reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

**********pielęgnacja**********

A Karol paznokcie u nóg już ma obcięte - dziwnie brzmi w tym przypadku u nóg - bo to przecież takie malutkie stopeczki.
Ale ciężko było, ciężko - młody macha tymi gicami ze hej ::) ::)

reklama
My mamy patent na obcinanie paznokci - obcina mąż w czasie karmienia, wtedy Emilka jest rozluźniona i prostuje paluszki :)

u nóżek raz obcinałam małemu paznokcie i tylko u tych super dużych paluszków ;) ;D

jak jest z ćwiczeniami u dzieci bo my nic nie cwiczymy i o niczym nie wiemy ???

Witajcie,
ja swojemu paznokci u stopek nie obcinalam jeszcze. Sa krotkie, tylko te przy najwiekszych paluszkach tez tak odwijaja sie. Nic jeszcze z nimi nie robilam, ale moze pomasuje je za rada Wandy. A jak czesto obcinacie pazurki przy raczkach? Ja to robie co kilka dni bo tak szybko mu rosna i bardzo czesto drapie sie po twarzy az do krwi. Zaczelam pilowac, ale to takie truuudno wypilowac tak male paznokietki przy tak cieniutkich ciagle ruszajacych sie paluszkach.

Pozdrawiam,
Agnieszka

Agnesa ja tez obcinam co kilka dni a przynajmniej raz na tydzień, wystarczy żemu troszkę urosna i już się drapie ::)

Ja tez nieobcinam pazurków u stópek, bo chyba same się wykruszaja. Co spojrzę to ma krótkie ;D
Mamy taki sam patent do obcinania paznokci jak Emma tata karmi, a ja ocinam ;D

kets nie mam juz tej etykiety co było w składzie tego kremu :( kiedyś to tu pisałam wiem że napewno jest tam wit.A,wit.E i jeszcze jakieś trzy składniki ;)

Paula a co to za krem balneum baby i gdzie go kupić ??? drogie to to ?? bo ja już chyba wszystkie wytestowałam kremy do buziulki i teraz muszę sama używać żeby je zużyć ale na odpowiedni jeszcze chyba nie wpadłam a skoro piszesz że buzia jak aksamit to może i warto spróbować i ten ???
A pazurki u rączek obcinam na śpiocha a u nóżek tylko te duże obcinałam raz ;D

ja tez u rączek obcinam paznokietki na śpiocha co kilka dni, jak sie nie dopilnuje to od razu podrapana, a u nóżek jeszcze nie obcinałam, nie ma co ::) i Idunia tez ma takie zawiniete paznokietki na wielkim paluchu ;D ;D ;D

reklama
duze paznokietki u stopek obcielam przed chwila przy kapieli, a u raczek na spiocha raz na tydzien ;)

Do góry