reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

reklama
To się mnie baby uczepiły, robić nie mają co czy jak :-D:-D:-D:-D

ale spoko, nie pękam, świstakowi też się widzę dostało :-D:-D:-D

:-)
Morka nawet na wątku o kupie wymiata

Klara ,mój Olinek tez alergik i cały czas ,ma buzie suchą ,a krostki nam sie od czsu do czasu tez pojawiają:tak:ale nie zamartwiam sie tym tylko smaruje wazelinką:tak:kurcze to długo bys musiała czekac z jedzonkiem nowym:sorry2:my juz dosc długo jemy nowosci:tak:

Mały od pewnego czasu robi sluzowe kupki,dzwoniłam do pediatry i powiedziała ,ze albo zęby idą,ale jak zachowuje sie normalnie to mam po przychodniach nie latac bo cos złapie, tylko lakcid podawac i wsio:tak:

czy Wasze dzidziolki też się tak plują i ślinią, że aż mają kropeczki czerwone na bródce wieczorkiem?
tzn tak mi się wydaję że to od sliny bo zawsze wieczorem i popołudniu się pokazują i cała bródka w kropki a rano jest czysto i ciągle wycieram tego pyszczka bo kropla wisi

czy Wasze dzidziolki też się tak plują i ślinią, że aż mają kropeczki czerwone na bródce wieczorkiem?
tzn tak mi się wydaję że to od sliny bo zawsze wieczorem i popołudniu się pokazują i cała bródka w kropki a rano jest czysto i ciągle wycieram tego pyszczka bo kropla wisi

Aga Alex sie slini prawie jak nasz pies gdy widzi cos dobrego.Cala broda czerwona,sucha az sie luszczyla-ale wazelina pomogla.W ogole odkrylam ze wazelina pomaga na wiele rzeczy-wiem,ze sa przeciwnicy jej stosowania ale wole wazelina niz masci sterydowe.

Aga Alex sie slini prawie jak nasz pies gdy widzi cos dobrego.Cala broda czerwona,sucha az sie luszczyla-ale wazelina pomogla.W ogole odkrylam ze wazelina pomaga na wiele rzeczy-wiem,ze sa przeciwnicy jej stosowania ale wole wazelina niz masci sterydowe.

Ja od poczatku wazelina dupke smaruje, niczym innym i ani jednego odparzenia nie mial więc jq zdecydowanie nie jestem przciwniczką, tutaj tylko wazeliny uzywają a w razie odparzen sudocrem:tak:

Ja od poczatku wazelina dupke smaruje, niczym innym i ani jednego odparzenia nie mial więc jq zdecydowanie nie jestem przciwniczką, tutaj tylko wazeliny uzywają a w razie odparzen sudocrem:tak:

Nam wazelina ladnie wygladzila nozki a prawdziwym odkryciem stalo sie Emolium.Brat mi zostawil swoje na probe i juz zamowilam.Oilatum nam w ogole nie pomagalo ale okazuje sie,ze ponoc w twardej wodzie jego dzialanie jest prawie zadne-nie wiem na ile to prawda ale faktem jest ze mamy tu okrrrropnie twarda wode.
I jeszcze mam pytanie : czy ktoras z Was uzywala dla dzieciaka kosmetykow Lipikar ?

Nam wazelina ladnie wygladzila nozki a prawdziwym odkryciem stalo sie Emolium.Brat mi zostawil swoje na probe i juz zamowilam.Oilatum nam w ogole nie pomagalo ale okazuje sie,ze ponoc w twardej wodzie jego dzialanie jest prawie zadne-nie wiem na ile to prawda ale faktem jest ze mamy tu okrrrropnie twarda wode.
I jeszcze mam pytanie : czy ktoras z Was uzywala dla dzieciaka kosmetykow Lipikar ?

Patrz a u nas emolium się kompletnie nie sprawdziło - tylko oilatum --- świetne jest balneum intesiv krem - jest bardzo bardzo skuteczny na suchą skórę.

Ja to już na głowę dostaję :tak: Raz ma suchą buzię tak jak na początkach ( że ta niby skaza) a raz ładniutką , nóżki to ma prawie cały czas ale jak się nie dotknie to kompletnie nic nie widać . Obecnie buzia do bani:-(( ale częściej jest dobrze) Nie zauważyłam wpływu niczego choć bacznie obserwuję:tak: Ani dieta, ani proszki ani inne:baffled: Może będzie tak jak mówiła dermatolog że do pół roku tak może mieć:tak:

reklama
Ja to już na głowę dostaję :tak: Raz ma suchą buzię tak jak na początkach ( że ta niby skaza) a raz ładniutką , nóżki to ma prawie cały czas ale jak się nie dotknie to kompletnie nic nie widać . Obecnie buzia do bani:-(( ale częściej jest dobrze) Nie zauważyłam wpływu niczego choć bacznie obserwuję:tak: Ani dieta, ani proszki ani inne:baffled: Może będzie tak jak mówiła dermatolog że do pół roku tak może mieć:tak:

Morka u nas to samo z buzia. Tydzien ladna,po czym nagle policzki czerwone przez pare dni.I tak w kolko. Na razie dalej mamy byc na mieszance elementarnej.El dochtore powiedzial,ze minimum 6 tygodni musi to pic,zeby dalo jakis efekt.Nie da sie ukryc,ze efekty sa-ale ja juz sama nie jestem pewna czy to problem alergiczny czy jest wlasnie tak jak mowia lekarze,ze nawet do pol roku ( niektorzy w tym nasz mowi,ze nawet do roku ) takie zmiany u malenstw moga wystepowac...pozyjemy zobaczymy.

Do góry