reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

reklama
Morka - możesz opisać jeszcze raz jak to wyglądało u was z tą skórą?

Pytam bo Laura też miała przejścia i kilka diagnoz - wreszcie postawili że jest to ŁZS anie AZS.

U nas była głownie buzia sucha i całe ciałko z małymi plamkami ( to dla czechow), pediatra że skaza, dermatolog że zejdzie. . Ale ja jej nic nie zmieniam, daję wsio jak leci i nic nie było, nic nowego nie dołączyłam poza kaszką ryżową ( bananową)na mleku dla niej i dziwne to że na buzi nic a na ciałku tak:baffled:
PS A moja the best dermatolog powiedziała że jest to łojotokowe zapalenie skóry:) Ale teraz to chyba miesiąc minął jak nic nie było

Ostatnia edycja:
U nas była głownie buzia sucha i całe ciałko z małymi plamkami ( to dla czechow), pediatra że skaza, dermatolog że zejdzie. . Ale ja jej nic nie zmieniam, daję wsio jak leci i nic nie było, nic nowego nie dołączyłam poza kaszką ryżową ( bananową)na mleku dla niej i dziwne to że na buzi nic a na ciałku tak:baffled:
PS A moja the best dermatolog powiedziała że jest to łojotokowe zapalenie skóry:) Ale teraz to chyba miesiąc minął jak nic nie było

Morka u nas było tak samo i też zdiagnozowano ŁZS... teraz mała ma już piękną skórkę a nabiał powoli wprowadzam --- może rzeczywiście banan albo jakaś chemia w jedzeniu które zjadłaś

morka - kiedy i ile razy Bunia była szczepiona?
Sorki ale ja w AZS, LZS i SKS i inne sresy na skorze nie wierze u takiego malenstwa ot tak.

ps. zeby nie bylo, że wymyślam to poczytajcie ultokę każdej podanej szczepionki jak często są wymieniane alergia i wysypka; no gdzieś to g.. musi wyjść a cierpi biedny banan. Choc banan też ma chemie wiec moze to dwa w jednym. Po prostu organizm ma określone moce przerobowe, jak sie nie wyrabia to wyrzuca na zewnatrz, trzeba na to spojrzec tak.

Ostatnia edycja:
kaja mój Olinek jeszcze nie szczepiony,niedługo mnie z przychodni szukac bedą:)i plamy sie pojawiaja i znikaja(byl szczepiony tylko na zółtaczke i gruzlice-to cozaraz po urodzeniu daja)

reklama
sylwia - był zatem szczepiony dwiema szczepionkami - to już masz dwie ulotki do poczytania; poza tym on dostał mnóstwo lekow - oczywiscie co bylo uzasadnione bo serce ważniejsze niż wysypka - więc nie można tak porównywac.
swoja drogą, dziecko z wadą serca szczepili - szok - przed operacją czy po?

Do góry