reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych Pociech

O witaminę K i D3 pytałam ciocię pediatrę i mówiła,żeby nie podawać K od 8 dnia tylko razem z D od 3 tygodnia i tak też zrobiłam. Teraz Karol codzień je obie witaminki. U nas dziś -15 też jesteśmy bez szans na spacer, liczę na odwilż po niedzieli jak obiecują.

reklama
MI w szpitalu dali zalecienie, że wit D podawać od 11 a K od 16 grudnia - dodam, że mała urodziła się 08.12.2009 :) więc co szpital to inne zasady. Ja jej prawie wszystko, nie jem tylko cytrusów i wzdymających potraw no i czekolady ... mała coś mi dzisiaj marudna jest całą noc przy cycusiu no ale dzidzia tez musi mieć swoje złe dni :)

Czy kturas z Was nawilża maluszkom nosek? słyszałam rózne opienie niekturzy od samego poczatku stosuja sterimar tym bardziej ze teraz grzejemy w domach i powietrze jest strasznie suche.Boje sie własnie zeby przez to grzanie mały czegos nie złapał w nosku.

Mi lekarka w szpitalu kazała nawilżać nosek, tak w ramach oczyszczania, no i oczywiście w związku z grzaniem.Wiec psikam rano i wieczorkiem.
A witaminki , daję wit od 8 dnia a wit mam dawać od 15 dnia

Czy kturas z Was nawilża maluszkom nosek? słyszałam rózne opienie niekturzy od samego poczatku stosuja sterimar tym bardziej ze teraz grzejemy w domach i powietrze jest strasznie suche.Boje sie własnie zeby przez to grzanie mały czegos nie złapał w nosku.

Ja psikam do noska i oczyszczam fridą. Małemu furgotało w nosie, myślałam, że infekcję złapał, ale neonatolog powiedział, że to raczej mleczko ulewając się mogło się tam dostać i przeszkadza i zalecił wodę morską.
A o witaminkach nikt nam nigdy nie wspominał :szok:

nam wczoaj na pierwszej wizycie pani dr kazala kupic sol morska do noska, jeszcze jej nie zakupilam ale jutro tego dokonam...

a wit D i K od 8 doby zycia zalecono...ale tylko pod warunkiem ze dzidzius nie jest dokarmiony butelka...

kasiekkrk a w którym szpitalu rodziłaś? czym kazali Ci pępek myć?
Mnie lekarka zabroniła stosować cokolwiek , teraz nowy trend to pępek na sucho.
Ale położna przyszła i mówi że absolutnie, ma być spirytus i już.
Z reszta i chłopców tez używałam spirolku i było ok.
A jak u Was dziewczyny używacie czegoś czy nie.

U nas obowiazkowo spirytus!
i nikt mnie o zdanie nie pytał - owijali małemu kikuta nasączonymi gazikami i koniec. Zresztą smarowałam mu codziennie z 2-3 razy i kikut odpadł szybciutko:-)

uzywałas spirolku i uzywaj dalej, stara szkoła jest najlepsza, w szpitalu uzywali oktaniseptu zamiast spirytusu i my juz 3 tydzien a pepek dalej nie odpadł, teraz w domu dopiro jak czyscimy spirytusem to ładnie sie goi, a tak to moze zaczac ropieć.Kurde nie wiem co z tym noskiem, co z ta sola morska robicie wkrapiacie do noska? mi pani powiedziała ze moge troszle soli fizjologicznej na watkie i czyscic delikatnie sosek po kąpieli.sama juz nie wiem co dla nich lepsze. narazie wieszam jeszcze mokra pieluszke na kaloryfer zeby powietrze nie było takie suche.

reklama
uzywałas spirolku i uzywaj dalej, stara szkoła jest najlepsza, w szpitalu uzywali oktaniseptu zamiast spirytusu i my juz 3 tydzien a pepek dalej nie odpadł, teraz w domu dopiro jak czyscimy spirytusem to ładnie sie goi, a tak to moze zaczac ropieć.Kurde nie wiem co z tym noskiem, co z ta sola morska robicie wkrapiacie do noska? mi pani powiedziała ze moge troszle soli fizjologicznej na watkie i czyscic delikatnie sosek po kąpieli.sama juz nie wiem co dla nich lepsze. narazie wieszam jeszcze mokra pieluszke na kaloryfer zeby powietrze nie było takie suche.

sterimar jest w sprayu ... taki delikatny wtrysk :)

Do góry