reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

Oj marzę o tym żeby wyjść z synkiem a spacer, ale musimy jeszcze trochę poczekać.
Mojemu szczęściu strasznie od wczoraj ropieją oczka przeczytałam że to się zdarza często u noworodków ale i tak jestem przerażona narazie przemywam solą fzjologiczną i czekam na położną co poradzi

reklama
ja słyszałam że nie wolno nakładać nic na buzie dziecka bo jak oddych to para osiada na pieluszce i robi się mokra i to jest tak jak nałożyć mokry, zimny kompres na twarz. Tak mówiła moja siostra bo jej lekarka zabroniła :))

Tak samo jak nie zaklada sie starszemu dziecka (i sobie tes sie nie powinno) szalika na buzie. To odparza buzke i latwiej o infekcje gornych drog oddechowych - tak mowila pediatra. I mysle passi ze nie musisz przykrywac, jeszcze mrozow nie ma. Jak urodzilam w styczniu to przykrywalam pieluszka, ale nie buzke, a budke od wozka (poza tym dobre jest to, ze nikt Ci w wozek nie zaglada i nie chucha do srodka ;-))

Pewnie si ezle wyrazilam - nie przyrywam buzi w sensie twarzy tylko robie taki namiocik nad twarza. Tak mi dla odmiany poradzila polozna :) i nie tylko ze wzgledu na zimno a glownie ze wzgledu na jesienna aure zarazkowa...

a ja na spacerki chodzę od 4 dnia po porodzie. Teraz jjuz po 2 godziny. A zaczęlismy od 1 godziny od razu. Sam to bym się na to nie zdobyła, ale takie było ścisle polecenie lekarza przy wypisie, nawet nie porada tylko wręcz nakaz. Ra, że dziecku potrzebne świeże powietrze, a dwa, ze podobno na dworze duzo szybciej żóltaczka przechodzi. Więc się stosujemy i wszyscy jesteśmy zadowoleni.

Kto się orientuje w kosmetykach hipoalergicznych?
Jaka byłaby najbezpieczniejsza oliwka do ciała dla alergika?

Kto się orientuje w kosmetykach hipoalergicznych?
Jaka byłaby najbezpieczniejsza oliwka do ciała dla alergika?

Dla alergikow to zamiast oliwki kapie sie je np w oilatum soft - wtedy juz nie potrzeba natluszczac malenstwa. Mozna tez smarowac zwykla oliwa z oliwek, ale z pierwszego tloczenia - extra vergine. No i prac ciuszki w platkach mydlanych, a nie w proszkach dla dzieci.

Z płatkami mydlanymi to nie jest do końca taka prosta sprawa, bo mojego Kubę to własnie płatki mydlane uczulały, bardzo wysusząły z reszta tak jak kazde mydełko, nawet mydełko oilatum. A oliwke potrzebuje do masazu

reklama
Z płatkami mydlanymi to nie jest do końca taka prosta sprawa, bo mojego Kubę to własnie płatki mydlane uczulały, bardzo wysusząły z reszta tak jak kazde mydełko, nawet mydełko oilatum. A oliwke potrzebuje do masazu
Kilolek, mnie położna polecała dla alrgików i atopowców serię J&J naturals- nowa seria J&J- zawierają bardzo mało środków sztucznych i ponoć rzadko uczulają... To jest zdanie położnej, ja tego nie weryfikowałam, bo mój toleruje oliwkę nivei

Do góry