reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

Dziewczyny czy jak odpadnie pępuszek (co dziś u nas nastąpiło) to trzeba go jeszcze jakoś specjalnie pielęgnować?

Co do pieluch to my wypróbowaliśmy pampersy i babydream newborn z rossmana . jak dla nas i jedne i drugie się sprawdzają, chociaż pampersy zdecydowanie dłużej wytrzymują! więc teraz (przynajmniej na razie) używamy pampersów, tym bardziej, że mamy spory zapas :)

reklama
Dziewczyny, w której dobie po porodzie miałyście ściągane szwy ?
U mnie miała to zrobić położna na wizycie w domu ale jestem w domu od 5 dni a ona się nie pojawiła. :no:

U mnie miała to zrobić położna na wizycie w domu ale jestem w domu od 5 dni a ona się nie pojawiła. :no:
za pierwszym razem miałam w 5, a teraz w 6. Tyle, ze ja jeździłam do szpitala na zdjęcie (tym razem, bo poprzednio jeszcze byłam wtedy w szpitalu)

a zadzwoniłaś po położną?? albo zgłosiłaś w przychodni, że urodziłaś??

mi położna zdjęła szwy w 6 dobie po

no właśnie podstawa to zadzwonić do położnej że już jesteś w domku :tak:

szwy w 6 dobie powinny być już zdjęte

mi ściągała położna która była przy moim porodzie
byłam w szpitalu u malutkiej więc tylko podeszłam na porodówkę
była to 6 doba i już jeden szewek się wrósł za bardzo

co do pieluszek to pampersy nadal są dla nas za duże więc jedziemy na happy 0
i jest ok te happy mają to do siebie że są szersze i faktycznie to bardzo dobrze na bioderka

Martynię też trzymlismy w happy zamiast podwójnego pieluszkowania
potem kupowaliśmy pampersy bo były chłonniejsze

Ostatnia edycja:
Poszłam za waszą radą i zadzonia do poradni K jutro przyjedzie położna. Szwy mam tylko 3 (nieznaczne pękłam w miejscu gdzie miałam nacięcie przy poprzednim porodzie ) jakoś zniosę ściągane nawet jeśli trochę wrosły:tak:.

Dziewczyny czy jak odpadnie pępuszek (co dziś u nas nastąpiło) to trzeba go jeszcze jakoś specjalnie pielęgnować?

Co do pieluch to my wypróbowaliśmy pampersy i babydream newborn z rossmana . jak dla nas i jedne i drugie się sprawdzają, chociaż pampersy zdecydowanie dłużej wytrzymują! więc teraz (przynajmniej na razie) używamy pampersów, tym bardziej, że mamy spory zapas :)

jesli został na dnie pepka jasny strupek jeszcze, to trzeba przemywac spirytusem, dopieri jak i to odpadnie, to koniec zajmowania sie :tak: u nas dzis odszedł ten jasny. uff. przemywałam go tylko raz dziennie, po kapieli.

a szwy miałam rozpuiszczalne, na szczescie niczego nie trzeba było zdejmowac...

reklama
Do góry