reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

od początku jadę na pampersach, na 3 przeszliśmy przy wadze 4kg z niewielkim haczykiem, teraz myślę nad przejściem powoli na 4 bo te 3 to już się robią maławe i zdarza się że mały znowu je przesikuje i ma mokre plecki, tak jak było przy 2

nie było mnie kilka dni bo miałam gości, ale w czwartek byliśmy u kontroli wagi i Kacper waży 5900g i 63 cm długości

reklama
Czesc
Mam pytanie do mam, które karmią sztucznie (jeżeli takie są) lub karmiły.
Jak cześto i w jakich ilościach podawałyści mleko i jakie.
Byłam z moim małym dzisiaj na ważeniu i przybrał tylko 400g przez miesiąc. Lekarz kazał mi go dokarmiać sztucznie.

Gingger ja karmię naturalnie, ale jak nie mogłam nic ściągnąć a musiałam wyjść to Mała dostawała najpierw NAN, a potem jak po tym mleczku były problemy to wypróbowaliśmy ENFAMIL. To jest mleczko do kupienia w aptece i podobno powoduje mniej problemów z brzuszkiem.

dawałam NAN ha ale robił zielone kupki, teraz daje bebilon ha i jest ok, dawkowanie jest napisane na opakowaniach, ja karmię co ok. 3 godz. dostaje 100ml lub 120ml, ale czasem zjada przy karmieniu tylko 60 i dość, więc zjada mniej niż tam napisali w dawkowaniu, ale przybrał przez 3 tyg. 700g i lekarz kazał się tym wogóle nie przejmować

Gingger ja podaje Nan1 od samego poczatku i jest ok zalezy jak dziecko przyjmie mleczko, lekarz nie zasugerowal Ci nic ??? normalnie powino sie karmic co 3 godzinki po conajmniej 100ml ale moja Ada np jak nie spi to je non stop czyli co 20min po 40ml i tak sie zdarza, w nocy tylko 70 co 2 godziny ale ostatnio na wazeniu wyszlo, ze przez 20dni przybrala 600gr takze nie gloduje ;)

Gingger to dziwne, że od razu kazał Ci dokarmiac sztucznym bo mój Kamilek przybrał tylko 200 gram za 3 tygodnie i pediatra powiedziałą, żeby absolutnie nie dokarmiać ...

Magdus my używamy Dada i jesteśmy zadowoleni, teraz używamy midi ( 4-9 kg ). Jest 36 sztuk i płacimy niecałe 19 zł. Jeśli mini ( 3-6 kg ) to jest w paczce 40 sztuk. Zapinanie mają takie jak Pampersy.

Zdanka nam się żadne grudki nie robią w Dada ..

Aha, i musze dziś skrytykowac Pampersa, bo tej nocki jakoś Kamilkowi przeleciało siku że miał bok mokry :(

A Huggisy 4-9 kg są faktycznie zdecydowanie mniejsze od Pampersów 4-9 kg.

Bartyś to te całe dada kosztuję więcej niż pampersy w promocji z reala np. ;D bo wychodzą 53 grosze a pampersy 3 - 48 gr ::)

Gabi ja dziś sprawdzałam u mnie w biedronce cene dada 90szt. kosztuje 48zl rozmiar 7-18kg.

reklama
Dziewczyny napiszcie mi prosze jak sie nazywaja te kapsulki na laktacje jakos ciritus czy cos takiego ??? ja mialam zapisane na kartce i mi sie zgubila.Czy te kapsulki normalnie sie w aptece kupuje? no i czy dzialaja???

Do góry