reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Moj bidulek ma goraczke:-( 38st. ale bardzo marudny:-( dalam 2ml panadolu i teraz trzymam go na rekach (stad ta pisownia). od czego to moze byc?? szczepienie mial w srode i wszystko gralo... Jeszcze sie poklucilam z M i ma nas w dooopie:-:)-( napisalam mu smsa ze maly ma goraczke to zadnej reakcji:-:)-( jeb**a duma:wściekła/y::wściekła/y:
Powedzcie, mam go dzis wykąpać? Skąd ta temperatura? Może go gdzies przewiało?? w czwartek duzo jezdzilismy autem i wychodzilismy z cieplego w zimne (z auta na dwor) a pogoda byla przpiekna i maly byl lekko spocony. Powinien pic wiecej płynów?? Czy mogę z nim wychodzić czy jutro moze sobie odpóścic?? Zaraz sie chyba rozplacze on taki biedny sie meczy. Ahaaa i dziwnie dużo kupki robi. W nocy i rano zrobil takie konkretne i pare leksów w ciągu dnia, a przeciez ma problemy z koopką:confused:

reklama
Macy moj maly na razie chyba nie zrobil mega kupy...;-)
a tak powaznie to wiadomo,ze ilu ludzi tyle opinii:-)
Moja na cycu jedzie, wiec kupy sa bardziej wodniste. Jak sie przylozy, to nawet spodnie, rajstopy i body zabrudzi (o przescieradlach, spodniach moich czy szlafroku nie wspomne). Na siusiu baby dry sa ok. I tak przy nich chyba zostaniemy, bo wyboru specjalnego nie ma. Huggisy sa dla mnie duzo gorsze. Pampersy tak sie nie wpinaja w nozki.

Gosieekk, wszelkie wychodzenie jutro sobie odpusc. Z goraczka nie ma co spacerowac. Goraczke u dziecka zbija sie dopiero przy 38,5, wiec spokojnie. Moze to trzydniowka? Dziecko ma trzy dni goraczki a potem pojawia sie wysypka. Nic takiego, ale trzeba przeczekac.

Tysiolek: jakie ty kupujesz te niemieckie pampersy - możesz rzucić jakims linkiem z allegro, z których jestes zadowolona?

Pampers pampersy NIEMIECKIE ROZM 3-155 szt OKAZJA (946261209) - Aukcje internetowe Allegro takie kupuje :)

dormarki - olac takie gadanie ! my najlepiej wiemy co chcemy a czego nie i co jest dobre dla naszych pociech a wszelkie matki, ciotki maiłay już swój czas i niech sie od nas odczepia . ja tam jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam takie gadanie, nawet nie komentuje bo nie ma co !

a co do mega kup ! to jak Amela ostatnio rano walnęła kupsko to az po sama szyje ! dosłownie obie byłysmy ubabrna w kupie hehehe pół godziny myłam ją i siebie i łózko ! :-D:szok::-D

Agagsm no chyba powinnysmy połaczyc nasze pokarmy, bo moj maz mi zarzuca ze za czesto karmie, czyli tez nie popiera karmienia na żadanie.
A ona po prostu moim zdaniem nawet nie domaga sie cycka jak jest glodna tylko jak chce possac, bo tak jak u Ciebie smoka nie toleruje.
Wczoraj za to i dzis ma tragicznie płaczliwe dni i znowu wisi na cycu po 60 min!! i to co godzina czasem:(no wiec ją przystawiam i słysze ze zle robie, ze moze przeciez sobie popłakac!!!!!!
Litosci:((((((((((

Golanda u mnie tak było u dziadków - moja mama też ciągle do mnie z tekstem "zostaw, nie lataj tak do niej, niech sobie popłacze":wściekła/y:a mój M miał podobnie jak twój, co mnie irytowało okropnie, ale mu się zmieniło i teraz lata do Miśki szybciej niż ja - nawet zakwękać dobrze nie zdąrzy a on już przy łóżeczku:szok::-D

Tysiolek: dzięki - newborny były najlepsze - tylko mojaważy już 6 kg;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Boże , nawet nie wiedziałam, ze w naszym kraju tylu ekspertów, znam co najmniej 6;-). Ja się dowiedziałam, że źle kąpię, bo noszę małego w ręczniku do łazienki, i potem go w ręczniku przynoszę do pokoju na przewijak. Z tym, że temp w całym domu jest taka sama, nawet nie mamy drzwi do pokoju i kuchni. no i oczywiście drugi błąd jako popełniam: dziecko w foteliku, przykryte cieniutkim kocykiem, a buzia nie zatkana!!!!!Według rad eksperckich powinnam zakrywać twarz pielucha lub szalikiem, tyko jak to dziecko ma oddychać????:szok:

Boże , nawet nie wiedziałam, ze w naszym kraju tylu ekspertów, znam co najmniej 6;-). Ja się dowiedziałam, że źle kąpię, bo noszę małego w ręczniku do łazienki, i potem go w ręczniku przynoszę do pokoju na przewijak. Z tym, że temp w całym domu jest taka sama, nawet nie mamy drzwi do pokoju i kuchni. no i oczywiście drugi błąd jako popełniam: dziecko w foteliku, przykryte cieniutkim kocykiem, a buzia nie zatkana!!!!!Według rad eksperckich powinnam zakrywać twarz pielucha lub szalikiem, tyko jak to dziecko ma oddychać????:szok:
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Dla mnie szczytem było... jak obca kobieta na ulicy ochrzaniła mnie jaka to ja jestem gówniara i wyrodna matka bo nie przykryłam buzi małego pieluszką, bo się nałyka zimnego powietrza...
Tak jakby pieluszka miałaby jakimś cudem ogrzać powietrze :dry:
Kobieta to taka z nieciekawej dzielnicy. Żaden autorytet.

reklama
Najwyraźniej świeże powietrze szkodzi. Ja myślę, że ekspertom brak tego świeżego powietrza uczynił spustoszenie w mózgu;-)

Do góry