reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

reklama
Ja niestety też mam straszny żal o poród, bo położna nie pozwoliła mi mieć na stole okularów, więc małą ledwo co widziałam przez sekundę (a anestezjolog pytał, gdzie mam okulary, bo wiedział, że ślepa jestem), a potem jak mi ją przynieśli to też pamiętam piąte przez dziesiąte, trzepało mną strasznie po znieczuleniu :-(

A my teraz męczymy w dzień Huggisy, a na noc i spacery pampki. Które tańsze pieluchy są w miarę ok? Bo Huggisy nam szybko przelewały, więc one na dzień na pewno odpadają, no i zdały by się jakieś tańsze.

Ja miałam cudnego anestozjologa bo mi brele włożył i Bunię widziałam :tak: Bo bez breli to bym nawet jego nie zobaczyła:tak: Ale całej reszty prawie nie widziałam:-(
Co do pieluch Buni pasują każde:tak: A że dostałam dzisiaj Huggisy ( od pewnej Pani:-)-jeszcze raz dziękujemy) to mi one lepiej przypasiły niż pampersy:tak: I zauważyłam że są większe niż pampersy 3:tak:

Fajnie, że pasują ;-)

My ze Stasiem to juz zaczniemy nosić chyba powoli rozmiar 4. Czekamy az nam sie jeszcze duża paka "3" skończy. Chyba w realu jest znów promocja - mega paka (cos koło 170 szt) za 95 zł.

Mój klocus ostatnio tak wierzga kończynami i sie rzuca, że mam kłopoty z przebraniem jak....jest kupa ;-)

Ja miałam okulary na nosie i od razu zobaczyłam małego. Może nie jak go wyciągneli, bo miałam trochę odlot po tym znieczuleniu krzyżowym, ale jak go wytarli i zawinęli w kocyk, jeszcze przed kąpielą.
Popatrzyłam w lampę u góry, a tam wieeeeeeelka plama krwi i mi juz anestezjolog kazała cały czas w bok patrzyć.

Pasibrzuch = My lubimy ga ga z tesco , a na noc i spacer pampersy (kupuję tylko w promocjach, bo normalnie są drogie). Happy też są ok, huggiesów nie lubimy. Musisz popróbować, bo każdej coś innego pasuje. Myślę, że zależy to też od kształtu pupci dzidziolka, ilości i wielkości kup. Czechow polecała pieluchy z Lidla.

Malwina18- My od początku kąpiemy w czystej wodzie,wcześniej namydlam mydłem w kostce Nivea, potem na mokrą skórę oliwka Hipp i miodzio.

Jeśli chodzi o pieluchy to jedziemy na pampersach w dzień 2 w nocy 3. Obserwuje jednak intensywnie pupę małej bo pamiętam że 3 uczuliła w pewnym momencie starszą i musiałyśmy przejść na inne.
Co do kąpania to kąpie w emolium lub w linomagu.

ja kąpie w wodzie, myję mydełkiem bambino i potem oliwkuje oliwką bambino. Skóra śliczna :) Główkę myjemy szamponem emolium

no i dopadły nas problemy kupowe... jak pisałam że kupa jest przy kazdej zmianie pieluszki, tak w ciągu ostatnich 4 dni było 5 małym kleksiów "odpiardkowych" i jedna odrobinę bardziej konkretna kupka.. Tymek je, śpi i bawi się bez zmian, prutki idą też bardzo konkretne.. a kupy niet. Kiedy zacząć się martwić tak na poważnie?.. :(

ja kąpie w wodzie, myję mydełkiem bambino i potem oliwkuje oliwką bambino. Skóra śliczna :) Główkę myjemy szamponem emolium

no i dopadły nas problemy kupowe... jak pisałam że kupa jest przy kazdej zmianie pieluszki, tak w ciągu ostatnich 4 dni było 5 małym kleksiów "odpiardkowych" i jedna odrobinę bardziej konkretna kupka.. Tymek je, śpi i bawi się bez zmian, prutki idą też bardzo konkretne.. a kupy niet. Kiedy zacząć się martwić tak na poważnie?.. :(

Jeśli nie marudzi to jest wszystko w porządku. Z tego co czytałam to po tygodniu czasu powinnaś zacząć się zastanawiać czy wszystko w porządku

reklama
czechow własnie czy to możliwe ze 1 i 2 papmpersy nie uczulały a 3 uczula? bo Małej jakies parchu wyszły na tyłeczku i nie wiem od czego - smaruje czym tylko mozliwe ale niby blednie a jak mała kupe zrobi to znowu czerwone sie robia.... nie wiem już od czego to ... ale zuzyłysmy 4 paczki 3 pampersów i dopiero przy czwartej by uczuliło?

Do góry