reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

**********pielęgnacja**********

no wlasnie ja tez niedlugo musze sie przerzucic na wiekszy(68)bo te(62)nosi od urodzenia i powoli przestaje sie w nie miescic.
niewiem tylko ile tych wiekszych pokupowac bo niewiadomo jak szybko z nich wyrosnie :)

reklama
Dziewczynki mam pytanie: jak się jest przeziębionym lub chorym to zmniejsza się ilość mleczka w piersiach ??? Bo ja jakbym zauważyła, że mam mniej i Kacper strasznie się denerwuje przy jedzeniu ::)

Paula25, musisz przyjmować więcej płynów, bo w czasie choroby więcej ich tracisz i to może wpływać na ilość mleczka. Kuruj się i pij dużo. Życzę powrotu do zdrowia.

no ja dostalam tyle ciuszkow w prezencie i tyle kupilam, ze boje sie z kolei, ze wszystkich Adula nie zalozy ale ona jest jeszcze malutka to chyba jednak zdazy..ale nic nie dokupuje do wakacji...

Joeey - a ja mysle,że się skusisz ;) Ja też obiecuje sobie ,ze nie będe już kupować - ale weź tu się powstrzymaj ;D

no przyznam szczerze ze w zeszlym tygodniu kupilam Paulince pajaca o rozmiarze 56 i jest lekko przyduzawy na nia - wiec nie sugeruje sie rozmiarami z metki ;D Najczesciej nosimy juz 62 i 68 ma sie rozumiec, ale mam tez np body na 74 i juz ich Mlodej nie zaloze - owszem na dlugosc bylyby dobre jeszcze przez kilka miesiecy na pewno, ale niestety moja corcia nie wchodzi w nie na szerokosc ;D ;D ;D

my byliśmy już dawno w 62, teraz jesteśmy w 68 i częściowo w 74, ale kupuje ciuszki większe i podwijam, wygląda jak najbardziej okej i na dłużej starcza ;D

Z mlekiem w czasie choroby to tak jest, trzeba znacznie więcej pić i z mlesiem jest ok.

Paznokietki obcinam obcinaczką, nie umiem nożyczkami i nigdy nie umiałam (sobie też), rosną mu bardzo szybko więc robię to dość często i jeszcze żadnej awarii nie było, nie musi nawet spać trzeba tylko umiejętnie rączkę przytrzymać i nie na siłę, najwyżej zajmie to minute dłużej...

Dziewczynki czy Wasze dzieciaczki tez maja takie zimne rączki czasem ? Kamilek ma nawet bardzo czesto raczki jak lody ! My mamy w mieszkaniu temperature ok. 21 stopni, a Kamilek ma na sobie body z długim rekawkiem + śpiochy. Może jest mu zimno ? Ale karczek ma ciepły ... Gdzie w końcu sprawdza sie, czy dziecko jest dobrze ubrane ?- na karczku czy własnie raczki maja byc ciepłe ? Ja zaczełam zakładac mu cienka czapeczke bawełniana po domu, ale nie wiem czy to nie przesada, bo wczesniej tylko po kapieli mu zakładałam. Jak myslicie ?

reklama
bartys spiesze Ci z rada ;) a wiec nie sugeruj sie raczkami bo sprawdza sie wlasnie na karczku i stopkach !! nie wkladaj Kamilkowi czapeczki ! jedynie po kapieli, w domku macie dostatecznie cieplo i na pewno nie marznie :) poza tym trzeba troszke hartowac te nasze kruszynki... moja ada tez czesto ma zimne raczki..

Do góry