reklama
agagsm mój mały robił kupki kilka razy dziennie,czasem raz na dzień ale od pewnego czasu kupa jest co 2,3 lub 4 dni.Mały ne płacze nie ma twardego brzuszka,nie pręży się i nic nie wskazuje na to by było żle.Starszy kiedy był mniej więcej w wieku 4-7mies robił kupsko co nawet 7-8 dni i kiedy widziałam,że marudzi nadyma się i sam nie daje rady to pomagałam termometrem ,w ostateczności czopkiem.
macy
Fanka BB :)
Nadineczka, moja tez ciagnie warge. Warge, piastke i co tam jeszcze jej podejdzie, ostatnio jak sie nad nia nachylalam, przyssala sie do mojej brody.
Pumpkin, na Boga, Ty nie masz czego szukac juz u Polci? Miedzy naszymi pannami jest dzien roznicy. Agatka tez glowki nie blokuje. Dobrze Agbar napisala: dzieci to nie maszyna. Mnie martwi to, ze mala sie nie przekreca z pleckow na brzuch albo odwrotnie. Raz zrobila, a teraz jakby sie bala. Przeciez jej nie bede zmuszac. Obserwuje, ale daje na wszystko czas. Masz wspaniale rozwijajace sie dziecko. Jesli ma Cie to uspokoic, idz do neurologa w Polsce, ale ze spokojem. Pamietam, jak nasza pediatra powiedziala, ze mlody ma szpotawosc obu kolan. Wiec od razu do ortopedy. Ta skierowanie na rtg i wspomniala mimochodem, ze czasami sie takie przypadki operuje, ale nie mam sie przejmowac. No jak powiedziala, to ja przez tydzien oka nie zmruzylam! Rtg w porzadku. I z Polcia bedzie to samo.
Aga, nie ma to jak ekspert w dziedzinie karmienia. O za tlustym mleku jeszcze nie slyszalam. Ja od babci meza uslyszalam za to, ze malego brzuszek bedzie bolal, bo chodze boso (po dywanie ale boso). Tez ciekawa teoria...
Agbar, ja uzywam baby dry na zmiane z newborn - na szczescie sa jeszcze "3". Baby dry mi przeciekaja, jak mloda strzeli megakupe, newborn trzymaja pieknie wszystko.
Pumpkin, na Boga, Ty nie masz czego szukac juz u Polci? Miedzy naszymi pannami jest dzien roznicy. Agatka tez glowki nie blokuje. Dobrze Agbar napisala: dzieci to nie maszyna. Mnie martwi to, ze mala sie nie przekreca z pleckow na brzuch albo odwrotnie. Raz zrobila, a teraz jakby sie bala. Przeciez jej nie bede zmuszac. Obserwuje, ale daje na wszystko czas. Masz wspaniale rozwijajace sie dziecko. Jesli ma Cie to uspokoic, idz do neurologa w Polsce, ale ze spokojem. Pamietam, jak nasza pediatra powiedziala, ze mlody ma szpotawosc obu kolan. Wiec od razu do ortopedy. Ta skierowanie na rtg i wspomniala mimochodem, ze czasami sie takie przypadki operuje, ale nie mam sie przejmowac. No jak powiedziala, to ja przez tydzien oka nie zmruzylam! Rtg w porzadku. I z Polcia bedzie to samo.
Aga, nie ma to jak ekspert w dziedzinie karmienia. O za tlustym mleku jeszcze nie slyszalam. Ja od babci meza uslyszalam za to, ze malego brzuszek bedzie bolal, bo chodze boso (po dywanie ale boso). Tez ciekawa teoria...
Agbar, ja uzywam baby dry na zmiane z newborn - na szczescie sa jeszcze "3". Baby dry mi przeciekaja, jak mloda strzeli megakupe, newborn trzymaja pieknie wszystko.
G
gość 574
Gość
w kwesti przyssania to chodziłam w rozpiętej piżamie i moja mi zrobiła ostatnio malinkę na ramieniu ale do brody jeszcze jej się nie udało heh
no właśnie ja też najbardziej zadowolona byłam z newbornów, ale spróbuję te baby dry, bo active do kitu! dzięki za podpowiedź
no właśnie ja też najbardziej zadowolona byłam z newbornów, ale spróbuję te baby dry, bo active do kitu! dzięki za podpowiedź
Pasibrzuch
dziewczyny u nas w pachwinkach,na psioszce i na udach pojawiły sie krosteczki, nie są czerwone,raczej taka blada kaszka co to moze byc?
Może to pieluszkowe odparzenie? Spróbuj powietrzyć trochę pupkę i sudocrem.
Agagsm, ale się uśmiałam U mnie znowu jest na odwrót, ostatnio specjalista mój dziadek stwierdził, że mam w piersiach wodę zamiast mleka. Odpowiedziałam, że ma rację, tylko że z jednej piersi leci mi woda, a z drugiej wódka
Za to moja mama robi mi wykłady, że to oczywiste, że dziecko nie przybiera na wodzie, bo co to jest mleko? Woda! My też przecież nie jemy samych zup, tylko mężowi robię drugie dania! I mam dziecku dawać kaszę i kleiki, a nie suszyć samym mlekiem...
Ech, jak to dobrze, że już nie będę musiała wysłuchiwać podobnych pierdół
Pasibrzuch
Pasibrzuch twoja mama faktycznie przebija wszystkich ale sugestia o wódce z prawje piersi też jest niezla,:-) agagsm - teorie ciotek super... w ogóle to książkę by trzeba napisać.
Kaja, pamiętasz taki wątek Ciąża na wesoło? Proponuję stworzyć coś podobnego odnośnie najgłupszych i najbardziej śmiesznych rad i testów odnośnie opieki nad dziećmi
Macy moj maly na razie chyba nie zrobil mega kupy...;-)
a tak powaznie to wiadomo,ze ilu ludzi tyle opinii:-)
To ciesz się kobieto, bo my przerobiliśmy dwie meeegaaa kupy. Choć w sumie więcej z tego było śmiechu, a biedne dziecko nie wiedziało o co kaman
reklama
Podziel się: