reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

reklama
witajcie kochane, musze wam sie pochwalic, ze dzis wieeelki dzien, ODPADL KIKUCIK Z PEPUSZKA :-D
tutaj do pielegnacji pepuszka nic sie nie uzywa, nie nalezy go w ogole przemywac, tylko sam ma sobie obeschnac i odpasc, tak wlasnie robilam i dzis moja laleczka zostala wlascicielem prawdziwego pepuszka :D

witajcie kochane, musze wam sie pochwalic, ze dzis wieeelki dzien, ODPADL KIKUCIK Z PEPUSZKA :-D
tutaj do pielegnacji pepuszka nic sie nie uzywa, nie nalezy go w ogole przemywac, tylko sam ma sobie obeschnac i odpasc, tak wlasnie robilam i dzis moja laleczka zostala wlascicielem prawdziwego pepuszka :D

gratulacje:-D to wielki dzień dla Was:happy: też chciałbym zeby tak łatwo poszło to w naszym wypadku- ale to takie gdybanie - młody musi najpierw zacząć współpracować:-p

no to ja tez melduje, ze w niedziele odpadl mojemu synkowi kikucik :) teraz zrobil mu sie maly strupek bo sie krwka troszke saczyla, ale mysle ze za kilka dni zobaczymy sliczny, zagojony pepuszek :)

dziewczyny, strasznie boje sie kapac malego, bo on taki drobny jest. przyznam sie szczerze, ze od narodzin kapalismy go z piotrkiem tylko raz i to dosownie 3 minuty, choc maly wcale nie plakal. ale bylismy tak przerazeni ze wszystko na szybko robilismy.

dzis planuje go wykapac drugi raz. choc maluszek czysty, bo myje go "na sucho", ale chce by mial czesciej stycznosc z woda...
jak przelamac strach przed kapaniem?

U mnie wyje podczas kąpania.Na razi co drugi dzień go kąpiemy ale chyba musi się przyzwyczaić,dla mnie to stres ogromny i raz dwa i na ręczniczek:-)jak jużgo zawine w kokon to się uspokaja.

U mnie wyje podczas kąpania.Na razi co drugi dzień go kąpiemy ale chyba musi się przyzwyczaić,dla mnie to stres ogromny i raz dwa i na ręczniczek:-)jak jużgo zawine w kokon to się uspokaja.
a zdazysz umyc te wszystkie faldki i glowke? bo ja to mylam tak szybko. tu polalam, tu prztarlam, chyba nawet o pupie zapomnialam z wrazenia ... i potem chusteczkami nawilzanymi przecieralam ..

a zdazysz umyc te wszystkie faldki i glowke? bo ja to mylam tak szybko. tu polalam, tu prztarlam, chyba nawet o pupie zapomnialam z wrazenia ... i potem chusteczkami nawilzanymi przecieralam ..
No co Ty! to było ledwo zamoczenie pupy szybkie myju myju, paszki ,głowkę zdązyłam delikatnie wodą i bek jak nie wiem co:-Di na tym koniec.Dobrze że pupcie umyłam bo tam najbrudniej wiadomo.

reklama
Michasia jest kąpana co drugi dzień czasami codziennie
kąpiele są raczej krótkie bo mała zawsze jest mega głodna :-D

na przełamanie strachu jest tylko jeden sposób
nie unikać kąpieli z czasem nabiera się wprawy :tak:

anadri nie wiem jak kąpaliście ale może niech Twój Piotrek trzyma małego a Ty obmyj co trzeba

u nas piotrek sam kąpie michsię ja tylko czekam dostaję ją do wytarcia i ubrania

powodzenia w kąpaniu nie ma się czego bać tym bardziej jak synek jest spokojny

Do góry