reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pieluchy wielorazowe

U nas otulacze, tetra i wkłady sucha pupa się sprawdzają świetnie. Dzięki As za dobrą radę ;-)
Dzisiaj pierwszy raz założyłam małej na noc wielo. Taką zwykłą kieszonkę chińską ale z wkładami małe me...
Powiem szczerze, że jestem przerażona i ciekawam :-) jaka noc mnie czeka. Pampersa wcale nie zmieniałam, a teraz szykuję się na nocne przewijanie... ehhh
no nic, jutro zdam relację:tak: a później wkleję zdjęcia na bloga, to podrzucę linka

reklama
Mysza, jak nocka?

Ja mam taka laciata pieluszke i ile razy Heniowi zaloze, to w ciagu pol godziny jest kupa :sorry2: Wczoraj przyszla bambusowa pieluszka i wklady rowniez bambusowe :-) wszystko dosycha wiec dzis znowu sprobuje zalozyc. A w ogole te pieluszki nie nadarzaja wchlaniac siku i mi przeciekaja :-(

Mysza, u nas w nocy sprawdza się chińska kieszonka z bambusem od pupy, do środka jeden wkład po całości, plus drugi złożony na przód i wkład z polarka od pupy. Ale mój szkrab je 1 raz nocą, max 2.

Agacina, wkłady nabierają chłonności wraz z praniem, na początku kiepsko chłoną.

Założyłam na noc chińskie kieszonki a do środka wkłady małe me. Jeden M i na środek S. Przewijałam po 7 godzinach (mała zasypia ok. 19 ). No i potem do rana. Nic nie przeciekło, także super. Mała się wybudzała jedynie na karmienie co 3 godz.
Kieszonka bambusowa była mokra, ale polarowa sucha. Mogłabym jeszcze spokojnie kilka godzin na tyłku potrzymać :D
Muszę jednak dokupić kieszonek i otulaczy, żebym mogła prać co 2-3 dni.

Ewula, a jaki to wklad z polarka? Cos takiego klik ? Piszecie o tych wkladach 'sucha pieluszka', a czym mozna to jeszcze zasta[ic by dziecko nie czulo wilgoci?
Wkład sucha pieluszka to polarek lub mikropolar (małe me) ,ale one są sporo większe i droższe.:sorry2:

Dla mnie natomiast najbardziej pasuje małe Me i chwalić będę ich pod niebiosa ;-):-):-)

Czyli to co wkleilam, to chyba powinno spelniac ta funkcje odciagania wilgoci :-)

Zobacze jak bedzie nam szlo to pieluchowanie to zamowie cos z tego male me i mama mi przywiezie z listopadzie.

ale poki co idzie tak srednio, dzisiaj zalozylam bambusowa i siku wycieklo poza pieluszke (nie zdarzylo wsiaknac). Ale poki co sie nie poddaje :-D

U mnie też początki były trudne i częste przesikiwania, teraz już lepiej. Fakt, że się zapominałam, że pieluchę trzeba zmieniać częściej niż jednorazową. Z małe Me byłabyś zadowolona, wkłady są super a i kieszonka ani razu nie przeciekła. No i jednak pielucha formowana/prefold plus otulacz lepiej się sprawdzają.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry