reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pieluchy wielorazowe

Ostatnia edycja:
reklama
:baffled: Z Kanaaadyyy... Szkoda :-(. Może i do Polski wreszcie dojdą (a raczej dojadą) jakieś fajne szmatki w dobrej cenie ;-). Jak masz dojście to nie myślałaś o tym, żeby pośredniczyć właśnie w sprzedaży pólproduktów i wykrojów? Pieluchy robi wiele mam, ale dobre zestawy do uszycia pieluszki i innych cudeniek- nie widziałam :):happy:

Przeszło mi przez myśl ale to co bym zarobiła to na ZUS bym wydała więc chyba się nie opłaca...też właśnie jak szukałam to złość mnie wzieła że nie ma w Polsce dużego wyboru

A trzeba się zastanowić mi .... podpytać troszkę no i może coś by wyszło.... przemyślę... a to ty nadal szukasz? pytałaś na forum chustowym?

Od wczoraj i my jesteśmy na wielorazówkach.
Mała przekroczyła magiczne 4 kilogramy i od razu wskoczyłyśmy w kieszonki.
Pieluszki pampers były przesikiwane przez młodą ,a wielorazówki są dla super ,bo ich nie przemacza.
;-):-):-):-)

U nas było to samo, miałam dość jak była na piersi i wszystko albo bokiem albo na pleckach leciało, oczywiście odparać ciężko było ale cóż, żadne pieluchy jednorazowe nie poradziły sobie z rzadkimi kupami, a wielorazówki owszem i to był strzał w 10 ... żałuje że tak późno zaczeliśmy bo mały miał ok 2 miesiące ... naprawdę świetna sprawa i nie tak strasznie droga jak się wydaje, a przecież można stopniowo pieluszki kupować a nie wszystkie 20-30 szt. na raz...

Ja z takimi pytankami....
W czym pierzecie pieluszki ?
Uprałam dziś normalnie w proszku Jelp i dodałam nappi fresh ,więc powinno być oki.
Niestety te pieluchy po kupie mają ślady .Takie ciemne szare ślady zostały i niezbyt ładnie to wygląda.:sorry2::sorry2::sorry2:
W czym je doprać?
Czy spieracie najpierw te pieluszki z kupki czy prosto z zawartością lądują w pralce?

reklama
Witam
Po raz pierwszy będę miała przygodę z pieluszkowaniem
chciałabym spróbować pieluchować wielorazowymi pieluszkami
co myślicie na temat takich pieluch:

Pentelka PIELUCHY FLANELOWE WIELORAZOWE PRIORYTET (2409025766) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a to chcesz je stosować jako wkład do otulacza czy kieszonki? czy coś uszyć z flanelki? wiesz flanela po praniu robi się sztywna a po wielu praniach dość mocno sztywna no ale chłonna jest za leży do czego chcesz jej użyć? w jaki sposób ?

Ja z takimi pytankami....
W czym pierzecie pieluszki ?
Uprałam dziś normalnie w proszku Jelp i dodałam nappi fresh ,więc powinno być oki.
Niestety te pieluchy po kupie mają ślady .Takie ciemne szare ślady zostały i niezbyt ładnie to wygląda.:sorry2::sorry2::sorry2:
W czym je doprać?
Czy spieracie najpierw te pieluszki z kupki czy prosto z zawartością lądują w pralce?

u ciebie malutkie dzidzi to i pewnie kupy rzadkie jeszcze które trudniej sprać... ale radziliśmy i z takimi ...

ja zawsze każdą kupę spłukuję prysznicem i do wiadra i czeka sobie na pranie ...piorę w Loveli 1/2 porcji (dzidziuś ma mydło) i Nappy Freshu ( daję 1 miarkę taką jak do mleka modyfikowanego) , a potem na słoneczko i jest ślicznie i pachnąco...nie denerwuj się czasami plama po kilku razach schodzi...najgorzej jest u nas po pomidorach,jagodach, burakach ale potem schodzą...na początku też miałam Jelp ale tylko miesiąc ...

możesz kupić mydełko odplamiające ale to raczej chemia jest .... tak jak vanisz i inne

Do góry