reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Kaja no masz racje najpierw należy zapytać pediatry nam pediatra kazała tym posmarować można jeszcze wykąpać w nadmanganianie potasu u nas nie pomógł i musiałam posmarować clorti zeszło na drugi dzień

reklama
Ja przez baaardzo długi czas używałam bambino (różowe opakowanie) - po jakimś czasie jak czułam ten zapach (w sumie całkiem znośny) to mi się niedobrze robiło - nie mogłam znieść tego zapachu

Klara- krem na ciemieniuchę z serii "mama i ja" :) Smaruje główkę rano, nawilża przez cały dzień i wieczorem zmywam w kąpieli. Ale robiłam to tylko przez dwa- trzy dni bo później nie było już takiej potrzeby

a ja małego od słońca osłaniam jak tylko się da, bo jak tylko słońce na niego świeci (na buzię) to się marszczy i płacze, bo go za bardzo razi. Więc jeżdżę z zasłoniętą budką. Zasłonięta budka wg mnie ułatwia mu też zasypianie, bo nie rozprasza go widok drzew...

Czechow - u nas pieluszki z Rossmana też sie nie sprawdziły, bo uczulały Małego. Jeśli chodzi o chusteczki to sprawidziły się te Naturals zielone. Niebieskie i białe też uczulały niestety.

edit:
Ostatnio kupiłam pieluszki Gaga z Tesco, bardzo przypominają mi Happy (podejrzewam, że TZMO je produkuje), nie są bardzo chłonne, ale za tą cenę jakość jest znośna i nie uczulają Synka. Jak dla mnie są lepsze od Huggiesów.

Ostatnia edycja:
ja znowu miałam pieluszki gaga z tesco i kupiłam je raz jak dla mnie za mocno się zbijają teraz jedziemy cały czas na biedronkowych ale kończę 3 i już mam kupione 4 bo coś małemu kupki górą wylatują wiec może przy większych nie dadzą rady?:oo2:

To moze wypróbuję te z Lidla, zobaczymy.
Kupiłam wczoraj krem Bambino (lubie oliwkę) z pantenolem. Matko zapach ma jak wapno budowlane, obrzydliwość, a spodziewałam się zapachu takiego jak ma oliwka. Może ten z tlenkiem cynku jest inny?

edit:
Mam ostatnio jakiegoś fioła i sama używam kremów dziecięcych. Ten z Rossmana nawilżający stosuję do rąk.
Jak była po CC i kazano mi umyć ranę mydłem to zastosowałam mydło w płynie z Nivea dla dzieci. Teraz uwielbiam ten zapach, bo kojarzy mi się z porodem i cudnymi pierwszymi chwilami w szpitalu.

Ostatnia edycja:
To moze wypróbuję te z Lidla, zobaczymy.
Kupiłam wczoraj krem Bambino (lubie oliwkę) z pantenolem. Matko zapach ma jak wapno budowlane, obrzydliwość, a spodziewałam się zapachu takiego jak ma oliwka. Może ten z tlenkiem cynku jest inny?

edit:
Mam ostatnio jakiegoś fioła i sama używam kremów dziecięcych. Ten z Rossmana nawilżający stosuję do rąk.
Jak była po CC i kazano mi umyć ranę mydłem to zastosowałam mydło w płynie z Nivea dla dzieci. Teraz uwielbiam ten zapach, bo kojarzy mi się z porodem i cudnymi pierwszymi chwilami w szpitalu.

Przyjemne skojarzenie :-)

reklama
Do góry