsze w podrozy, podczas przewijania na spacerze i ja zakladam takiego Pampersa na noc, co by maluch spal przez 10 godzin w spokoju.
W Polsce sie z takimi pieluszkami nie spotkalam, moze mozna je kupic przez Internet?
Pozdrawiam
Surykatka