reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

no wlasnie ja tez niedlugo musze sie przerzucic na wiekszy(68)bo te(62)nosi od urodzenia i powoli przestaje sie w nie miescic.
niewiem tylko ile tych wiekszych pokupowac bo niewiadomo jak szybko z nich wyrosnie :)

reklama
Dziewczynki mam pytanie: jak się jest przeziębionym lub chorym to zmniejsza się ilość mleczka w piersiach ??? Bo ja jakbym zauważyła, że mam mniej i Kacper strasznie się denerwuje przy jedzeniu ::)

Paula25, musisz przyjmować więcej płynów, bo w czasie choroby więcej ich tracisz i to może wpływać na ilość mleczka. Kuruj się i pij dużo. Życzę powrotu do zdrowia.

no ja dostalam tyle ciuszkow w prezencie i tyle kupilam, ze boje sie z kolei, ze wszystkich Adula nie zalozy ale ona jest jeszcze malutka to chyba jednak zdazy..ale nic nie dokupuje do wakacji...

Joeey - a ja mysle,że się skusisz ;) Ja też obiecuje sobie ,ze nie będe już kupować - ale weź tu się powstrzymaj ;D

no przyznam szczerze ze w zeszlym tygodniu kupilam Paulince pajaca o rozmiarze 56 i jest lekko przyduzawy na nia - wiec nie sugeruje sie rozmiarami z metki ;D Najczesciej nosimy juz 62 i 68 ma sie rozumiec, ale mam tez np body na 74 i juz ich Mlodej nie zaloze - owszem na dlugosc bylyby dobre jeszcze przez kilka miesiecy na pewno, ale niestety moja corcia nie wchodzi w nie na szerokosc ;D ;D ;D

my byliśmy już dawno w 62, teraz jesteśmy w 68 i częściowo w 74, ale kupuje ciuszki większe i podwijam, wygląda jak najbardziej okej i na dłużej starcza ;D

Z mlekiem w czasie choroby to tak jest, trzeba znacznie więcej pić i z mlesiem jest ok.

Paznokietki obcinam obcinaczką, nie umiem nożyczkami i nigdy nie umiałam (sobie też), rosną mu bardzo szybko więc robię to dość często i jeszcze żadnej awarii nie było, nie musi nawet spać trzeba tylko umiejętnie rączkę przytrzymać i nie na siłę, najwyżej zajmie to minute dłużej...

Dziewczynki czy Wasze dzieciaczki tez maja takie zimne rączki czasem ? Kamilek ma nawet bardzo czesto raczki jak lody ! My mamy w mieszkaniu temperature ok. 21 stopni, a Kamilek ma na sobie body z długim rekawkiem + śpiochy. Może jest mu zimno ? Ale karczek ma ciepły ... Gdzie w końcu sprawdza sie, czy dziecko jest dobrze ubrane ?- na karczku czy własnie raczki maja byc ciepłe ? Ja zaczełam zakładac mu cienka czapeczke bawełniana po domu, ale nie wiem czy to nie przesada, bo wczesniej tylko po kapieli mu zakładałam. Jak myslicie ?

reklama
bartys spiesze Ci z rada ;) a wiec nie sugeruj sie raczkami bo sprawdza sie wlasnie na karczku i stopkach !! nie wkladaj Kamilkowi czapeczki ! jedynie po kapieli, w domku macie dostatecznie cieplo i na pewno nie marznie :) poza tym trzeba troszke hartowac te nasze kruszynki... moja ada tez czesto ma zimne raczki..

Do góry