reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Dziewczynki,
mam pytanie odnosnie pieluch.
Ja uzywam huggies unistar (taka nazwe nosza we wloszech), maja hipopotamka w nadruku - jaki jest odpowiednik w PL?
albo uzywam pampersow sole e luna - mja taki paseczek neibieskawy i na nim sa slonko i ksiezyc w kolorze zoltym i jakis dzieciaczek -i tez jaki jest odpownik nazwowy tych pieluch.
Nie wiem jakie ma mi mama pieluchy kupic??? A czy pieluchy happy belli sa dobre?

reklama
U nas pampersiaki jak najbardziej się sprawdzają - one na pieluchach mają różne nadruki. Co do happy'sów to u starszej się nie sprawdzały bo przeciekały i mała szybko odparzała sobie pupę.

Karoli - ile mam tyle opinii o pieluszkach. Ja chyba bym na Twoim miejscu poprosiła mamę o zakup pampersów, a potem bym zobaczyła.
U mnie Happy się sprawdziły, ale te w rozm.3, bo 2 uczulały Małego. Poza tym ja wolę częściej zmienić pieluszkę, niż trzymać pół dnia pampersa (po pampersach na skórze dziecka są takie malusieńkie grudki z galaretki, byślę, że te pieluszki są na maxa nasączone chemią. Więc ja na dzień Happy, a na dłuższe spacery, wyjścia do miasta i noce pampersy.

Dziewczyny, a co sądzice o Pampersach Premium Care? (dostałam kupony z Tesco z Club Card i mogę kupić dwa opakowania o 22 zł taniej)

To te w białym opakowaniu? Raz je kupiłam bo nie było innych - nie widziałam jakiejś znaczącej różnicy od normalnych - podobno zawierają mniej chemii - czyli tych substancji zapachowych. U nas były ok.

Dzieki za odpowiedzi.
Napiszci mi jeszcze jakich rodzai uzywacie tych pampersow i huggisow. Tak jak ja uzywam tutaj pampers sole e luna, a za grosz nie wiem jaki odpowiednik bedzie mial ta pieluszka w PL? a huggies unistar.

Jakie sa w ogole ceny pieluch w PL??

Karoli są u nas pampersy z zółtym księzycem - właśnie ich zawsze uzywam. To jest active baby i ostatnio np kupiłam mniejszą paczkę 54 sztuki za 39,90 - promocja jakaś. Z cenami to ja nawet nie jarzę, one ciągle inne - te wieksze większe paki gdzie jest 80sztuk chyba to około 50zł. Są jeszcze jumbo - dwa razy takie ale nie pamiętam po ile.

u nas się kurde "coś" pojawiło ale jestem wściekła ale dopiero przyuważyłam zasmarowałam alantanem musi pomóc zawsze pomagał
a "coś" tzn na cipuni na wargach ma takie coś białe jakby nalot ale to jest na skórze i się boję ale to dopiero pierwsze godzinki z tym bo wieczorkiem nie miała więc jestem dobrej myśli, że zejdzie szybciutko

na bokach na obu wargach w środku jak się rozszerzy to widać a tak normalnie to przylega to coś do siebie
tak myślę jak to opisać to nie nalot to jest na skórze i nie da się zetrzeć a wygląda jak na pięcie naskórek jest i jego się pumeksem traktuje ale tego nie da się zetrzeć tak ajk by spierzchnięty naskórek taki cieniutki i biały kurde ciężko to opisać

reklama
Karoli - pampersy active baby są w różnych opakowniach, ja zawsze kupuję jumbo pack - używamy rozm. 3 i jest ich 82 szt. (Ostatnio były w Tesco po 49,90, ale stała cena to ok. 54 zł, często są promocje) w rozm. 4 jest już 70 szt., a cena ta sama.
Huggisy - w aptece Super Pharm sa ciągłe promocje i widziałam po 39,90 (ilości podobne jak w pampersach), cena bez promocji to chyba około 46zł
Happy - kupiłam ostatnio rozm.3 82 szt, za 34,90 (były w promocji), a obecnie są w tesco po 39,90, rozm. 4 w opakowaniu jest 70 szt., a cena za sama.

Nadineczka - współczujemy Polci, trzymamy kciuki by to paskudztwo szybciutko zeszło

Do góry