aparatka82
Zaangażowana w BB
chyba sobie zakupimy:/ zeby nam sie nic w nosku nie zalągło
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
my uzywamy wlansie wdy morskiej raz dzinnie wtryskuje ,malemu do dziurek od noska ! Nie lubie tego robicnam wczoaj na pierwszej wizycie pani dr kazala kupic sol morska do noska, jeszcze jej nie zakupilam ale jutro tego dokonam...
a wit D i K od 8 doby zycia zalecono...ale tylko pod warunkiem ze dzidzius nie jest dokarmiony butelka...
sterimar jest w sprayu ... taki delikatny wtrysk
nam pepuszek odpadl w 10 dobe i uzywalismy tez fioletu ,a jak odpadl to przez kilka dni przecieralam jeszcze wacikami Leko nasaczonymi w 70 % spirytusie az do calkowitego wygojenieJa pępuszek smarowałam tzw piochtaninka, jest to taki fioletowy roztwór, mozna w kazdej aptece kupić, ma własciwiści odkarzające i wysuszające, co prawda pępek dookoła filetowy ale się zmyje;-)
No i wczoraj juz odpadł
mi w szpitalu nie kazali niczym smarowac kikuta tylko podczas kapieli delikatnie zmoczyca potem wytrzec wacikiemkasiekkrk a w którym szpitalu rodziłaś? czym kazali Ci pępek myć?
Mnie lekarka zabroniła stosować cokolwiek , teraz nowy trend to pępek na sucho.
Ale położna przyszła i mówi że absolutnie, ma być spirytus i już.
Z reszta i chłopców tez używałam spirolku i było ok.
A jak u Was dziewczyny używacie czegoś czy nie.
Ten żółty proszek na D to dermatol. Teraz (od ok 2 miesięcy) są nowe zalecenia i wg nich nie trzeba juz smarowac spiytusem, ani niczym innym. Ja będę używać spirytusu aby trochę odkazić ale pewnie nie za kazdym razem