reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Pumpkin nie nakręcaj się .
chyba masz zadatki na wyszukiwanie problemów tam gdzie ich nie ma - naprawde nie ma sensu :) przecież masz zdrowe radosne dzieciatko i po co się dopatrywać. tak naprawde jakby się chciało to wszystkie objawy zobaczy się tam gdzie isę je chce widziec....
spokojnie :)

reklama
to jak tak łagodniej:
czy któraś zauważyła zasysanie dolnej wargi? tzn u dzieci ma się rozumieć :zawstydzona/y:
poważnie ssie mi młoda dolną wargę jak smoka (gdzie smoczek jest ble i nie ciągnie w ogóle) a warga jest oki wyczytałam, że raczej nie ma się czym martwić, ale pytam dla spokoju:tak:

to jak tak łagodniej:
czy któraś zauważyła zasysanie dolnej wargi? tzn u dzieci ma się rozumieć :zawstydzona/y:
poważnie ssie mi młoda dolną wargę jak smoka (gdzie smoczek jest ble i nie ciągnie w ogóle) a warga jest oki wyczytałam, że raczej nie ma się czym martwić, ale pytam dla spokoju:tak:
mój mały jeśli nie ma smoka to ssie rączke albo warge.Wczoraj to tak ssał wargę,śmiesznie cmokał,że mój mąż zapytał co on je,bo może coś mu dałam.

Ja nie mówię, że ona jest chora albo coś tylko, że ma taki objaw i trzeba to sprawdzić. Mam nadzieję, że taka jej uroda i że z Tego z czasem wyrośnie. Martwię się bardzo:-(
A pediatra u którego byłam powinien mi to wyjaśnić i skierować na badania, a tak tylko przykuł moją uwagę do tematu i go zbagatelizował a neurologiem nie jest....

Powiedzcie mi czy wasze dzieciaczki podciągane za rączki z pozycji leżącej blokują główkę?
Moja nie a ma już 10 tygodni i 5 dni. To kolejny objaw... :-(

Ja nie mówię, że ona jest chora albo coś tylko, że ma taki objaw i trzeba to sprawdzić. Mam nadzieję, że taka jej uroda i że z Tego z czasem wyrośnie. Martwię się bardzo:-(
A pediatra u którego byłam powinien mi to wyjaśnić i skierować na badania, a tak tylko przykuł moją uwagę do tematu i go zbagatelizował a neurologiem nie jest....

Powiedzcie mi czy wasze dzieciaczki podciągane za rączki z pozycji leżącej blokują główkę?
Moja nie a ma już 10 tygodni i 5 dni. To kolejny objaw... :-(

Moja równiez nie blokuje główki,wogole jeszcze jej nie w głowie podnoszenie sie. Nic a nic
A tak wogółe to nie przejmuj sie ja tez tak miałam ze naczytałam sie w internecie a pozniej widziałam wszystko na małej:-(
takie juz jestesmy mamuski:-)

Pumpkin moja tez ma prawie tyle o Twoja a czasem nie blokuje, a czasem blokuje, naprawde kazdy bobo inaczejs ię rozwija - ale oczywiście spytaj się pediatry co o tym sadzi - może Cie uspokoi troszkę :) bedzie dobrze, zobaczysz :)

Pumpkin pamietaj,ze dzieci to nie maszyny...Jedne siadaja jak maja 5 miesiecy a inne jak moj brat kiedy maja 9 miesiecy. Mama sie martwila a on usiadl,tydzien pozniej zaczal stawac a po kolejnych kilku juz chodzil...Kazdy maluch rozwija sie we wlasnym tempie.Moj np. jeszcze nie przwraca sie z brzuszka na plecy,choc juz sie kolysze i pewnie to kwestia czasu a tu czytam ze wiekszosc styczniowych dzieci juz to robi.
Jesli jednak ma Cie to uspokoic to wejdz na dobrylekarz.pl( chyba tak,zaraz sprawdze) i sprobuj poszukac jakiegos neurologa.

EDIT: http://www.dobrylekarz.info/

moja Polcia jeszcze ani razu nie podnosiła główki czy blokowała jak Wy to nazywacie jak ciągne za łapki to głowa wisi, i staram się nie przejmować, bo na prawdę jak będzie gotowa to zacznie siadać jeszcze dużo czasu takiego "w normie" ma przed sobą :tak: na wszystko przyjdzie czas

reklama
Do góry