reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Odstawię biednego banana i łobaczem:-). Bunia szczepiona była cztery razy i może faktycznie bo szczepiona w zeszłym tygodniu też , ale poprzednie plamy nie pojawiały się po szczepionce:confused: A już kociokwiku z tym dostanę. Jak wylazło to i zlezie:happy2:

reklama
Mam pytanko do mam chłopców, czy trzeba jakoś specjalnie obchodzić się z siusiunkiem? tzn te ściąganie skórki czy jeszcze nie czas?

[B pisze:
bećka84[/B];5616887]Mam pytanko do mam chłopców, czy trzeba jakoś specjalnie obchodzić się z siusiunkiem? tzn te ściąganie skórki czy jeszcze nie czas?

mały miał wodniaki jader i od początku jest pod opieka chirurga dzieciecego, ten kazał nam od razu leciutko sciagać napletek w wodzie, obserwować dzidzię i na tyle ile się da, jak nie reaguje to znaczy że go to nie boli i delikatnie sciągać

[B pisze:
morka[/B];5593448]Odstawię biednego banana i łobaczem:-). Bunia szczepiona była cztery razy i może faktycznie bo szczepiona w zeszłym tygodniu też , ale poprzednie plamy nie pojawiały się po szczepionce:confused: A już kociokwiku z tym dostanę. Jak wylazło to i zlezie:happy2:

uwielbiam Twoje podejście:)))))

mały miał wodniaki jader i od początku jest pod opieka chirurga dzieciecego, ten kazał nam od razu leciutko sciagać napletek w wodzie, obserwować dzidzię i na tyle ile się da, jak nie reaguje to znaczy że go to nie boli i delikatnie sciągać

Dzięki A te wodniaki to sama zauważyłaś że jest coś nie tak? czy lekarz przy badaniu?

Bećka- Mi położna kiedyś kazała, ale wszystkie mamy chłopców, które się pytałam, to zabroniły "bawić się siusiakiem" jeśli nie ma wskazań lekarskich. Także nie ruszam :)

reklama
Czy to możliwe, że mała mogła dostać wysypki od słońca?
Wczoraj zauważyłam kropeczki w okolicy kolanek, a dzisiaj się powiększyły, ma wysypkę. Smaruję ją kremem z filtrem, zostawiam na nóżkach białą warstwę, ale czasem nóżki są w słonku i wydaje mi się, że to dlatego. A może się mylę? Z jedzenia nie mieliśmy nigdy żadnych wysypek.
A z jedzenia mogłyby by być tylko na kolankach??

Ostatnia edycja:
Do góry