reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pieluchy wielorazowe

Ostatnia edycja:
reklama
:baffled: Z Kanaaadyyy... Szkoda :-(. Może i do Polski wreszcie dojdą (a raczej dojadą) jakieś fajne szmatki w dobrej cenie ;-). Jak masz dojście to nie myślałaś o tym, żeby pośredniczyć właśnie w sprzedaży pólproduktów i wykrojów? Pieluchy robi wiele mam, ale dobre zestawy do uszycia pieluszki i innych cudeniek- nie widziałam :):happy:

Przeszło mi przez myśl ale to co bym zarobiła to na ZUS bym wydała więc chyba się nie opłaca...też właśnie jak szukałam to złość mnie wzieła że nie ma w Polsce dużego wyboru

A trzeba się zastanowić mi .... podpytać troszkę no i może coś by wyszło.... przemyślę... a to ty nadal szukasz? pytałaś na forum chustowym?

Od wczoraj i my jesteśmy na wielorazówkach.
Mała przekroczyła magiczne 4 kilogramy i od razu wskoczyłyśmy w kieszonki.
Pieluszki pampers były przesikiwane przez młodą ,a wielorazówki są dla super ,bo ich nie przemacza.
;-):-):-):-)

U nas było to samo, miałam dość jak była na piersi i wszystko albo bokiem albo na pleckach leciało, oczywiście odparać ciężko było ale cóż, żadne pieluchy jednorazowe nie poradziły sobie z rzadkimi kupami, a wielorazówki owszem i to był strzał w 10 ... żałuje że tak późno zaczeliśmy bo mały miał ok 2 miesiące ... naprawdę świetna sprawa i nie tak strasznie droga jak się wydaje, a przecież można stopniowo pieluszki kupować a nie wszystkie 20-30 szt. na raz...

Ja z takimi pytankami....
W czym pierzecie pieluszki ?
Uprałam dziś normalnie w proszku Jelp i dodałam nappi fresh ,więc powinno być oki.
Niestety te pieluchy po kupie mają ślady .Takie ciemne szare ślady zostały i niezbyt ładnie to wygląda.:sorry2::sorry2::sorry2:
W czym je doprać?
Czy spieracie najpierw te pieluszki z kupki czy prosto z zawartością lądują w pralce?

reklama
Witam
Po raz pierwszy będę miała przygodę z pieluszkowaniem
chciałabym spróbować pieluchować wielorazowymi pieluszkami
co myślicie na temat takich pieluch:

Pentelka PIELUCHY FLANELOWE WIELORAZOWE PRIORYTET (2409025766) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a to chcesz je stosować jako wkład do otulacza czy kieszonki? czy coś uszyć z flanelki? wiesz flanela po praniu robi się sztywna a po wielu praniach dość mocno sztywna no ale chłonna jest za leży do czego chcesz jej użyć? w jaki sposób ?

Ja z takimi pytankami....
W czym pierzecie pieluszki ?
Uprałam dziś normalnie w proszku Jelp i dodałam nappi fresh ,więc powinno być oki.
Niestety te pieluchy po kupie mają ślady .Takie ciemne szare ślady zostały i niezbyt ładnie to wygląda.:sorry2::sorry2::sorry2:
W czym je doprać?
Czy spieracie najpierw te pieluszki z kupki czy prosto z zawartością lądują w pralce?

u ciebie malutkie dzidzi to i pewnie kupy rzadkie jeszcze które trudniej sprać... ale radziliśmy i z takimi ...

ja zawsze każdą kupę spłukuję prysznicem i do wiadra i czeka sobie na pranie ...piorę w Loveli 1/2 porcji (dzidziuś ma mydło) i Nappy Freshu ( daję 1 miarkę taką jak do mleka modyfikowanego) , a potem na słoneczko i jest ślicznie i pachnąco...nie denerwuj się czasami plama po kilku razach schodzi...najgorzej jest u nas po pomidorach,jagodach, burakach ale potem schodzą...na początku też miałam Jelp ale tylko miesiąc ...

możesz kupić mydełko odplamiające ale to raczej chemia jest .... tak jak vanisz i inne

Do góry