A mi moja mama i moja ciocia (siostra mamy) usilnie próbują wmówić, że mam za tłusty pokarm, bo dziecko robi kupki co 2-3 dni a nie codziennie

i ciągle słyszę - "masz za tłusty pokarm i dlatego ona sie męczy" (czyt. Michasia z tym nierobieniem kupki). Ja nie wiem czy tak wygląda zameczone tłustym mlekiem dziecko, ale mi wygląda na szczęśliwe i zadowolone dziecko- ani nie placze, ani się męczy. No ale moje tłumaczenia, że dziecko karmione piersią może robic kupke i raz na tydzień trafiaja w próżnie

a na to wszystko przylazła jeszcze jedna ciocia przyszywana, co wszystko wie najlepiej i też ekspert (ma jednego syna, który ma 38 lat!) chciala mi mówić, że karmienie na żądanie jest beee

więc powiedzialam w końcu, że sama wiem najlepiej co jest dobre dla mojego dziecka i kiedy jest głodne a kiedy nie, bo już mnie podnerwiły
Także
Golanda: Tobie mówią, że masz mało treściwy a ja mam za bardzo treściwy

jakbyśmy zmiksowały to może byłby akurat

:-)
A przy okazji, pieluszki active pampers to mi średnio leżą - bo mała jak spi w nocy to nie sika, więc od 22 do 6 rano jest sucho i nie zmieniam i jak wstaje o 6 i zje, to nagle powódź w pielusce się robi w ciagu godziny i ona sa mokre jak dotykam o 9...

albo mało chłonne, albo cos nie tak - potrafi je przesikac i miec mokrą nogawkę - takich jazd nie miałam przy 2, a 3 używam dopiero drugi tydzień...
Tysiolek: jakie ty kupujesz te niemieckie pampersy - możesz rzucić jakims linkiem z allegro, z których jestes zadowolona?