reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Po opisie trudno mi powiedzieć --- po obserwuj jeśli nie zniknie to może pediatra coś powie.... Na razie bym nie panikowała tylko obserwowała. A wargi są zaczerwienione albo spuchnite?

reklama
Mari_anna: ja ostatnio kupiłam Pampersy Premium Care i jak dla mnie są OK- jak masz taniej to bierz. Wydaje mi się, że mniej chemii, choć mi sie żadne grudki przy skórze dziecka nie robią w żadnych pampersach. Mniej chemii=krócej wytrzymuja niż active, ale pięknie trzymają kupę, bo mają taka siateczkę i mi nie wypływa nic a nic, a z activów to mi przelatuje czasem, bo u nas dosyć rzadkie te kupki są, bo tylko cyco i cyco.

Karoli: mi się ani Huggisy ani Happy nie sprawdziły - w pierwszych zawsze gumka ja cisnęła, którt rozmiar bym nie założyła, a Happy przemakają raz dwa i dziecko po prostu ma mokro więc trzeba często zmieniać te pieluchy, a ich cena jest równa cenom pampersów w promocji, a zużywa się ich dużo więcej przez to, że tak szybko mokną. Niby chemii mniej - ok. tylko siedzenie w siuśkach tez zdrowe nie jest;-)
Z tańszych i dobrych to pieluchy Lidla są spox. Chłonność jest jak w pampersach tylko rozmiarówka jeden większa niż normalnie.

A co do cen to zawsze sa jakies promocje z pampersami i możesz kupić tanio!
Mi wychodzi w promocjach 0,59-0,61gr. za pampersa i to dobra cena, bo za lidlowskie cos koło 0,55gr. sie płaci za pieluchę jak sobie przeliczyłam cene przez ilośc w paczce. Active 4 (70szt.) jest teraz w Auchan i Realu za 42,90-bo kupowałam zapasy, ale można i taniej dostać - żeby nie było, że ściemniam to wklejam link:)
Nowe okazje - Dla dzieci | mOkazja - kupuj tanio - okazje - promocje - przeceny - wyprzedaże !!!

Karoli są u nas pampersy z zółtym księzycem - właśnie ich zawsze uzywam. To jest active baby i ostatnio np kupiłam mniejszą paczkę 54 sztuki za 39,90 - promocja jakaś. Z cenami to ja nawet nie jarzę, one ciągle inne - te wieksze większe paki gdzie jest 80sztuk chyba to około 50zł. Są jeszcze jumbo - dwa razy takie ale nie pamiętam po ile.

w Realu kupiłam w piątek za 90 zł Pampers active baby (te z żółtym księżycem i zajączkiem żółtym z tyłu i z rożnymi obrazkami z przodu) rozmiar "4" w ilości 162 sztuki (3x54 szt). To chyba te co Ty używasz Karoli.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
to chyba się przejadę na Okęcie - chociaż nie, bez sensu benzyny więcej spalę niż zaoszczędzę na pieluchach - zobaczę w kalafiorze.

w kalafiorze też widziałam jakąś promocje na bilbordach - jesli były aktualne. Ja zawsze przegladam gazetki promocyjne w necie ;-)

reklama
Do góry