reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

No proszę szyszkowanie mnie ominęło :-)

Roxy zwalaj na leki --- leki mogą zmienić kolor i zapach moczu - mówię ci to ja internetowy pseudo-pediatra ;-)

czechow a Ty się na mnie nie gnieffasz czasem co ???? :-)

psęudo-pediatra :-D :-D :-D siem usmiałam znóf ... oj kochane nic lepszego na odstresowanie od BB to ja nie znaju :-D

reklama
Klara ja też już nie mam siły dyskutować - kątem oka oglądam Seksmisję :-D

Wkleję ci tylko co na szybko znalazłam i to jest nawet łagodne podejście do tematu.
Wystarczy czytać, czytać i szukać a tyś przecież wnikliwa. No skąd te toksyny???
Hm...?
Czy w szczepieniach ich na 100% nie ma?
Alergia Nienaturalna Reakcja
Skąd bierze się alergia?
Z powietrza, z wody, z tego, co jemy, w czym gotujemy, czym się smarujemy. Do alergii dochodzi, kiedy w organizmie gromadzi się za dużo np. toksyn, ale też i innych czynników. Na co dzień jesteśmy narażeni na toksyny, ale zdrowy organizm te toksyny usuwa. Kiedy nie jest w równowadze, nie ma możliwości, żeby reagować prawidłowo, więc zachodzi reakcja opaczna, zupełnie nienaturalna. Jeśli zdrowej osobie wleci pyłek do nosa, powinna kichnąć. U alergika organizm reaguje w sposób wyolbrzymiony, zamiast kichnięciem, reaguje obrzmieniem, zaczerwienieniem, świądem. W takiej sytuacji mówimy właśnie o alergii. Podobnie jest z alergią pokarmową. Gdy zjemy coś niewskazanego dla naszego żołądka, zdrowy organizm jest w stanie się tego pozbyć. U osoby uczulonej pojawiają się wymioty, zaparcia, silne bóle brzucha, wysypki, duszność. Jeśli nie zdiagnozujemy, skąd wzięły się takie objawy, nie usuniemy ich przyczyny i zaczniemy intensywnie leczyć, podając leki, to zamiast pozbyć się czynnika, który spowodował występowanie takich reakcji, dodajemy jeszcze chemiczne preparaty, dodatkowo obciążające organizm. Dużą rolę w powstawaniu alergii mają pasożyty zasiedlające przewód pokarmowy, a obecność tych pasożytów świadczy o nieodpowiedniej diecie ich żywiciela (słodycze!). Jeżeli całkowicie zmienimy środowisko wewnętrzne (zmiana diety, a nie przyjmowanie leków chemicznych!), pasożyty wyginą, bo nie będą mogły się rozwijać w niesprzyjających dla siebie warunkach.

Parę lat temu miałam wciąż infekcje intymne (efekt uboczny przyjmowania pigułek) - i nie mogłam ich wyleczyć.... zakupiłam 3 butle Vita Biosa (podobny do Alveo ale o co innego trochę chodzi) i popijałam..... infekcje sie skończyły ;-)

W tych artykułach i preparatach dużo racji ale i dużo nagonki. Trza samemu wybierać.

Ja po karmieniu strzelam sobie mały detoxik jakis i potem zaczynam sie lepiej odżywiać - bo jak tego nie zrobie to m mnie utłucze ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny za tydzien mamy umówioną wizyte u ortopedy, ale chciałam już wczesniej się was spytac , może któraś coś wie

Moja Zuzka ma krzywe nózki i to dosyc bardzo i nie wiem czy to normalne czy się czegoś obawiac???

reklama
Fałdki są niesymetryczne swoją droga , usg wyszło ok

Chodzi mi o to ze nie są proste nózki , tylko kolana na zewnątrz się układają

Do góry