reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pieluchy wielorazowe

Mysza, ja niestety nie mam tyle cierpliwości, żeby sama składać tetry.Jednak wolę kieszonki i wkłady z mikrofibry plus ewentualnie pół tetrowej tak zwyczajnie złożonej w strategicznym miejscu ;-) albo formowanka plus otulacz. Bambusowe sprawdzają nam się nocą.

Do mnie dziś przybyły nowe pieluszki: jedna kieszonka Małe me, jedna NappiMe plus dwie moro z lulajbaby w ramach zachęcania męża do pieluchowania wielorazowo. Zobaczymy jak się będą sprawdzać.

Ostatnia edycja:
reklama
my czekamy na przekroczenie 3kg aby znów przymierzyć się do rozmiaru xs
póki co za szerokie w nóżkach i przecieka po jednym sikaniu /;0)

Przetestowałam pieluszki małeMe chyba już na każdy możliwy sposób.
Zakupiłam 2 otulacze i 4 wkłady .
Jestem mega ,mega,mega zadowolona.
Wkłady pochłaniają ooogggrrrooommmnnneeee ilości siku ,a otulacze są super przylegające.
I teraz mam dylemat ...
Czy się kieszonek przypadkiem nie pozbyć i nie zostać na otulaczach z małeMe :szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D
Dla mnie są cudowne.
Cudownie cienkie,cudownie chłonne i cudownie miłe w dotyku ,bo już z naszytym mikropolarkiem.
Otulacz z wkładem tworzy istną kieszonkę .
Różnica taka,że otulacza nie trzeba za każdym razem zmieniać .
GORĄCO POLECAM.

Kupiłam u nich też śliniaczki i wkłady sucha pielucha.
Wszystko jest naprawdę super.
Jednak Polak też potrafi .
Jakość i wykonanie pierwszorzędne!!!!!

Ja mam od tygodnia kieszonkę Małe me i jest w porządku, choć bardziej mi pasuje wejście na wkłady z tyłu, a nie z przodu. Kupiłam też 4 wkłady i są na prawdę świetne, potwierdzam, że bardzo chłonne i milusie.

Kupiłam też NappiMe i jakoś synkowi nie leżą :/ wkład ciężko ułożyć w środku i przez to siuśki nie trafiają tam gdzie należy.

no dziewczyny ja chyba bede sie pozbywac pieluch co niektorych na rzecz małe me - mam ich troche i dla mnie najlepsze....
nappi me sa nieciekawe- ciekna z kazdej strony i slabo wykonane

ewula ja raz w miesiacu. czasem jak mi sie uda to wrzucam same wyprane wklady do pralki do pojemnika na proszek szklanke kwasku i ustawiam program na 90 stopni.

sprzedaje jednak pieluchy i kupuje nowe , bo niestety i lulajbaby i babyland u nas zasiusiane .....maksiu strasznie duzoo.......
mam jeszcze na zbyciu trzy chinki minki....

a przymierzam sie do tych:
Pieluchy wielorazowe AIO, kieszonki
Pieluszki wielorazowe Gro Via

ma ktos je? wie cos o nich z praktyki? bede wdzieczna

Szklankę? Ja póki co raz moczyłam wkłady w kwasku, ale 1 opakowaniu (50g), z tym że dziś znów musiałam, bo po jednym siknięciu już brzydko zalatywały, a tu nie całe 2 tygodnie minęły. Następnym razem dodam może więcej.

O tych pieluchach to nic nie wiem, jak dla mnie strasznie drogie, gdybym inwestowała to chyba jednak bym wolała w polską produkcję. A propos to czekam na 2 kieszonki od sylviontko, no zobaczymy.

U nas lulajbaby są w porządku, ale coolababy już średnio...

ewula u nas coolababy to cos strasznego .... po pol godzinie przesikane na calego .... :eek: i nie sprzedam nawet tego, bo jak sprzedawac cos co sie nie nadaje do uzytku ??

daj znac jak kieszonki od sylviontka....
ja mialam do czynienia z nappime babyetta i nic z tego mi nie podeszlo - wszystko zalane..... jedynie male me daja rade.... ale kieszonka z wkladem to koszt ponad 80 zl....wiec na jedno idzie:/

a reorganizowac musze szybko bo zimno na dworze - nbie moge pozwolic na to zeby mlody mial mokra pupe

reklama
U nas coolababy to ze 2 godziny dają radę, tyle, że ja używam dwóch ichnich wkładów do środka, albo jeden plus pół tetry z przodu. Gorzej, że pupa po nich brzydsza, po jednej jeszcze ok, ale gdybym trzech które mam zaraz po sobie użyła, to by się odparzyła jak w jedno, a nie po to przeszłam na wielorazowe pieluchy...

Zawsze niby można użyć tańszych wkładów do pieluchy, u nas się sprawdzają, choć te z małe Me są chłonniejsze. Ja to generalnie do różnych pieluch różne wkłady daję, zależnie, czy po domu, czy na wyjścia.

Do góry