reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Dziewczynki,
mam pytanie odnosnie pieluch.
Ja uzywam huggies unistar (taka nazwe nosza we wloszech), maja hipopotamka w nadruku - jaki jest odpowiednik w PL?
albo uzywam pampersow sole e luna - mja taki paseczek neibieskawy i na nim sa slonko i ksiezyc w kolorze zoltym i jakis dzieciaczek -i tez jaki jest odpownik nazwowy tych pieluch.
Nie wiem jakie ma mi mama pieluchy kupic??? A czy pieluchy happy belli sa dobre?

reklama
U nas pampersiaki jak najbardziej się sprawdzają - one na pieluchach mają różne nadruki. Co do happy'sów to u starszej się nie sprawdzały bo przeciekały i mała szybko odparzała sobie pupę.

Karoli - ile mam tyle opinii o pieluszkach. Ja chyba bym na Twoim miejscu poprosiła mamę o zakup pampersów, a potem bym zobaczyła.
U mnie Happy się sprawdziły, ale te w rozm.3, bo 2 uczulały Małego. Poza tym ja wolę częściej zmienić pieluszkę, niż trzymać pół dnia pampersa (po pampersach na skórze dziecka są takie malusieńkie grudki z galaretki, byślę, że te pieluszki są na maxa nasączone chemią. Więc ja na dzień Happy, a na dłuższe spacery, wyjścia do miasta i noce pampersy.

Dziewczyny, a co sądzice o Pampersach Premium Care? (dostałam kupony z Tesco z Club Card i mogę kupić dwa opakowania o 22 zł taniej)

To te w białym opakowaniu? Raz je kupiłam bo nie było innych - nie widziałam jakiejś znaczącej różnicy od normalnych - podobno zawierają mniej chemii - czyli tych substancji zapachowych. U nas były ok.

Dzieki za odpowiedzi.
Napiszci mi jeszcze jakich rodzai uzywacie tych pampersow i huggisow. Tak jak ja uzywam tutaj pampers sole e luna, a za grosz nie wiem jaki odpowiednik bedzie mial ta pieluszka w PL? a huggies unistar.

Jakie sa w ogole ceny pieluch w PL??

Karoli są u nas pampersy z zółtym księzycem - właśnie ich zawsze uzywam. To jest active baby i ostatnio np kupiłam mniejszą paczkę 54 sztuki za 39,90 - promocja jakaś. Z cenami to ja nawet nie jarzę, one ciągle inne - te wieksze większe paki gdzie jest 80sztuk chyba to około 50zł. Są jeszcze jumbo - dwa razy takie ale nie pamiętam po ile.

u nas się kurde "coś" pojawiło ale jestem wściekła ale dopiero przyuważyłam zasmarowałam alantanem musi pomóc zawsze pomagał
a "coś" tzn na cipuni na wargach ma takie coś białe jakby nalot ale to jest na skórze i się boję ale to dopiero pierwsze godzinki z tym bo wieczorkiem nie miała więc jestem dobrej myśli, że zejdzie szybciutko

na bokach na obu wargach w środku jak się rozszerzy to widać a tak normalnie to przylega to coś do siebie
tak myślę jak to opisać to nie nalot to jest na skórze i nie da się zetrzeć a wygląda jak na pięcie naskórek jest i jego się pumeksem traktuje ale tego nie da się zetrzeć tak ajk by spierzchnięty naskórek taki cieniutki i biały kurde ciężko to opisać

reklama
Karoli - pampersy active baby są w różnych opakowniach, ja zawsze kupuję jumbo pack - używamy rozm. 3 i jest ich 82 szt. (Ostatnio były w Tesco po 49,90, ale stała cena to ok. 54 zł, często są promocje) w rozm. 4 jest już 70 szt., a cena ta sama.
Huggisy - w aptece Super Pharm sa ciągłe promocje i widziałam po 39,90 (ilości podobne jak w pampersach), cena bez promocji to chyba około 46zł
Happy - kupiłam ostatnio rozm.3 82 szt, za 34,90 (były w promocji), a obecnie są w tesco po 39,90, rozm. 4 w opakowaniu jest 70 szt., a cena za sama.

Nadineczka - współczujemy Polci, trzymamy kciuki by to paskudztwo szybciutko zeszło

Do góry