reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Mój misiek przespał całą noc, potem w dzień od 10 do 13.30 i od 14.45 do 16 i jakoś dzisiaj mało je.
Zasypia po kąpieli i jedzonku o 20 i śpi do 5.30 , a nieraz nawet do 7.30.
Dzisiaj jest bardzo grzeczny, ponieważ Hubert nie był w szkole to gada z nim wtedy jak nie śpi, albo sam grzecznie leży, wie że mama nie ma dzisiaj za dużo czasu, kochany aniołek.

reklama
witajcie dziewczynki,

ja z wątku lipcowego:-) mam do Was pytanie, jako do doświadczonych już mam:-) no i jesteście na bieżąco.. otóż zastanawiam się nad kosmetykami dla noworodka i mam dylemat między Nivea, Bubchen a Penaten- co polecacie? coś, co nie będzie uczulało dzidzi.. Wy już pewno macie wszystko przetestowane, dlatego uderzam do Was jak w dym:-)

witajcie dziewczynki,

ja z wątku lipcowego:-) mam do Was pytanie, jako do doświadczonych już mam:-) no i jesteście na bieżąco.. otóż zastanawiam się nad kosmetykami dla noworodka i mam dylemat między Nivea, Bubchen a Penaten- co polecacie? coś, co nie będzie uczulało dzidzi.. Wy już pewno macie wszystko przetestowane, dlatego uderzam do Was jak w dym:-)

Przez pierwsz miesiace najlepiej nie uzywac zadnych kosmetykow wystarczy woda.

witajcie dziewczynki,

Ewcik, u nas super sprawdziła się zasada 'im mniej, tym lepiej' ... kosmetyków nie używamy prawie żadnych ... do kąpieli tylko mydełko Bambino i do wody dodajemy Oilatum ... skóra jest super nawilżona, nie potrzeba żadnych oliwek, kremów itp.
pupę przy przewijaniu przecieramy wacikiem zamoczonym w ciepłej wodzie z kranu (rada położnej, bo mała po wilgotnych chusteczkach miała zaczerwienioną skórę) :tak:
a krem do pupy mamy robiony w aptece, duże pudełko kosztowało całe 5 zł i sprawdza się rewelacyjnie :-) jak się skończy, to Linomag ... miałam też Bepanthen dla niemowląt i był bardzo podobny do tego robionego, więc polecam.
na spacer smarujemy buźkę kremem na każdą pogodę Nivea.
Miłych zakupów :-):-):-)

tylko, że moja dzidzia urodzi się na początku lipca, więc muszę zakupić choćby jakieś kremy na wyjście na dwór..

_Ewcik_, na prazace slonce dziecka wystawiac i tak nie mozesz, wiec nie musisz sie przejmowac, ze nie bedziesz miala kosmetykow juz pierwszego dnia. Dziewczyny maja racje, im mniej, tym lepiej. Nivea ma dobre kosmetyki, Bubchen nie stosowalam, Penaten chyba z Johnsonem wspolpracuje (cos mi sie obilo o uszy). Warto miec cos do pupy - my mamy bepanthen i linomag, baaardzo rzadko stosujemy sudocrem, ale czasami sie przydaje. Do tego mydelko bambino, oliwka bambino - tanie i robi je nivea. Prawda jest taka, ze Twoje dziecko moze byc uczulona na jakas serie kosmetykow, wiec musisz byc ostrozna. Nie ma co przesadzac z mleczkami, szamponami i cudami. Mydelko, cos do pupy. Jesli bedziesz z synkiem wychodzic (bo widze, ze bedziesz miala synka), po jakims czasie zacznij stosowac cos ochronnego na slonce, ale badz ostrozna. Lepiej zaopatrzyc sie w parasol przeciwsloneczny.

reklama
Pumpkin ja bylam z kasia na kontroli u ortopedy jak miała 5 tyg skonczone, potem jak skonczyla 6 to bylismy na usg. Ortopeda na pierwszej wizycie mowil ze nie widzi nieprawidlowosci ale lepiej zrobic usg zeby sie upewnic i jesli nic nie wyjdzie na usg to powiedział ze kolejna wizyta jak kasia skonczy 7 miesiecy, bo podobno nie ma potrzeby wczesniej. To byla wizyta prywatna u odynatora szpitala dzieciecego wiec mam nadzieje ze facet wie co mowi, a poza tym chyba powinno mu zalezec na czestszych wizytach bo to zawsze kasa ale powiedział ze nie ma potrzeby wczesniej niz za pol roku.
Dzieki Kobitki za odpowiedzi dotyczace snu, wspolczuje kobitkom ktore czesto musza wstawac na karmienie, a zazdroszcze tym co mogą spac po 8h i dłuzej!!!!:) )))))))))

Do góry