reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pieluchy wielorazowe

ja zawsze każdą kupę spłukuję prysznicem i do wiadra i czeka sobie na pranie ...piorę w Loveli 1/2 porcji (dzidziuś ma mydło) i Nappy Freshu ( daję 1 miarkę taką jak do mleka modyfikowanego)
Dobrze zrozumiałam, że w proszku Dzidziuś jest mydło i to żle robi pieluchom?

reklama
O kurczę ja piorę dziewczynkom w Dzidziusiu, ale dopiero teraz zakupiłam pieluchy wielo i nie wiedziałam, że Dzidziuś im zaszkodzi:baffled:

Mydło pozatyka pieluchy i nie będą chłonąć;-)
Kupki najpierw ladują w kibelku, zapieram i wrzucam do poczekalni.
Plamy zwykle po kilku praniach w końcu zejdą, wystawiaj na słońce.

z naturalnych środków odplamiających dobre jest mydełko Dr Beckmann dostępne np. w Rossmannie to nie jest chemia tylko naturalne mydło glasowe, które nie zapycha pieluch jak zwykle mydło a pięknie pomaga doprać plamy no i sporo tańsze od tego typu mydełek z markowych sklepów pieluszkowych.

W Loveli też jest mydło, z tego co wiem to mniej niż w dzidziusiu. Trzeba pamiętać, żeby dodawać mniej proszku (1/2 normalnej porcji) i powinno być git. Ja używałam przez chwilę loveli i nic się nie stało :) Zawsze można odtłuścić jak jest problem :)
A słoneczko na kupki potwierdzam i polecam :) Ja jakoś bardzo nie przeżywam jak mi coś nie 'odpuszcza'. Trudno w końcu to.. pieluchy :-D
A czy ktoś używa białego jelenia? Mam ochotę kupić ten proszek, może jest tu jakiś użytkownik doświadczony?

Ostatnia edycja:
Ja przy dzidziuśiu myślałam że z siebie wyjdę bo siku nam bokiem szło, zamydliłam pieluchy i nie chłoneły jak trzeba teraz używam Loveli i jest ok... od dawnaaaaaaa nic nie uciekło z pieluszki więc nawet jeśli jest mydełko to nie za dużo....raz na jakiś czas odtłuszczam i jest ok

reklama
Do góry