reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

reklama
mari anna,a ile kosztują te gagi?musze spróbowac, bo pampersy dają po kieszeni niestety:dry:
z tego co pamiętam 27 lub 28 zł u nas jak te biedronkowe ale jak dla mnie nie ciekawe jak mały w nie nasiusiał to się robiły takie mega sztywne i twarde z przodu

ja używam teraz tylko dada z biedronki na noc też bo mój w nocy nie siurka :)

u nas z pipuszką lepiej pomalutku schodzi to coś brzydkiego co było,a teraz nam dziubka wysypało wydaje mi się, że to po ślinie bo ślini się niesamowicie, a rano nie ma nic tylko później się pokazuje.

mari anna,a ile kosztują te gagi?musze spróbowac, bo pampersy dają po kieszeni niestety:dry:

Nie pamiętam ceny za całe opakowanie, ale wiem, że przy rozm. 3 wychodziło 0,42 zł za sztukę. Jeśli chodzi o 4 to chyba wychodzi 0,51 za 1 szt. (nie jestem pewna na 100%, ale tak mi się wydaje, bo wczoraj patrzyłam w Tesco). Gaga są w mniejszych opakowaniach i jednorazowo nie jest to tak duży wydatek, ale ile kosztuje opakowanie to niestety nie powiem, bo ja zawsze przeliczam cenę na 1 szt pieluszki.
U nas gaga się sprawdziły, dla mnie są praktycznie takie same jak Happy. Jeśli nie będzie Happy w promocji to na pewno wrócę do Gaga. Oprócz tego ja zawsze robię sobie zapasy pieluszek jak są w promocjach.
Jak skończymy wszystkie o rozm. 3 to kupię pieluszki w Lidlu, bo Lidl ma zawyżoną rozmiarówkę i pieluszki Softino rom. 3 są praktycznie takie same jak pampersy 4, a kosztują 6,99 za 16 sztuk.

mój M mi przywiózł "4" Lidla - mala ma pod pachami - naprawdę duże są:) póki co kończę zapasy "3" pampersowych, bo żem się zatowarowała za dużo - dobrze, że w Lidlu te "3" jak "4" pampersowe, bo choroba im wyżej w numeracji pieluszkowej, tym wyższy koszt w przeliczeniu na 1szt. Nie kumam czemu tak jest, że coraz drożej płaci się za pieluchy?! chyba, żeby mamusie nie zatruwały środowiska i szybko na nocnik dzieci sadzały:))

A ja myślę, że dlatego, że nasze dzieci ciut mniej sikają i kupkują, a producenci nie chcą na tym stracić ...

reklama
Mari-anna - właśnie dziś dodaliśmy ten kleik, prawie 3 miarki. Wcześniej dawałam jak C był malutki bo ulewał, ale nie dawałam w takich ilościach jak dziś. Tylko nadszedł moment że to uczulenie wylazło i C przeszedł na preparat mlekozastępczy i wtedy lekarka mówiła, by nic nie dawać. Poza tym ryż ponoć zatwardza, a C tydzień na marchewce i już był ewidentnie problemik z kupką.... No ale dziś dałam ten kleik bo po pierwsze C starszy, po drugie dawno nie dawałam, ale myślę nad kaszkami jednak....Zobaczymy jak dzisiaj nocka i jak najbliższe kupki ( niby C teraz dynię będzie jadł, a ona normalizuje stolce, to może będzie ok). Ale co do tych kaszek to któraś też pisała że też często zatwardzają co nie? Mari_anna Ty dawałaś kaszki starszej córce? Jak tam było po nich u Niej z brzuszkiem i kupkami?
Popróbuję i poobserwuję Małego...
Kilka dni odpuszczę chyba jednak bo jutro ma szczepienia i chcę jakby co wiedzieć od czego jakaś tam reakcja a nie domyślać się czy kacha czy zastrzyk....

e: Sel- a dasz mi kochana na priwa namiary na tą lekarkę.... Na razie nie planuję iść, ale jak C taki alergik to moze za jakis czas....
I fajnie, że wiadomo co z Alą!!!!!

Do góry