A mnie zastanawia jedno... Czy któraś z Was używała polskich pieluszek wielorazowych. Jest kilka firm, które produkują takie pieluszki: pupeko, małe me, babybetta i inne. Wstępnie myślałam o małe me - tylko, że cena dość sporo różni się od tych z allegro, ale... Nie są chińskie i w przeciwieństwie do tych ostatnich nie znalazłam negatywnych opinii w sieci w różnych źródłach. W związku z tym wydaję mi się, że jakość i użytkowanie jednych i drugich pieluch może się sporo od siebie różnić. Ogólnie trochę dziwna mi się wydaje cena pieluch wielorazowych ok. 30zł. Po pierwsze: one size (nie tylko dlatego, że pielucha "rożnie z dzieckiem", ale przede wszystkim dlatego, że jest bardzo eksploatowana i musi sporo przejść
), po drugie musi być bezpieczna dla dziecka (jakieś atesty?), po trzecie bardzo precyzyjnie uszyta, żeby nie przeciekała przy małym dziecku i nie obcierała większego (pomijamy sporadyczne przypadki), no i po czwarte materiał który jest w pieluszce musi być dobrej jakości odpowiednio chłonny itp... co też wpływa na cenę.
Wstępnie myślałam o takich pieluszkach
Łowickie ptaszki - małe Me pieluszki wielorazowe Czy któraś z Was próbowała? Albo porównywała polskie z tymi tanimi z allegro?
Nie chcę być źle zrozumiana. Wiem, że w chinach ceny mogą być niższe z powodów innych niż jakość. Nie chcę też przepłacić. Ale jestem pewna, że cena nie pozostaje bez wpływu na jakość. Już nie raz się o tym przekonałam na własnej skórze... i nie chcę tego robić na skórze dziecka.
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam przyszłe i obecne mamusie