reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Gabi  balneum baby krem to dermatologiczny krem dla dzieci i niemowląt, kupił go mój mąż w Rossmannie i kosztował około 17 zł. Naprawde jest bardzo dobry, jedyny jaki przypasował Kacperkowi :)

reklama
wiecie co.Cyprysiowi najpierw paznokietki sie same'ulamywaly"po kapieli ale teraz juz normalnie rosna,nie ma az takich dlugich ale juz dosyc.tylko jest problem bo ja sie strasznie boje mu obciac.latwiej zdaje mi sie obcinaczkami niz nozyczkami ale mowia ze bezpieczniejsze nozyczki.boje sie ze mu paluszek obetne :pale w koncu trzeba mu obciac bo nikt za mnie tego nie zrobi a nie bede czekac az sobie o chodnik spiluje ;D

Mamo Cyprysia najgorszy jest pierwszy raz. Na początku też się bardzo bałam obciąć Ingusi paznokietki i robiłam to prawie że przez lupę, zajęło mi to chyba pół godziny. Oczywiście Ingusia spała wtedy. Teraz już się nie boję wcale, nawet obcinam jej pazurki jak nie śpi... bo ona praktycznie w ogóle nie śpi... mały potworek. ::)

mam pytanie do mam których dzieciaczki ważą więcej niż mój tzn 5120g jaki rozmiar ciuszków im zakładacie?Bo ja juz pomału wchodze w 68 i nie wiem na jak długo mi one starcza ile ich kupowac?

Olu przyznam szczerze, ze w ogole nie sugeruje sie rozmiarowka ciuszkow bo zauwazylam pewne nieprawidlowosci, ze np 62 okazuje sie 68 i odwrotnie :) wiec lepiej jesli kupowac te wieksze i podwijac, zakladam czasem Adzie ciuszki od 3-6miesiecy to angielska rozmiarowka i wcale nie wyglada smiesznie ;)

dokładnie - Joeey ma racje - rozmiar rozmiarowi nie równy!!! my juz prawie wszystko mamy w rozmiarze 68, ale np. kombinezonik wyjściowy ma na 56 ::) tzn, juz niedługo ::) ::)

aOla zgadzam sie z Moskito i Joeey nie ma co patrzeć na rozmiar z metki ja np. małej zakładam jedną sukienusie na 74 tylko zawijam rękawki ,spodenki na szelki też na 74 i zawijam nogawki ;) i jest ok moja mała waży 5,650

reklama
My też powoli wchodzimy w rozmiar 68. ;D Fakt, rozmiar rozmiarowi nie równy, poza tym są ciuszki, które rosną razem z dziećmi, np. mamy body z H&M na 50cm i było dobre na Ingusię od razu po porodzie kiedy inne rzeczy na niej wisiały i jest dobre do tej pory.

Do góry