reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

hihi przesikane pieluszki skąd ja to znam ::) nieraz i 3 razy na dzien musialam przebierać ciuszki bo presikiwał ale zauważyłam że to od złego zapinania bo teraz bardzo się staram zapinać ładnie i jest super od tamtego czsu pieluszki nie przesikane a używamy pampersów a huggiesy według mnie są dużo mniejsze od tego co pisze na opakowaniach pampersy 2 sądużo większe znaczy się szersze w ych zapięciach niż huggiesy 2 ;D
ja główkę myję czasem szamponikiem a czasem mydelkiem różnie ale dzisiaj zauważyłam łupież na główce synusia ::) ale tylko na samym czubeczku ;D

reklama
My tez myjemy codzinnie główkę i od jakiegoś czasu uzywamy szamponu :) myjemy ją niemal jednocześnie, bo ja myje ciałko a Paweł w tym czasie główkę Małego :)
oliwkę nadal stosujemy, ale wydaje mi się że ona dość dobrze nie nawilża bo jednak Kacperek ma czasami sucha skórę, czasami smarujemy go kremikiem Balneum baby.
A mam pytanie: czy oliwką smarujecie na mokre (wilgotne) ciałko czy na suche (wytarte ręcznikiem)??? bo słyszałam, ze jak się smaruje na mokre to lepiej nawilża, ale ja jakoś nie mam do tego przekonania  :p

Agnes jak wygląda ta ciemieniucha, bo mi się wydaje ze Kacperek ma taka lekką ??? I jak z nią walczycie, co robicie, żeby zniknęła ???

My używamy od początku pampersów,najpierw jedynek potem dwujek a teraz przeszliśmy na trójki.Jedynki i dwójki były super natomiast trójki po dwóch godzinach robią się wilgotne z wieszchu, piszą o tym nawet na innych działach baby boom.
https://www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,6698.0.html
Ja i tak nie zmienie ich na zadne inne dlatego że dostłam w prezencie np.huggies w których wrzynają się gumki i bella która po jednym sikaniu jest po prostu mokra jak tetra.Ale to tylko moje zdanie.
Ja główkę myję zawsze na końcu kąpieli szamponem johnson's baby, ciałko zwykłym mydełkiem bobas, a po kąpieli spłukuje Julke czystą wodą chyba że walcze z potówkami to wtedy bez mydełka oliatum i nie płukam niczym.
A olwkuję Nivea.

Paula robia sie na główce takie łuski, jakby skóra pekała i jest to twarde :D Codziennie oliwkowałam i wyczesuwałam, pediatra doradziła mi też 15 minut przed kąpiela grubo posmarować Linomagiem. Nie możesz zaniedbac bo zajmie całą główkę i potem problem :p Chociaż ja mimo iż dbałam to i tak był duży problem z tym maiłam. Musiałam zdrapywać jej te łuski bo juz niebyło wyjścia ::) Teraz została końcówka, mam nadzieję że to niewróci :p

Z ciemieniucha mi mama mowila, zeby pol godziny pred kapiela nasmarowac lepek oliwka z oliwek, potem umyc i powinna sie ladnie dac wyczesac, ale jeszcze tego nie probowalam.

Agnes jeśli chodzi o suchą skórę na buźce i uszkach to spróbuj może kremu Oilatum Soft własnie do skóry suchej i wrażliwej. Kamilek miał kiedys bardzo wysuszona skórę na buzi i własnie uszkach i za uszkami i ten kremik nam bardzo pomógł. Nawet teraz uzywamy profilaktycznie wieczorem po kąpieli.
A jeśli chodzi o ciemieniuchę to gdzies mi się obiło o uszy, że stosowanie szamponu zapobiega tworzeniu sie jej, ale czy to prawda nie dam sobie głowy uciąć ...
Chyba przejdziemy juz na szamponik od czasu do czasu w takim razie, choc Kamilek też nie ma bujnej czupryny ::)

a teraz kupiłam takie mleczko nawilzające z nivea bo te oliwki takie tłuste i mnie powolutku denerwują choć tych oliwek to mam zapas chyba na pół roku ::)

reklama
Moim zdaniem nie trzeba przesadzać ze smarowaniem Maluszkow oliwkami itp. Jeśli mają suchą skórkę to oczywiście trzeba smarować, ale jeśli jest ok to na pewno nie za często. No ale i tak każda Mama ma swoją teorię na ten temat :) najważniejsze, żeby nasze Kruszynki były zadowolone ;D

Do góry