bartyś
Fanka BB :)
Dzięki dziewczynki za Wasze odpowiedzi, jesteście kochane Chyba naprawdę cuduję i powinnam skupić się tylko na tym, jak Kamil przybiera. Ale dziwne jest to, że gdy zadzwoniłam do pediatry spytać o ten mały przyrost ( 200 g w ciągu 3 tygodni ) to powiedziała, żeby absolutnie nie dokarmiać, ważne że przyrost wogóle jest, a Gingger pisała, że jej od razu kazał dokarmiać... Zważę Kamilka w przyszły piątek przy okazji szczepienia i wtedy będę się martwić, jeśli znowu tak mało przybierze. Póki co nie płacze, że jest głodny ...
Agnesa jeśli chodzi o wit.D to w zasadzie dajemy aż 1400 jednostek ( 20 kropel Multi Tabs rano = 400 jednostek i do tego 2 krople Devikap wieczorem = 1000 jednostek ), ale często zapominamy :-[ i zdarza się, że Kamilek dostanie tylko 400 na przykład.
Mam jeszcze do Was pytanko apropo sterylizacji laktatora: orientujecie się może, jak długo wysterylizowane części laktatora, butelki i smoczek pozostają sterylne ? Czy jeśli wygotuję butelkę i smoczek i założę tą nakładkę na smoczek to mogę użyć takiej butelki po paru godzinach ?
Agnesa jeśli chodzi o wit.D to w zasadzie dajemy aż 1400 jednostek ( 20 kropel Multi Tabs rano = 400 jednostek i do tego 2 krople Devikap wieczorem = 1000 jednostek ), ale często zapominamy :-[ i zdarza się, że Kamilek dostanie tylko 400 na przykład.
Mam jeszcze do Was pytanko apropo sterylizacji laktatora: orientujecie się może, jak długo wysterylizowane części laktatora, butelki i smoczek pozostają sterylne ? Czy jeśli wygotuję butelkę i smoczek i założę tą nakładkę na smoczek to mogę użyć takiej butelki po paru godzinach ?