reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pieluchy wielorazowe

ja zawsze każdą kupę spłukuję prysznicem i do wiadra i czeka sobie na pranie ...piorę w Loveli 1/2 porcji (dzidziuś ma mydło) i Nappy Freshu ( daję 1 miarkę taką jak do mleka modyfikowanego)
Dobrze zrozumiałam, że w proszku Dzidziuś jest mydło i to żle robi pieluchom?

reklama
O kurczę ja piorę dziewczynkom w Dzidziusiu, ale dopiero teraz zakupiłam pieluchy wielo i nie wiedziałam, że Dzidziuś im zaszkodzi:baffled:

Mydło pozatyka pieluchy i nie będą chłonąć;-)
Kupki najpierw ladują w kibelku, zapieram i wrzucam do poczekalni.
Plamy zwykle po kilku praniach w końcu zejdą, wystawiaj na słońce.

z naturalnych środków odplamiających dobre jest mydełko Dr Beckmann dostępne np. w Rossmannie to nie jest chemia tylko naturalne mydło glasowe, które nie zapycha pieluch jak zwykle mydło a pięknie pomaga doprać plamy no i sporo tańsze od tego typu mydełek z markowych sklepów pieluszkowych.

W Loveli też jest mydło, z tego co wiem to mniej niż w dzidziusiu. Trzeba pamiętać, żeby dodawać mniej proszku (1/2 normalnej porcji) i powinno być git. Ja używałam przez chwilę loveli i nic się nie stało :) Zawsze można odtłuścić jak jest problem :)
A słoneczko na kupki potwierdzam i polecam :) Ja jakoś bardzo nie przeżywam jak mi coś nie 'odpuszcza'. Trudno w końcu to.. pieluchy :-D
A czy ktoś używa białego jelenia? Mam ochotę kupić ten proszek, może jest tu jakiś użytkownik doświadczony?

Ostatnia edycja:
Ja przy dzidziuśiu myślałam że z siebie wyjdę bo siku nam bokiem szło, zamydliłam pieluchy i nie chłoneły jak trzeba teraz używam Loveli i jest ok... od dawnaaaaaaa nic nie uciekło z pieluszki więc nawet jeśli jest mydełko to nie za dużo....raz na jakiś czas odtłuszczam i jest ok

reklama
Do góry