reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

Ola a ja zamiast tego będę używała ciekłej parafiny, chyba najtańsza i najbardziej naturalna wersja :))) Dziewczyny z 28 mi poradziły tak :)
Gdy ja chcialam kupic parafine, to znajoma farmaceutka odradzila mi...podobno nie jest wskazana dla maluszkow, dopiero ewentualnie dla starszych dzieci. I nie zrobila tego aby mnie naciagnac na cos drozszego...Wiec moze trzeba w necie poczytac na ten temat.
Emolium ostatnio doczytalam, ze stosuje sie dopiero po pierwszym miesiacu. Nie wiem jak to jest z Olianem...

reklama
A ja kupiłam jak na razie oliwke bambino i mydełko, do tego będzie sudocrem , no i wiadomo chusteczki do pupci.I zobaczymy jak to się sprawdzi. Chyba najprostsze rozwiązanie wybrałam, bo się naczytałam o tylu kosmetykach że głowa pęka.

A ja kupiłam jak na razie oliwke bambino i mydełko, do tego będzie sudocrem , no i wiadomo chusteczki do pupci.I zobaczymy jak to się sprawdzi. Chyba najprostsze rozwiązanie wybrałam, bo się naczytałam o tylu kosmetykach że głowa pęka.
To widzę że myślisz podobnie;
Do kąpieli - J&J "top to toe" - daje się kilka kropli do wanienki i to wszystko (bez mydła, ph neutralne, delikatne i nie wysusza)
Do smarowania - J&J oliwka
Do buzi - J&J kremik nawilżający (w razie czego)
Do pupy - sudocrem
No i chusteczki. Puderek mam w razie czego, ale nie mam zamiaru go stosować tak z mety. Zobaczymy jak to w praktyce bedzie wyglądało... :happy:

dzewczyny na co jst ten krem oliltum czy jakoś takbo jakoś nie mogę sobie przypomnieć a dostałam go z pl i się zastnawiam...:sorry:
Kosmatyki z serii Oilatum sa stosowane jesli dziecko ma bardzo wralzliwa skorke, np bardzo wysuszona, lub alergiczna. My musielismy stosowac plyn do kapieli, bo nasz maluszek "luszczyl sie" bardzo dlugo i mial tendencje do skazy.

dzewczyny na co jst ten krem oliltum czy jakoś takbo jakoś nie mogę sobie przypomnieć a dostałam go z pl i się zastnawiam...:sorry:

leczy suchą i atopową skórę. Ja używalam na mojej córci, do tej pory czasem ją smaruję, wciąż jest alergikiem z obiajwami skornymi. Ale bez potrzeby nie należy tego stosować, bo to bardziej lek niż kosmetyk..

teraz dla dzidzi mam mydło biały jeleń (wspólne z nami) i krem bambino. i wszystko, mam nadieję że wystarczy

OLICA - dostaniesz. parafina kosztuje chyba ze 3 zł..

Ostatnia edycja:
I ja też postanowiłam nie przesadzać z kosmetykami... jak patrzyłam na półki w sklepie to głowa mała ile tego;-)żel do mycia, oliwka do ciała, krem do pupci, buzi, chusteczki. Nie mam żadnego doswiadczenia więc , czy bedziemy zadowoleni czas pokaze;-)

reklama
Do góry