reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pieluchy wielorazowe

Ewula moze i sprobuje do coolababy wlozyc wklady male me i zobacze co bedzie: )

no i kupilam wonderoos v2 minkee i grovia aio - ciekawa jestem tej grovii niesamowicie wonderosy znam ponoc jedne z najlepiej chlonnych pieluch . no i zobaczymy.....

a ja dzisiaj spie...... wrzucilam do pralki co popadnie myslacze same wklady tam sa.....i na 90 st z kwaskiem.......

po praniu wyciagnelam poza wkladami:

flipa- idealny stan pula nic sie nie stalo, gumki w porzadku
2x itti bitti sio podejrzewam ze rowniez bez zmian - niestety pula nie da sie podejrzec ale gumeczki okey
chinke - stan jak przed praniem
i otulacz małe me......- doslownie szmaticzka.......pul rozwarstwiony ze go nie widac a gumki przestaly byc gumkami :(:(

po takim wypadku widac co trwale

reklama
Reniuszek, ale pech... Dobrze, że jednak większość jest w całości. Ja mam postanowienie nie kupować więcej, ewentualnie na bazarku, bo jednak troszkę się uzbierało i starcza mi pieluch na 3 dni. Zobaczymy co wyjdzie z tego postanowienia... Zawsze można prać raz na 4 dni, będzie oszczędność wody i prądu ;-)

Do_ti, jak wpiszesz w googla małe Me, to pierwszy link.

Przetestowałam pieluszki małeMe chyba już na każdy możliwy sposób.
Zakupiłam 2 otulacze i 4 wkłady .

A jakbym przeszła na system otulacze i wkłady (w tym przypadku mam stosy tetry, dokupiłabym jeszcze jakieś polarki, żeby wilgoć od pupy odciągały, papierki na kupsko) to jak myślisz, ile powinnam mieć na składzie (prałabym tak co 2 dni)

A jakbym przeszła na system otulacze i wkłady (w tym przypadku mam stosy tetry, dokupiłabym jeszcze jakieś polarki, żeby wilgoć od pupy odciągały, papierki na kupsko) to jak myślisz, ile powinnam mieć na składzie (prałabym tak co 2 dni)

Jak chcesz otulacze i wkłady to już nie kupuj papierków ,bo z mikropolaru wszystko pięknie schodzi w zimnej wodzie.Małe Me ma wkłady sucha pielucha właśnie z mikropolaru i dla mnie to genialne rozwiązanie.
Po prostu zawijasz złożoną tetrę w ten mikropolar i git .
Ja osobiście nie używam tetry ,bo mam wkłady z mikrofibry w ilości 60 sztuk ,ale na mikrofibrę zakładam te wkłady sucha pielucha z mikro i super spełniają swoją rolę.W takiej sytuacji nie używam już polarków.Zawsze stosuję albo jedno ,albo drugie.;-):-):-)

tu są wkłady chłonne
wkłady do otulaczy

a tutaj te sucha pielucha
wkładki sucha pielucha

Co do ilości to u mnie idzie średnio 10 na dobę tej chwili.;-)

a mój m powiedział wczoraj, że nie jest przekonany do wielorazówek i nie będzie ich używać :no:
rozmawiałam z nim na ten temat i był za
fortuny nie wydałam, ale tak policzyć z wkładami to ponad 400zł :wściekła/y:
nie mógł tego powiedzieć od razu nim zaczęłam zakupywać:dry:

mój tez nie daje się przekonac i nie chce zakładac tych pieluch, wiec ja sama zakładam a on jednorazówki. Tylko psioczy na mnie jak zmienia po mnie pieluchę.

kochane poratujcie
nie mam czasu przy małej na poszukiwania
co muszę kupić do prania pieluch ?????????

Zuzolka przekroczyła 3kg
Będę miała powrót do wielo może już się mieści:happy:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry