reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Wiadomość szczególnie dla ivi - bo obiecalam, że napisze.
W pierwszy dzień po powrocie ze szpitala kąpaliśmy małego w wanience, nie był zachwycony, a ja zdenerwowana jakos.
Wczoraj w ogole nie kąpałam bo uznalam, ze nie bede go codziennie kąpać i musze sama sobie przypomniec jak to ma spokojnie iśc. Dzis zdecydowałam sie na kąpiel w tummy tub choc przez tę pępuszek lekko tez zmartwiona ze go zmocze.
Jak wsadziłam Tymka po szyję do wiaderka z woda nastąpila błoga cisza. Szok, on sie chyba poczuł jak w niebie. Polecam, polecam!! Dalam rade go obmyć, spokojnie wszystko a ryczeć zaczął jak go wyciągneliśmy :-D
Nigdy więcej wanienki.

reklama
Co kraj to obyczaj:sorry2: Tu np. nie podaje się dzieciom witaminy D, Olisiowi nie podawałam i teraz też nie mam zamiaru. Dzieci żyją i świetnie sobie radzą bez tych dodatkowych wspomagaczy :tak:

Co kraj to obyczaj;-)Tu maly dostal wit.K w kroplach po urodzeniu,a ja mam podawac mu tylko fluor od 7 doby zycia czyli od dzis. I to tyle....

Wiadomość szczególnie dla ivi - bo obiecalam, że napisze.
W pierwszy dzień po powrocie ze szpitala kąpaliśmy małego w wanience, nie był zachwycony, a ja zdenerwowana jakos.
Wczoraj w ogole nie kąpałam bo uznalam, ze nie bede go codziennie kąpać i musze sama sobie przypomniec jak to ma spokojnie iśc. Dzis zdecydowałam sie na kąpiel w tummy tub choc przez tę pępuszek lekko tez zmartwiona ze go zmocze.
Jak wsadziłam Tymka po szyję do wiaderka z woda nastąpila błoga cisza. Szok, on sie chyba poczuł jak w niebie. Polecam, polecam!! Dalam rade go obmyć, spokojnie wszystko a ryczeć zaczął jak go wyciągneliśmy :-D
Nigdy więcej wanienki.

no to dałaś mi do myślenia teraz:tak:;-)

Zobaczcie tę minkę - naprawdę to działa ;-)

Załączniki

• 100_5699.jpg
    100_5699.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 128
Kaja, błogość :-) czytałam o tych wiaderkach same pozytywy. A jak z pępkiem?
No osuszyłam potem, zmieniłam gazik - lekko mnie to stresowało więc kąpiel byla krótka, aż żal bo nie chciał wyłazić :-D Niech tylko to odpadnie - doczekac sie nie moge i wowczas będziemy siedzieć ile będzie chciał :tak:

i dzieci urodzone wczesniej nie znajace tego przepisu normalnie są mniej zdrowe lub gorsze... :szok::szok:
Farmaceutyczno-medyczna bombeczka i tyle. Sam fakt jak różne są zalecenia. Po 8 dobie, po 14... po 21.. :-p
Poniewaz jak nie zgodziłam sie na podanie wit K w zastrzyku (jesli nie wyrazilyscie tego to wasze dzieci otrzymaly - powiedzieli mi ze nikt sie o zgode nie pyta) dlatego lekarz poinstruowal mnie dokladnie ze po uplywie 3 tyg musze podawac krople. Czemu wiec wronek ma zalecenie ze po 8 dobach?
Ściema i tyle - ale to moja opinia. ;-)

WIt k kazał podawać po 8 dobie, bo zapewne wronkowy bobasek miał podany zastrzyk po porodzie, który zaspokaja potrzeby wit na jakiś tydzień właśnie.
Tu u mnie podają tylko zastrzyki przy porodzie a w kroplach nie ma na rynku wcale.

Zamiast oliwki na pierwszy miesiąc polecam smarować po kąpieli LINOMAG-iem w płynie.

Mina Tymcia w wiaderku - błogość:)

Kaja, sama bym sobie takie wiadro kupila!:-D Moja pierwszy raz dzis nie plakala przy kapieli. Przez pierwszy tydzien nie kapalam wcale. A dzis dopiero trzeci raz.

reklama
Do góry