reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Dziewczyny za tydzien mamy umówioną wizyte u ortopedy, ale chciałam już wczesniej się was spytac , może któraś coś wie

Moja Zuzka ma krzywe nózki i to dosyc bardzo i nie wiem czy to normalne czy się czegoś obawiac???

Ale ma nóżki krzywe, stópki krzywe, fałdki nierówne?

bojem siem teraz :szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Eee tam taka burza w szklance wody - walne focha i zapominam o sprawie :-)

reklama
Na fałdkach się nie znam... C już przestałam pod tym katem oglądać, niestety nie pomogę....

Co do C i kup -dziś 2 i żółte jak słoneczko, jak nigdy rzekłabym.... no bo teraz mnie olśniło że jak C był na samym pepti to też miał zielone kupy bo ponoć musztardowy kolor jest w tym przypadku ok,....Zobaczcie jak to jest człowiek ma jednak pamięć dobrą lecz krótką - bo w sumie to przez dynię i marchew zapomniałam że te kupy mogą być zielone i spanikowałam jak zjadł brokuł.....
Zieleń może być więc u nas, tylko ten śluz.... Dziś już bąka z samego śluzu nie było....
Kupa troszkę ze śluzem, ale tylko troszkę...
Drugi dzień włączyłam probiotyk...
jeszcze Młodego poobserwuję i jak śluz zaniknie -wrócę do tego brokuła, a potem pojadę z glutenem i powoli po 1 nowym składniku bo znowu będę mieć łamigłówkę i Wam będę głowę zawracać....
A tak w ogóle dziś w poopce 37, 9....
Może Agbar ma rację, zęby idą...ale niby nic tam nie czuć?hmmm
Jakiś filozoficzny los matki....

nie dodałam że wku*** mnie łatwo :-D
:-D:-D:-D

Parę lat temu miałam wciąż infekcje intymne (efekt uboczny przyjmowania pigułek) - i nie mogłam ich wyleczyć.... zakupiłam 3 butle Vita Biosa (podobny do Alveo ale o co innego trochę chodzi) i popijałam..... infekcje sie skończyły ;-)

W tych artykułach i preparatach dużo racji ale i dużo nagonki. Trza samemu wybierać.

Ja po karmieniu strzelam sobie mały detoxik jakis i potem zaczynam sie lepiej odżywiać - bo jak tego nie zrobie to m mnie utłucze ;-)
To podłączę się, w kupie raźniej :-)

Dziewczyny za tydzien mamy umówioną wizyte u ortopedy, ale chciałam już wczesniej się was spytac , może któraś coś wie

Moja Zuzka ma krzywe nózki i to dosyc bardzo i nie wiem czy to normalne czy się czegoś obawiac???

Ja wiem tylko, że fałdki na nóżkach nie muszą być równe, tylko te przy samej pupci - trzeba obrócić dziecko na brzuszek, nóżki złożyć razem i te przy samych pośladkach mają być równe.

Fałdki są niesymetryczne swoją droga , usg wyszło ok

Chodzi mi o to ze nie są proste nózki , tylko kolana na zewnątrz się układają

:-D:-D:-D

To podłączę się, w kupie raźniej :-)

Ja wiem tylko, że fałdki na nóżkach nie muszą być równe, tylko te przy samej pupci - trzeba obrócić dziecko na brzuszek, nóżki złożyć razem i te przy samych pośladkach mają być równe.

Niesymetryczne fałdki nie mówią od razu o kłopotach z biodrami w szczególności jeśli powiedziałaś że usg wyszło ok. Co do kolan to moja starsza ma lekko na zewn i dostałyśmy zestaw ćwiczeń - niestety jest to dla starszych dzieci

Ja się nie znam, piszę tylko, co nam na USG dochorka mówiła. Jak są wątpliwości, to najlepiej się upewnić u specjalisty.

Wczoraj już było dobrze, a dziś śluz w kupie reaktywacja :( a nic nowego nie dostał, tyle że wczoraj mu nie dałam probiotyku....

Emi od wielu dni nie miała czkawki, a dzisiaj ma CAŁY dzień. Mam nadzieję, że nic się nie dzieje?

Dałam jej też wczoraj śliwki, bo kupki były twarde i dzisiaj nadrabia chyba z całego tygodnia, co karmienie, to kupa.

reklama
Do góry