reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

O spirytusie położna ze sr mówiła, żeby kupić na alkoholowym:), bo w aptece nie ma szans (chyba, że lekarz przepisze, to zrobią), tylko po co. Podobno najlepiej jest zrobić samemu i obficie nasączać waciki (te gotowe są słabo nasączone), poza tym dobrze jest przy kikucie "pogrzebać" patyczkiem, żeby dokładnie zdezynfekować i do tego robić to baaardzo często, najlepiej przy każdej zmianie pieluszki.
Sudocrem najlepszy na odparzenia podobno - ale tylko na odparzenia a nie do smarowania na co dzień.
Do kąpieli podobno najwygodniejsze są mydła w płynie, a po, jeżeli dzieciaczek nie ma suchej skóry to nie używać nic, żeby nie przyzwyczajać.. Ja zastanawiam się nad oliwą z oliwek w razie czego?

reklama
tez bede uzywała sudocermu ale na zmiane ze zwykłym kremikiem np. bambino skoro go polecacie.... jest tez linomag chyba tak to sie pisze i jest równie dobry-mówiła mi siostra farmaceutka....

tez bede uzywała sudocermu ale na zmiane ze zwykłym kremikiem np. bambino skoro go polecacie.... jest tez linomag chyba tak to sie pisze i jest równie dobry-mówiła mi siostra farmaceutka....
Wlasciwie ja tak robilam. Najczesciej zwykly krem ochronny bambino a czasem dodatkowo sudokrem-jak widzialam, ze np pupcia robi sie czerwona w jakims miejscu.

Ja mam zamiar kupować kosmetyki Nivea i Sudocrem na odparzenia. Porównywałam ceny i w Rossmanie sa tańsze niż na allegro (to samo dotyczy pieluszek np. Happy kosztują 21 zł a na allegro najtańsze znalazłam za 23 zł + przesyłka). Nam położna odradzała Johnson&Johnson bo podobno najczęściej uczulają, za to ma dobre doświadczenia z Bambino, Nivea i Hipp.
Co do pielęgnacji kikutka to też odradzają gotowe waciki i ogólnie waciki kosmetyczne bo zostawiają resztki waty na ciałku. Najlepiej patyczkami kosmetyczymi i to tymi cieńszymi.

no i własnie tak tez zamierzam robic, bo po co smarować sudocremem ccodziennie.....
Ja też zamierzam kupic sudocrem i bambino.Jak będą uczulały to zmienię.Ale najwiecej dobrych opini słyszałam własnie o bambino i nie są drogie jak inne.
Chusteczki do pupci kupiłam rosmanowskie zobaczymy.
Podobno też dobrze zaczynać od oryginalnych pampersów bo najlepiej chłoną kupkę( ktora podobno na początklu jest rzadka), a pozniej mozna się przerzucić na tańsze bo drogie trochę te oryginały...
Ktos pisał o oliwie z oliwek do smarowania dzidziusia:sorry:nie wydaje się Wam to już lekką przesadą.Wiem , wiem tam nie ma chemi no ale...

tez uważam ze zwykła oliwa to przesada, ja zakupiłam bambino i tego bęe sie trzymać szczególnie ze dużo z Was pisze o tych kosmetykach pozytywnie....

tez uważam ze zwykła oliwa to przesada, ja zakupiłam bambino i tego bęe sie trzymać szczególnie ze dużo z Was pisze o tych kosmetykach pozytywnie....
Jak byłyśmy małe to chyba tylko bambino było :sorry:i stąd pewnie dużo dobrych opinii naszych mam, babć..
a no i zasypka do pupci wtedy też królowała ale teraz nie słyszałam żeby ktoś kupował:-Dbo krochmal się robi w pieluszce...

ktos pisał o oliwie z oliwek do smarowania dzidziusia:sorry:nie wydaje się Wam to już lekką przesadą.Wiem , wiem tam nie ma chemi no ale...

ja używałam oliwy z oliwek i mączki ziemniaczanej do pielęgnacji mojej córki. Ona była na początku na wszystko uczulona. Specjalnie zadowolona nie byłąm, a efekt uboczny jest taki, że do sałatek używam oleju, bo nie jestem w stanie jeść oliwy :no: jej zapach kojarzy mi się z niemowlęcą kupą :no:

reklama
ja używałam oliwy z oliwek i mączki ziemniaczanej do pielęgnacji mojej córki. Ona była na początku na wszystko uczulona. Specjalnie zadowolona nie byłąm, a efekt uboczny jest taki, że do sałatek używam oleju, bo nie jestem w stanie jeść oliwy :no: jej zapach kojarzy mi się z niemowlęcą kupą :no:

Iza to zrozumiałe myslę w Twoim przypadku, ratowałaś się czym mogłaś.

Do góry