reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

reklama
mamuśki powiedzcie mi bo byla mowa wczesniej o kremie linomag do codziennego stosowania do pupki no wlasnie ... ale jest tyle rodzai ze nie wiem :| pomocy :) albo jak nie linomag to jaki dokladnie bedziecie uzywac na codzien

Kupiliśmy linomag z napisem -do codziennej pielegnacji - w okrągłym pudełeczku;-) tyle mogę o nim powiedzieć. Sudocrem będę używać tylko , gdy na pupce coś "zacznie sie dziać".

Kupiliśmy linomag z napisem -do codziennej pielegnacji - w okrągłym pudełeczku;-) tyle mogę o nim powiedzieć. Sudocrem będę używać tylko , gdy na pupce coś "zacznie sie dziać".
linomag w okrągłym pudełeczku to krem, do kupienia w każdy markecie, ja kupiłam maść linomag w tubce - dostępne tylko w aptece, także do stosowania codziennie, a na odparzenia (jesli będzie jakieś) wtedy standardowo sudocrem.

linomag w okrągłym pudełeczku to krem, do kupienia w każdy markecie, ja kupiłam maść linomag w tubce - dostępne tylko w aptece, także do stosowania codziennie, a na odparzenia (jesli będzie jakieś) wtedy standardowo sudocrem.

dziubasek dobrze ,. że wyrwałaś mnie z błogiej nieświadomości. ;-) to w takim razie jeszcze dzis kupię tę maść. Myślałam , że krem na pupe wystarczy;-)

Mam już dość :-(Czy te cholerne śpiochy, pajace i całą resztę trzeba prasować z 2 stron (tzn. "brzuch" i "plecy") ? :growl:
a ja nie prasuje na razie z 2 stron... moim zdaniem z jednej wystarczy goracym parowym zelazkiem... na poczatku tez chcialam wszystko prasowac dwustronnie itp, ale podobno wlasnie jednym z najczestszych bledow jest prztygotowywanie maluchowi sterylknych warunkow, a on potrzebuje normalnego srodowiska... nasza mala jest zagrozona i alergia i astma, ale jakbysmy ja od samego poczatku do sterylnych warunkow przyzwyczajali to w wieku pozniejszym moglaby miec powazne problemy... nam poradzono ze o 2stronnym prasowaniu pomyslec jedynie jakby cos sie dzialo...

a ja nie prasuje na razie z 2 stron... moim zdaniem z jednej wystarczy goracym parowym zelazkiem... na poczatku tez chcialam wszystko prasowac dwustronnie itp, ale podobno wlasnie jednym z najczestszych bledow jest prztygotowywanie maluchowi sterylknych warunkow, a on potrzebuje normalnego srodowiska... nasza mala jest zagrozona i alergia i astma, ale jakbysmy ja od samego poczatku do sterylnych warunkow przyzwyczajali to w wieku pozniejszym moglaby miec powazne problemy... nam poradzono ze o 2stronnym prasowaniu pomyslec jedynie jakby cos sie dzialo...

Ja też tak słyszałam i prasuje z jednej strony. Pranie i prasowanie (chocby z jednej strony) zabija groźne bakterie. Ważne zeby jednak dziecko poznało te bakterie domowe , które są w kazdej szafie , na stole, czy w łózku

a ja myślę, że nawet, jak prasowałam z tych 2 stron, to do tego czasu, jak maluszka bedę ubierać, juz takie mega sterylne te ubranka nie będą :tak: Bo jeszcze troszkę sobie poleżą w komodzie. Nawet sie zstanawiam, czy za wzceśnie tego nie wyprasowałam, ale w sumie różnie to może być z tym rozpakowaniem:tak:

reklama
Do góry