reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

**********pielęgnacja**********

od początku jadę na pampersach, na 3 przeszliśmy przy wadze 4kg z niewielkim haczykiem, teraz myślę nad przejściem powoli na 4 bo te 3 to już się robią maławe i zdarza się że mały znowu je przesikuje i ma mokre plecki, tak jak było przy 2

nie było mnie kilka dni bo miałam gości, ale w czwartek byliśmy u kontroli wagi i Kacper waży 5900g i 63 cm długości

reklama
Czesc
Mam pytanie do mam, które karmią sztucznie (jeżeli takie są) lub karmiły.
Jak cześto i w jakich ilościach podawałyści mleko i jakie.
Byłam z moim małym dzisiaj na ważeniu i przybrał tylko 400g przez miesiąc. Lekarz kazał mi go dokarmiać sztucznie.

Gingger ja karmię naturalnie, ale jak nie mogłam nic ściągnąć a musiałam wyjść to Mała dostawała najpierw NAN, a potem jak po tym mleczku były problemy to wypróbowaliśmy ENFAMIL. To jest mleczko do kupienia w aptece i podobno powoduje mniej problemów z brzuszkiem.

dawałam NAN ha ale robił zielone kupki, teraz daje bebilon ha i jest ok, dawkowanie jest napisane na opakowaniach, ja karmię co ok. 3 godz. dostaje 100ml lub 120ml, ale czasem zjada przy karmieniu tylko 60 i dość, więc zjada mniej niż tam napisali w dawkowaniu, ale przybrał przez 3 tyg. 700g i lekarz kazał się tym wogóle nie przejmować

Gingger ja podaje Nan1 od samego poczatku i jest ok zalezy jak dziecko przyjmie mleczko, lekarz nie zasugerowal Ci nic ??? normalnie powino sie karmic co 3 godzinki po conajmniej 100ml ale moja Ada np jak nie spi to je non stop czyli co 20min po 40ml i tak sie zdarza, w nocy tylko 70 co 2 godziny ale ostatnio na wazeniu wyszlo, ze przez 20dni przybrala 600gr takze nie gloduje ;)

Gingger to dziwne, że od razu kazał Ci dokarmiac sztucznym bo mój Kamilek przybrał tylko 200 gram za 3 tygodnie i pediatra powiedziałą, żeby absolutnie nie dokarmiać ...

Magdus my używamy Dada i jesteśmy zadowoleni, teraz używamy midi ( 4-9 kg ). Jest 36 sztuk i płacimy niecałe 19 zł. Jeśli mini ( 3-6 kg ) to jest w paczce 40 sztuk. Zapinanie mają takie jak Pampersy.

Zdanka nam się żadne grudki nie robią w Dada ..

Aha, i musze dziś skrytykowac Pampersa, bo tej nocki jakoś Kamilkowi przeleciało siku że miał bok mokry :(

A Huggisy 4-9 kg są faktycznie zdecydowanie mniejsze od Pampersów 4-9 kg.

Bartyś to te całe dada kosztuję więcej niż pampersy w promocji z reala np. ;D bo wychodzą 53 grosze a pampersy 3 - 48 gr ::)

Gabi ja dziś sprawdzałam u mnie w biedronce cene dada 90szt. kosztuje 48zl rozmiar 7-18kg.

reklama
Dziewczyny napiszcie mi prosze jak sie nazywaja te kapsulki na laktacje jakos ciritus czy cos takiego ??? ja mialam zapisane na kartce i mi sie zgubila.Czy te kapsulki normalnie sie w aptece kupuje? no i czy dzialaja???

Do góry