reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

Cos dla dziewczyn z ANGLII

Znalazlam wlasnie stronke z Polskimi i innymi kosmetykami ktorych nie ma w Anglii. Sa tez kosmetyki dla dzieci z nivei :-) ja skorzystam napewno :tak:
Strona byla podana na dziecko.co.uk wiec mysle ze nie sa to zadne przekrety... kosmetyki wychodza drozej niz w polsce no ale czasami nie ma wyjscia.

Twoje Kosmetyki

reklama
A Bepanthen jest tez dodatkowo do piersi jak dzidzius rany porobi, ja dostałam próbke ze szpitala i uzywalam juz tam i bylo jak reką odiął:tak: Własnie znalazlam jeszcze tą próbkę i jestem przeszczęscliwa (jeszcze nie jest przeterminowana nawet:-))
.
jakbym wiedziąła wcześniej to bym się nie zaopatrzała w pl w maści do piesi:-p ale spoko jak już mam to będę polskich używać

Jeżeli chodzi o kosmetyki, to będe ich używala jak najmniej, żeby nie zabić naturalnej bariery ochronnej skóry dzieciaczka. Do kąpieli Oilatum lub polski odpowiednik Emolium, w razie potrzeby ( w co wątpię ) oliwka (hipp albo bambino), sudocrem no i do codziennej pielęgnacji pupki - krem nawilżający bambino.

Jeżeli chodzi o pieluchy - to tak jak u nas z podpaskami. Jednej dobre są takie a drugiej inne. Ja na początek - Happy. Są tańsze, a często będzie trzeba je zmieniać. Pampersy na lato, bo są cieńsze od pozostałych. No i jak najmniej chusteczek mokrych. Najlepiej przy przewijaniu myc pupkę i narządy wodą z mydłem lub samą wodą. A chusteczki - w gościach i poza domem.

To sa info od mojej położnej i doświadczonych mam. :tak:
zgadzam się z tą teorią... i też zamierzam używać tylko 1 produktu do kąpieli , który jest zarówno do ciałka jak i do włosków maleństwa... po czym oliwkę, no a do pupci krem bambino a w razie czego sudocrem:tak:

rany boskie:szok:wychowalam dwoch synosiow bez pomocy nikogo...sama od pierwszego dnia kapalam..przewijalam...itp...i wiecie co...ja wszystko pozapominalam...az zaczynam sie bac tych pielegnacyjnych zabiegow:zawstydzona/y:najgorzej boje sie tego pepuszka..obcinanie paznokci no i przemywania oczek...
pamietam,raz mialam problem z moim matim...tak sie staralam myc dobrze glowke itp...a potem po jakims czasie na wloskach zrobila mi sie skorupa taka od zlego chyba splukiwania zelu z glowy:confused2:codziennie po 3ray potem szczotkowalam mu ta delikatna glowke i nacieralam oliwka by to okropienstwo zeszlo...teraz juz wiem ze trzeba na to bardzo zwracac uwage i dobrze splukiwac:sorry::tak:

ja się zabezpieczyłam bo słyszałam że robi się ciemieniuszka czasem
i zakupiłam na zaś olejuszkę na tą dolegliwość...
choć mam nadzieję że jej nie użyję;-)

no wlasnie K...mcia...o to mi chodzi...wlasnie to mial moj mati..nie jest to nic groznego ale nie higieniczne i brzydkie...przez jakis czas tego wogole nie widzialam ze to ma ..dopiero po jakims czasie jak juz bylo tegho wiele:szok:

no wlasnie K...mcia...o to mi chodzi...wlasnie to mial moj mati..nie jest to nic groznego ale nie higieniczne i brzydkie...przez jakis czas tego wogole nie widzialam ze to ma ..dopiero po jakims czasie jak juz bylo tegho wiele:szok:
wiem...:tak:pamiętam jak syn mojej siostry to dostał...ale własnie miał mało i szybko się tego pozbyli
dlatego ja wolę na zapas coś mieć... bo zanim doczekałabym się czegoś z pl... to penwie dzidzia miałaby już całą główkę w ciemieniuszcze:szok:

a wogóle ... tak na w razie w też pytam żeby mogli mi dostarczyć... na zapas
co się na pleśniawki używa??

wiem...:tak:pamiętam jak syn mojej siostry to dostał...ale własnie miał mało i szybko się tego pozbyli
dlatego ja wolę na zapas coś mieć... bo zanim doczekałabym się czegoś z pl... to penwie dzidzia miałaby już całą główkę w ciemieniuszcze:szok:

z plesniawkami nie mialam nic do czynienia..moje dzieci cale szczescie tego nie mialy..no ale to chyba za sprwa tego ze karmilam piersia:sorry:ale widzialam u mojej kolezanki corci...biale narosli jakies na jezyczku..to wlasnie chyba masz na mysli??:sorry:rowniez wstretne dziadostwo..gorsze od ciemieniuszki...mysle ze jak malemu malenstwu przemywac sie bedzie regularnie przegotowana woda buzke w srodku to nie bedzie z tym problemu..ja tak robilam przegotowana woda i tetrowa pieluszka(rozkiem)przemywalam...z tego co pamietam:confused2:hehe

z plesniawkami nie mialam nic do czynienia..moje dzieci cale szczescie tego nie mialy..no ale to chyba za sprwa tego ze karmilam piersia:sorry:ale widzialam u mojej kolezanki corci...biale narosli jakies na jezyczku..to wlasnie chyba masz na mysli??:sorry:rowniez wstretne dziadostwo..gorsze od ciemieniuszki...mysle ze jak malemu malenstwu przemywac sie bedzie regularnie przegotowana woda buzke w srodku to nie bedzie z tym problemu..ja tak robilam przegotowana woda i tetrowa pieluszka(rozkiem)przemywalam...z tego co pamietam:confused2:hehe
tak tak...:tak: chodzi mi o te białe narośle na języczku...
właśnie ja słyszłam że jak już to wyjdzie to trzeba do lekarza bo od samej wody nie zejdzie:no: i strasznie to dzidzię boli i nie chce jeść....
a wogóle wyleciało mi z głowy z tymi pleśniawkami tak to już daawno bym coś znalazła i kupiła na te pleśniawki :sorry:

niestety większość dzieci ma większe lub mniejsze problemy z ciemieniuchą :-(i to nie zależy tylko od spłukiwania ale też chyba od tego czy dziecko jest alergikiem i ile się poci ten olejuszek zupełnie się u mie nie sprawdził dość że trzeba było trzymać tą lepką maź na główce to jeszcze ciemieniucha powracała nam pomogło dopiero to
MUSTELA BEBE SZAMPON W PIANCE CIEMIENIUCHA APTEKA (739830920) - Aukcje internetowe Allegro
stosowałam ten szampon też później jak już nie mala nie miała ciemieniuchy więc nic się nie zmarnowało

na pleśniawki aftin moja Zuzka miała to raz albo dwa i to nie zbyt dużo

reklama
tak tak...:tak: chodzi mi o te białe narośle na języczku...
właśnie ja słyszłam że jak już to wyjdzie to trzeba do lekarza bo od samej wody nie zejdzie:no: i strasznie to dzidzię boli i nie chce jeść....
a wogóle wyleciało mi z głowy z tymi pleśniawkami tak to już daawno bym coś znalazła i kupiła na te pleśniawki :sorry:
fachowo to sie chyba nazywa afty, to biale

Do góry