reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Z tego co się zoriętowałam, to ja nie mam za bardzo wyboru piguły, bo u nas w przychodni to raczej jest rejonizacja, że np. pani pielęgniarka X ma określone ulice, a pani Y ma pacjentki z innej ulicy. Nie wiem, czy one tak między sobą ustaliły, bo im wygodniej, czy może to odgórne zarządzenie:sorry: Wiem, zawsze mogę zapisać dzidzie do innej przychodni, ale ta jest najbliżej i tutaj znam lekarzy tzn. już wiem do którego warto iść, a którego omijać z daleka:-p

niemożliwa rejonizacja jest moim zdaniem, bo to ty wybierasz lekarza pielęgniarkę i położną i nie daj się wkręcić, że jest inaczej. Ja mam lekarza w jednej, a pielęgniarkę w innej i wybrałam znajomą, proponowali mi inną, ale się nie dałam;-)

reklama
niemożliwa rejonizacja jest moim zdaniem, bo to ty wybierasz lekarza pielęgniarkę i położną i nie daj się wkręcić, że jest inaczej. Ja mam lekarza w jednej, a pielęgniarkę w innej i wybrałam znajomą, proponowali mi inną, ale się nie dałam;-)
zgadzam się położną i pielęgniarkę jak i pediatrę można wybrać się gdzie chce już takiego czegoś nie ma że rejonowo przydzielają :no: mi sama pielęgniarka mówiła bo ja się przepisałam do inne przychodni z młodą a ją chciałam mieć i nie muszę zmieniać tylko zastanawiam się nad zmianą położnej w sumie swoją juz jakoś znam nie jest jakaś super ale ważne że szwy po porodzie mi wyjęła i tyle a mogę trafić gorzej :sorry:

Może źle się wyraziłam. Lekarza wybieram sama jakiego chce i gdzie chce. Ale jak się zdecyduje na pobliską przychodnie, to piguła jest odgórnie przydzielana. Wygląda na to , że one tak się podzieliły między sobą, bo im tak wygodnie, że nie latają z jednego końca miasta na drugi, tylko mają wszystkie pacjentki w jednej okolicy. Pewnie jak się upre, to nikt mnie nie zmusi do wyboru akutat tej położnej, tylko akurat nie mam zadnej konkretnej na oku.

Dziewczyny jak to w końcu jest my musimy zgłosić przed porodem w przychodni dzidzię żeby położna przyszła czy robi to szpital?bo w końcu nie wiem.

Ja szukałam pediatry juz miesiąc temu! I powiem Wam że mnie poprostu rozbroili! :laugh2:W kilku miejscach chcieli zapisac moje dziecie na 2012 rok!:szok:
A wszędzie twierdzą że jest niż demograficzny - a znalezc dobrego pediatre graniczy z cudem:wściekła/y:!
Jak znalazłam przehodnie to juz zapisali mojego synka I .Dostałam kartę do wypełnienia z która ktoś ma sie zgłosic do nich zaraz po porodzie z kartą szczepień jaką sie ponoc dostaje w szpitalu!
Radze nie czekac na ostatnią chwile z wyborem pediatry - no chyba że to tylko u nas taki absurd ma miejsce:zawstydzona/y:

Justys ja zapisałam się do położnej przed porodem (wypisuje się papierek w swojej przychodni lub da ci babka do której chcesz się zapisać ) później tylko dzwoniłam że urodziłam i przyszła na drugi dzień :tak:
wybór przychodni dla dziecka to inna sprawa bo można mieć położną gdzie indziej i przychodni gdzie indziej ale do pediatry też zapisywałam przed porodem przy okazji jak ja zmieniałam

Ostatnia edycja:
A my dzisiaj wybieramy się na pierwszy 5 minutowy spacerek :-).
Mrozu dużego nie ma, więc w końcu możemy. Do tej pory się werandowaliśmy w domku przy otwartym oknie :-)

Wydaje mi się, że to ważny link - dlatego proszę aby każda mama, której maleństwo niepokoi w czymś przeczytała to:
Homosteopatia

dzial trudny poród ale i inne

reklama
Czy jak odpadnie pępek to tam już powinno być na glanc wszystko zagojone? Bo u mojej małej jest malutka ranka, więc dalej przemywam - zaczerwienione nic nie jest, wygląda ładnie, tylko taka malutka ranka i strupek zaschnięty - to w porządku?

A i jeszcze łuszczą się Michasi nózki i rączki - ale to chyba normalne jest, no bo w końcu 9 miesięcy w wodzie pływała, więc ją wysuszyło teraz:)

Do góry