reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pieluchy wielorazowe

U nas otulacze, tetra i wkłady sucha pupa się sprawdzają świetnie. Dzięki As za dobrą radę ;-)
Dzisiaj pierwszy raz założyłam małej na noc wielo. Taką zwykłą kieszonkę chińską ale z wkładami małe me...
Powiem szczerze, że jestem przerażona i ciekawam :-) jaka noc mnie czeka. Pampersa wcale nie zmieniałam, a teraz szykuję się na nocne przewijanie... ehhh
no nic, jutro zdam relację:tak: a później wkleję zdjęcia na bloga, to podrzucę linka

reklama
Mysza, jak nocka?

Ja mam taka laciata pieluszke i ile razy Heniowi zaloze, to w ciagu pol godziny jest kupa :sorry2: Wczoraj przyszla bambusowa pieluszka i wklady rowniez bambusowe :-) wszystko dosycha wiec dzis znowu sprobuje zalozyc. A w ogole te pieluszki nie nadarzaja wchlaniac siku i mi przeciekaja :-(

Mysza, u nas w nocy sprawdza się chińska kieszonka z bambusem od pupy, do środka jeden wkład po całości, plus drugi złożony na przód i wkład z polarka od pupy. Ale mój szkrab je 1 raz nocą, max 2.

Agacina, wkłady nabierają chłonności wraz z praniem, na początku kiepsko chłoną.

Założyłam na noc chińskie kieszonki a do środka wkłady małe me. Jeden M i na środek S. Przewijałam po 7 godzinach (mała zasypia ok. 19 ). No i potem do rana. Nic nie przeciekło, także super. Mała się wybudzała jedynie na karmienie co 3 godz.
Kieszonka bambusowa była mokra, ale polarowa sucha. Mogłabym jeszcze spokojnie kilka godzin na tyłku potrzymać :D
Muszę jednak dokupić kieszonek i otulaczy, żebym mogła prać co 2-3 dni.

Ewula, a jaki to wklad z polarka? Cos takiego klik ? Piszecie o tych wkladach 'sucha pieluszka', a czym mozna to jeszcze zasta[ic by dziecko nie czulo wilgoci?
Wkład sucha pieluszka to polarek lub mikropolar (małe me) ,ale one są sporo większe i droższe.:sorry2:

Dla mnie natomiast najbardziej pasuje małe Me i chwalić będę ich pod niebiosa ;-):-):-)

Czyli to co wkleilam, to chyba powinno spelniac ta funkcje odciagania wilgoci :-)

Zobacze jak bedzie nam szlo to pieluchowanie to zamowie cos z tego male me i mama mi przywiezie z listopadzie.

ale poki co idzie tak srednio, dzisiaj zalozylam bambusowa i siku wycieklo poza pieluszke (nie zdarzylo wsiaknac). Ale poki co sie nie poddaje :-D

U mnie też początki były trudne i częste przesikiwania, teraz już lepiej. Fakt, że się zapominałam, że pieluchę trzeba zmieniać częściej niż jednorazową. Z małe Me byłabyś zadowolona, wkłady są super a i kieszonka ani razu nie przeciekła. No i jednak pielucha formowana/prefold plus otulacz lepiej się sprawdzają.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry